Er Renault Fluence en god bil?

Renault Fluence

I slutningen af 2009 præsenterede Renault Fluence, en kompakt familiesedan, der havde til formål at skabe balance mellem pris, udstyr, ydelse og pålidelighed. Renault mente, at Europa stadig elskede sedaner, og at der var plads nok til, at Fluence kunne stjæle nogle salg på dette meget konkurrenceprægede marked. Er Renault Fluence en god bil?

Renault Fluence er bestemt et fristende tilbud, da den nu er et par år gammel, hvilket betyder, at den har mistet meget af sin oprindelige værdi. Det betyder, at du kan få en ret god bil for meget få penge. Det gør Fluence til en god bil generelt, men det er ikke den type bil, du vil elske, især ikke hvis du er bilentusiast.

Årsagen til dette er, at Renault har forsøgt at spille på det sikre og gøre Fluence til en alsidig bil. Det gør, at den ikke skiller sig ud i nogen særlig kategori, og den føles meget almindelig, når man kører i den. De motorer, der tilbydes, er alle effektive og støjsvage, designet er harmonisk, pladsen er god, og pålideligheden er også god, hvis den vedligeholdes korrekt.

Alt i alt har den brugte Renault Fluence mange fordele i øjeblikket, primært på grund af prisen.

Find ud af mere om mulige problemer med Renault Fluence

Drivlinje

Renault Fluence kan købes med flere diesel- og benzinmotorer. Benzinmotorudvalget starter med en 1,6-liters 4-cylindret motor, der yder 110 hk, mens topmodellen er en 2,0-liters 4-cylindret motor med 140 hk. Der er lidt mere variation, når det gælder dieselmotorer, da der er flere muligheder at vælge imellem.

  Findes der en Renault med 7 sæder?

De spænder fra den 1,5 liters 4-cylindrede motor med 90 hk, 95 hk eller 110 hk til den større 1,6 liters 4-cylindrede motor med 131 hk. Alle Fluence-modeller er udstyret med forhjulstræk fra fabrikken, og du kan vælge mellem en almindelig 5-trins manuel gearkasse eller en 6-trins automatgearkasse, som fås som ekstraudstyr.

For benzinmodeller kan du forvente omkring 30-35MPG, mens dieselvarianter kan opnå op til 50MPG ved fornuftig kørsel. Alt i alt er disse motorer raffinerede, støjsvage og jævne i alle miljøer, hvilket betyder, at de kan klare sig selv i nutiden.

Design og køreegenskaber

Med hensyn til design vil Renault Fluence ikke imponere, men den vil heller ikke støde nogen. Den ligner de fleste andre semi-moderne Renault-modeller, hvilket betyder, at den har interessante linjer og karrosseriformer, men den vil ikke tiltrække sig for meget opmærksomhed. Interiøret er allerede begyndt at vise sin alder en smule, men det kan man forvente af en ældre bil.

Køreoplevelsen er også gennemsnitlig og ikke særlig spændende. Den overordnede pasform og finish er fin, men interiøret er kendt for at blive slidt ret hurtigt, især med de lyse trim-muligheder, der viser tegn på slitage endnu hurtigere.

Pålidelighed og typiske fejl

Med hensyn til pålidelighed kan Renault Fluence holde til lidt af hvert, hvis den bliver passet ordentligt. Problemet er, at mange af disse biler er blevet kørt i deres levetid, så de vil ikke være så pålidelige, som man kunne forvente.

  Er Renault Megane en god bil?

Almindelige problemer omfatter problemer med gearkassen, nogle elektriske systemer, affjedringen, motoren og klimaanlægget. De værste problemer er potentielle gearkassefejl, tændingsproblemer og bøsningsproblemer, der kan forårsage ulykker.

Pris og praktisk anvendelighed

Renault Fluence har aldrig været en dyr bil, men brugte eksemplarer kan nu købes for så lidt som et par tusinde euro, men det er værd at undgå sådanne biler og vælge bedre vedligeholdte enheder med en ordentlig servicehistorik. Uanset hvad betaler du ikke mange penge for en Fluence, og du kan ikke købe en ny længere, fordi Renault stoppede med at producere dem for et par år siden.

De praktiske egenskaber er på niveau med de fleste andre biler i segmentet, hvilket betyder, at den tilbyder en anstændig mængde plads til en familie, men ikke til at transportere voksne. Bagagerummet er rummeligt og let tilgængeligt, hvilket er til dens fordel. Det overordnede udsyn og brugervenligheden er fantastisk, selv sammenlignet med meget nyere biler.

FAQ-sektion

Hvor sikker er Renault Fluence?

Fluence er udstyret med alt det væsentlige som airbags, ABS, ESC, bremseassistent og endda et bakkamera. Med hensyn til den overordnede kollisionsbeskyttelse er sikkerhedsvurderingen 4 ud af 5 stjerner, hvilket betyder, at Fluence er godt beskyttet, især for en 2009-model.

Der, hvor Fluence kommer til kort i forhold til de fleste biler, er tilgængeligheden af forskellige assistentsystemer, som simpelthen ikke var tilgængelige, da Fluence kom på markedet. Derfor skal du ikke bekymre dig for meget, hvis du ikke går så højt op i at have ting som blindvinkelassistent, vognbaneassistent eller adaptiv fartpilot.

  Er Renault Talisman en god bil?

Hvilke biler konkurrerer med Renault Fluence?

Renault Fluence’s mest kendte rivaler er Toyota Corolla, som nu er mere moderne og bedre udstyret, men dyrere. Honda Civic er næsten den samme historie, men Civic anses bredt for at være lidt mere behagelig at køre end alle de ovennævnte.

Hyundai Elantra er den mest pålidelige i serien, Nissan Sentra er ret rummelig og økonomisk, mens Mazda 3 er den mest stilfulde og ikke ligger for langt fra Civic, når det gælder køreglæde.

Hvorfor stoppede Renault produktionen af Fluence?

Renault stoppede med at producere Fluence på grund af dårligt salg og den stigende popularitet af crossovers og SUV’er. Markedet ændrer sig hurtigt, og den største ændring er den stigende popularitet af SUV’er og crossovers, som dybest set slog det sidste søm i Renault Fluence’s kiste.

Renault virker ikke særlig opsat på at bringe Fluence tilbage i den nærmeste fremtid, i hvert fald ikke som en bil med forbrændingsmotor. Elbilernes verden bliver stadig vigtigere, og nogle mener, at Fluence på et tidspunkt vil vende tilbage, men kun som elbil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z