Findes der en Renault med 7 sæder?

renault espace 2023

Biler med syv sæder har en tendens til at være dyrere og større end en normal femsæders bil, og derfor findes de fleste mærker, der fremstiller biler med syv sæder, i den luksuriøse del af segmentet. De mest almindelige biler med syv sæder hører til i segmentet for full-size SUV’er, men du kan også finde biler med syv sæder i minivan-segmentet, mid-size SUV-segmentet eller endda nogle få kompakte SUV’er med syv sæder.

I tilfældet Renault er det virkelig ikke et luksusmærke, og det er heller ikke kendt for at lave store familiebiler, da de fleste Renault-modeller er kompakte, men findes der en 7-sæders Renault? Ja, der findes faktisk et par Renault-modeller med syv sæder, såsom Renault Espace, Renault Grand Scenic og den kommende Renault Grand Austral, som erstatter den udgående Renault Kadjar.

Renault Escape er en stor MPV (multi-purpose vehicle) med fem døre, der primært er designet til familiebrug. Som sådan tilbyder den et rigtig stort interiør med masser af plads. Det gør det muligt at tage op til syv passagerer komfortabelt med. Grand Scenic er også en stor MPV med op til syv pladser, men den er en smule mindre end Espace.

Sidst, men ikke mindst, vil den kommende nye Renault Astral kunne fås med syv sæder som ekstraudstyr. Det bliver ikke en stor SUV, men snarere en mere kompakt SUV. Den skulle dog være rummelig nok til en familie på syv personer.

Renault Espace

Renault Espace blev først introduceret i midten af 1980’erne som en stor femdørs MPV og blev senere fulgt af fire nye generationer indtil nu. Espace fås i to konfigurationer, en normal Espace med fem sæder og en Grand Espace-model, som har en længere akselafstand for at kunne tilbyde mere plads og rumme syv sæder.

  Renault Scenic - Almindelige problemer & fejl

Den allernyeste generation af Espace er en blanding mellem en crossover, en sedan og en SUV, men Renault siger, at den næste generation bliver en fuldgyldig SUV. Espace har to benzinmotorer, en 1,6 liters 4-cylindret rækkemotor eller en 1,8 liters 4-cylindret rækkemotor med 200 hk eller 225 hk for den større enhed.

Espace fås også med tre dieselmotorer, en lille 1,6L 4-cylindret motor med enten enkelt- eller dobbeltturbo-konfiguration eller en 2,0L 4-cylindret motor. Effekten er vurderet til mellem 130 hk og 200 hk. Alt i alt er Espace primært designet til komfort, hvilket betyder, at den ikke forsøger at være dynamisk.
Den er udstyret med en ret lang liste af aktive sikkerhedsfunktioner, hvilket er forventeligt, da Espace er en af de dyrere Renault-modeller, du kan købe. Endelig synes pålideligheden at være okay for de to seneste generationer af Espace, mens de tidligere generationer er lidt af en plage.

Renault Grand Scenic

Renault Grand Scenic er en lille MPV, der først blev introduceret i 1996. Tilbage i 2016 udkom den sidste generation af Scenic, og den kan stadig købes som ny hos alle Renaults forhandlere rundt om i Europa. Renault besluttede at indstille den “almindelige” Scenic for at elektrificere den fuldt ud til modelåret 2024.

Ligesom med Espace kan Scenic også fås som en normal Scenic eller en Grand Scenic, der har et større karrosseri med mere plads og mulighed for syv sæder. Grand Scenic er god til yngre familier, men er ikke så rummelig som Espace, der fra starten er designet til at være en syvsædetype.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedst?

Designmæssigt ligner Grand Scenic ret meget Espace, blot mindre. Interiøret er stort set det samme som i Espace, hvilket betyder, at det i bedste fald ser okay ud. De motorer, der tilbydes, er en 1.2L benzin 4-cylindret 4-cylindret motor med 114-130 hk eller en 1.3L turbo 4-cylindret motor med 150 hk.

Du kan også vælge mellem tre dieselmotorer, en 1,5L 4-cylindret, en 1,6L 4-cylindret eller en 1,7L 4-cylindret med op til 160 hk. Pålideligheden er okay med Grand Scenic, hverken mere eller mindre.

Renault Austral

Lige siden Renault har indstillet Kadjar, har vi ventet på, at Austral kommer, som først blev troet at være en femsædet bil, men det ser ud til, at Renault også vil tilbyde den med syv sæder. Austral lover at være større end Kadjar, hvilket betyder, at den sandsynligvis bliver den mest komfortable og rummelige SUV i Renaults sortiment.

Der vides ikke mange ting om Austral ud over, at den bliver større, længere og højere. Du kan også regne med et par hybridmodeller, mens dieselmotorer sandsynligvis vil blive udgået helt.

FAQ-afsnit

Laver Renault komfortable biler?

Ja, Renault laver komfortable biler, selv om man på ingen måde kan betragte dem som luksusbiler. Renault er et af de mærker, der forsøger at pakke så mange fordele som muligt ind i en relativt overkommelig pakke. Det gør hele mærkefilosofien ganske fornuftig og populær blandt både yngre familier og enkeltpersoner.

  Er Renault Captur en god bil?

Du finder ikke trickteknologi som aktiv affjedring, ægte massagesæder, syet og forlænget læder af høj kvalitet eller træindtræk inde i en Renault, men Renault forsøger ikke at være et luksusmærke, hvilket betyder, at de kommer til at tilbyde dig en god komfortabel oplevelse helt i overensstemmelse med prisen.

Hvornår kommer Renault Austral ud?

Renault Austral kommer til de fleste markeder rundt om i verden i 2023, hvilket betyder, at Austral er på vej ud på markedet i øjeblikket. Renault håber at sælge et ton af dem, fordi Austral skulle repræsentere den næste generation af Renault med et futuristisk design, masser af teknologi og effektive hybridmotorer.

Det betyder, at Austral sandsynligvis vil være den mest avancerede SUV i sit segment, så vi kan forvente, at den vil sælge rigtig godt i starten.

Hvorfor indstillede Renault Scenic?

Renault indstillede Scenic, fordi de ønsker at re-designe Scenic fra bunden og opefter. Scenic kommer som sådan tilbage i 2024, men kun som en fuld elektrisk bil, da Renault også håber at omlægge hele sit sortiment for at opnå minimale CO2-emissioner.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z