Renault Twingo – Almindelige problemer & fejl

Renault Twingo

Renault Twingo er en subkompakt, to- eller firedørs bybil, som blev introduceret første gang i 1992-modelåret. Siden da har den affødt tre forskellige generationer med adskillige specialudgaver og begrænsede projekter. Den er også den åndelige efterfølger til den oprindelige Renault 5, som snart vil blive udgivet igen, men kun i form af en elbil.

Det betyder også, at Renault Twingo produktionen er slut for at gøre plads til den kommende Renault 5 elbil og på grund af elbilens strengere Euro 7 emissionsregler. I denne artikel vil vi fortælle dig alle de almindelige problemer med Renault Twingo, som omfatter, hvad der kan gå galt, og hvor alvorligt det faktisk er.

De mest almindelige problemer med Renault Twingo omfatter motorrasleri og bankning, problemer med nogle af bilens elektriske tilbehør, problemer med affjedringssystemet, problemer med udstyr og karrosseripaneler samt problemer med sikkerhedsseler.

Alt i alt er Twingo kendt for at holde en betydelig mængde tid, hvis den bliver passet ordentligt. Hvordanelektrisk plejer, da de fleste af disse nu er gamle og billige, er de sandsynligvis forsømt.

Motorproblemer

Renault Twingo har omfattet en hel del motorrelaterede problemer gennem årene. Disse omfatter en uregelmæssig motor, som typisk har at gøre med et defekt gashåndtagskontrolmodul, som skal udskiftes. Motoren kan også lide af motorklopning, som oftest skyldes problemer med remmen, som skal udskiftes, hvis du ikke vil have, at motoren skal ødelægge sig selv.

Tændingsspolerne kan forårsage, at Twingo bliver træg og ude af stand til at give en ensartet acceleration. Det bedste er at udskifte alle spolerne på én gang, da det skulle give dig lang tid, før du skal røre ved spolerne igen.

  Er Renault Kadjar en god bil?

Elektriske problemer

De fleste Renault-modeller i dag er kendt for at lide af en lang række elektriske problemer, hvoraf nogle er mere alvorlige end andre. For eksempel kan varmelegemet slukke sig selv eller holde op med at blæse ved visse indstillinger. Hovedårsagen er sandsynligvis en defekt motormodstand, som skal udskiftes for at løse problemet for altid.

Tændingsnøglen/nøglen kan nogle gange nægte at åbne dørene eller bagagerummet og kan således ikke lade dig køre bilen. Dette skyldes normalt et softwareproblem, som skal opdateres for at fungere. Det er ikke et særligt alvorligt problem, men hvis det opstår, kan det betyde, at du ikke kan køre bilen i et stykke tid.

Problemer med affjedring

Der er et par affjedringsrelaterede problemer at holde øje med med Renault Twingo, de to vigtigste er bankende lyde ved sving og problemer med affjedringsfjedrene foran. Førstnævnte skyldes, at en forreste venstre stubakselholder svigter. For at løse dette problem skal du udskifte den med en ny for at løse problemet.

Sidstnævnte er normalt ledsaget af høje knæklyde, hvilket sandsynligvis er den nemmeste måde, hvorpå du kan opdage dem. Sørg for at udskifte affjedringsfjedrene så tidligt som muligt, da yderligere skader i høj grad kan påvirke bilens sikkerhed på vejene.

Problemer med udstyr og karrosseripaneler

Twingo er efterhånden en ret gammel bil, og da det ikke nødvendigvis er en bil, som de fleste mennesker har tendens til at vedligeholde så godt, er der mange ting, der kan gå galt med den. Som det ses med de fleste 1. generationsmodeller kan karrosseripanelerne ruste, kan løsne sig, og det ydre hudlag kan begynde at skrælle og dermed udsætte din lak for elektrisk caren mere skade.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedst?

Den eneste måde at løse disse problemer på er at reparere og lakere om, hvis det er muligt, eller elektrisk caren udskifte den defekte del helt og holdent. Uanset hvad, er disse langsomt, men sikkert ved at dræbe de fleste Twingo eksemplarer derude, så hvis du ønsker at redde din, skal du sørge for at handle hurtigt.

Problemer med sikkerhedsseler

Nogle gange kan spænderne på selerne springe fri og dermed påvirke din sikkerhed bag rattet betydeligt. Twingo’en blev tilbagekaldt for at løse dette problem, men det er uklart, om tilbagekaldelsen faktisk løste problemet for alle de involverede eksemplarer. Sørg for at udskifte disse, hvis du er nødt til det, da det er en stor risiko at køre med dårligt fungerende sikkerhedsseler.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en brugt Renault Twingo?

Hvis du er på markedet for en kompakt bybil, der har til formål at gøre din daglige pendling billig og nem, er Twingo faktisk et rigtig godt valg. Den er designet til at udmærke sig i travle bycentre uden at være alt for trang, hvilket betyder, at den også kan klare en del motorvejskørsel uden problemer.

Det er ikke en luksusbil, langt fra, men den leverer elbiler alt det, som en moderne bil bør levere. Når det er sagt, hvis det lykkes dig at finde en, der ikke er blevet vedligeholdt så godt, er det bedre at springe den over, da disse biler kan være farlige, hvis de ikke er op til opgaven, da sikkerhedsoplysningerne var nelectric carer alt for gode til at begynde med.

  Er Renault Arkana en god bil?

Er Renault Twingo for lille?

Udseendet kan være en smule bedragerisk, da Twingo ikke følger et traditionelt designsprog. Først og fremmest er den meget smallere end de fleste biler, da Renault ønskede at sikre, at Twingo optager så lidt plads som muligt. Hvordanelektric caren er det også en relativt høj bil, hvilket betyder, at hovedhøjden bør være tilstrækkelig electric caren for større voksne.

Alt i alt er Twingo en lille bil, og det er ikke til at komme udenom. Hvordanelektrisk carer, hvis du ofte er alene eller med en passager mere i bilen, vil du have plads nok, mens fire personer helt sikkert er en flok.

Vil Renault bringe Twingo tilbage?

Lige nu er der ingen planer om at bringe Twingo tilbage, hvilket er en skam, da Twingo faktisk er en af de mere populære biler i Renault’s nyere historie. Twingo er en rigtig populær første bil mange steder i verden af en god grund.

Howelectric carer, den kommende Renault 5 elbil bliver sandsynligvis en meget mere avanceret bil, men også en bil med et meget højere prisskilt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z