Renault Fluence – Almindelige problemer & fejl

Renault Fluence

Renault Fluence er en Renault sedan-familiebil, der først blev introduceret i modelåret 2009 og efterfølgende blev erstattet af Renault Megane IV sedan i 2016. Fluence EV er den eneste Fluence-model, der stadig produceres i Sydkorea udelukkende til markedet i Asien og Stillehavsområdet.

I denne artikel vil vi gennemgå alle de almindelige problemer med Renault Fluence, herunder hvad der kan gå galt med Fluence, og hvad du kan gøre for at løse det. Renault Fluence lider ofte af problemer med transmissionen, bilens elektriske systemer, affjedringen, motoren og problemer med klimaanlægget.

Alt i alt er Fluence en relativt pålidelig bil, hvilket betyder, at den burde kunne holde til at blive brugt uden alt for mange problemer. Hvis du passer godt på den og gør alt, hvad der skal gøres i tide, bør du kunne nyde den i rigtig lang tid.

Selv om du ikke længere kan købe Fluence som ny, er markedet fyldt med ret attraktive brugte modeller, som kan hjælpe dig med at spare en del penge. Du bør dog kun fokusere på let brugte modeller med lavt kilometertal, da andre kan være lidt mere problematiske.

Problemer med transmissionen

Renault Fluence er for det meste udstyret med en standard manuel gearkasse fra fabrikken, men mange har også valgt en automatgearkasse. Mellem de to er automatgearet udsat for ujævnt gearskifte og potentielle transmissionsfejl, men det er ikke helt klart, om disse primært er forbundet med dårlig vedligeholdelse eller dårlig kvalitet.

Manuelle enheder kan lide af problemer med remmen, og bakgearet kan ikke aktiveres, når det er nødvendigt. Koblingen er også relativt skrøbelig, hvilket betyder, at den skal udskiftes lidt oftere end andre manuelle gearkasser.

  Er Renault Kadjar en god bil?

Elektriske problemer

Ældre Renault-modeller er ikke fremmede for elektriske problemer, og Fluence er desværre ikke anderledes. De tre mest sårbare aspekter er det elektroniske display på instrumentbrættet, de udvendige lygter og det centrale display. De to skærme kan fungere dårligt og dermed slukke helt, mens den centrale skærm er tilbøjelig til at fryse og forskellige fejl.

De udvendige lygter kan svigte og kræver, at du enten udskifter slidte pærer eller et af lysmodulerne. Baglygterne lider af oxidering på kontakterne, hvilket betyder, at du med jævne mellemrum bør tage dem af og rense dem.

Problemer med affjedringen

Mange ejere har rapporteret, at de har hørt mærkelige lyde fra hjulophænget, såsom klonkende eller raslende lyde. Det kan skyldes slidte eller beskadigede affjedringskomponenter som f.eks. kugleled, krængningsstabilisatorer eller støddæmpere.

Nogle ejere har oplevet kraftige vibrationer under kørslen, hvilket kan skyldes slidte affjedringskomponenter eller endda forkert justerede hjul. Det er vigtigt at få eventuelle problemer med affjedringen på din Renault Fluence undersøgt og repareret af en kvalificeret mekaniker med det samme. Hvis reparationen udsættes, kan det føre til mere alvorlige problemer og potentielt kompromittere bilens sikkerhed og køreegenskaber.

Motorproblemer

Ejere har rapporteret om manglende kraft og dårlig acceleration fra Renault Fluence’s motor. Det kan skyldes et tilstoppet luftfilter, en defekt brændstofinjektor eller en defekt gasspjældssensor. Tændingssystemet kan også få bilen til at gå i stå og slet ikke starte.

  Renault Arkana - Almindelige problemer & fejl

Nogle ejere har rapporteret, at deres Renault Fluence er overophedet, hvilket kan skyldes en defekt termostat, en defekt køler eller et utæt kølevandssystem, som alle skal kontrolleres og ordnes med det samme.

Problemer med A/C

A/C-kompressoren er kendt for at svigte og dermed forårsage problemer som manglende køling/opvarmning eller et system, der er helt ude af drift. Koblingen og ekspansionsventilen kan også svigte, hovedsageligt på grund af tilstopning og noget, der blokerer mekanismerne.

Samlet set er airconditionsystemet ikke et problem i sig selv, da disse problemer skyldes, at det ikke vedligeholdes, når det er nødvendigt. Så hvis du er interesseret i at købe en brugt Fluence, er det en god idé at få en professionel til at inspicere A/C-systemet for at se, hvor godt det fungerer. Hvis det viser tegn på overbelastning, kan det nemt løses ved at rengøre systemet ordentligt.

FAQ-sektion

Skal jeg købe Renault Fluence?

Renault Fluence er kendt for sin rummelige kabine, komfortable kørsel og effektive motorer. Men som med enhver bil er der nogle potentielle ulemper, man skal overveje, før man køber den. Hvis du er vant til at eje en luksusbil, skal du være opmærksom på, at Fluence er langt fra det niveau, hvilket betyder, at du sandsynligvis ikke vil blive tilfreds.

Men hvis du vil have en prisbillig, sikker og relativt veludstyret familiesedan, vil Fluence kunne give dig den oplevelse uden nævneværdige problemer. Det hele kan koges ned til det eksempel, du køber, så sørg for ikke at spare på ting som korrekt vedligeholdelse og service.

  Renault Megane - Almindelige problemer & fejl

Hvorfor udfasede Renault Fluence?

Der er et par grunde til, at Renault besluttede at udfase Fluence, hvoraf de vigtigste er dårligt salg, begrænset markedsappel og et generelt skift i markedets fokus. Fluence havde lave salgstal på mange markeder, herunder Europa, hvor den var udsat for stærk konkurrence fra andre mellemstore sedaner.

Renault skiftede fokus til andre modeller, herunder Megane og Kadjar SUV, som har haft større succes med hensyn til salg og markedsappel. Desuden foretrækker den brede offentlighed crossovers og SUV’er nu, hvilket betyder, at Renault ikke var interesseret i at have mange sedaner i sit sortiment.

Er Renault Fluence en luksusbil?

Renault Fluence hører til i den prisvenlige ende af markedet, hvilket betyder, at det på ingen måde er en luksusbil. Selv om de højt udstyrede modeller har visse funktioner, som de fleste forventer i luksusbiler, er de ikke i topklasse eller særligt sjældne i stort set alle biler nu om dage.

Niveauet af håndværk, teknologi, materialekvalitet og den overordnede finish er langt fra luksusdelen af markedet, hvilket betyder, at Fluence ikke formår at ryste en eneste fjer på markedet for luksussedaner.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z