Alt om 2023 Volvo S60

2023 Volvo S60

Volvo S60 er en mellemstor luksus-sedan, der blev introduceret første gang tilbage i 2000 og er nu i sin tredje generation, da den seneste model blev afsløret i 2019. 2023 S60 kommer med et facelift, hvilket betyder, at nogle funktioner er opgraderet, men de fleste forbliver som de var for 2022-modellen. Så hvis du vil vide alt om 2023 Volvo S60, skal du sørge for at læse denne artikel!

Ændringerne for modelåret 2023 omfatter en ny redesignet frontgrill, nye kofangere, et Google-understøttet infotainmentsystem, mere rækkevidde for Recharge-modellerne, trimniveauet omdøbt til Core, Plus og Ultimate, nye udvendige farver, nye fælgdesigns, mild-hybridmotorteknologi og skjulte udstødningsspidser.

Hvad angår mild-hybridmotorteknologien, er den 4-cylindrede 2,0-liters motor i S60 nu altid bakket op af et lille 48-volts batteri, som hjælper med at levere strøm og øge effektiviteten. Designet forbliver mere eller mindre det samme, men er alligevel blevet fornemt og let opdateret både indvendigt og udvendigt for at gøre S60 frisk.

Pålideligheden er et mysterium, men vi kan forvente, at den vil være som i modelåret 2022, da der ikke rigtig er ændret noget større. Værdiudsigten er rigtig god, men dette segment huser nogle af de bedste sedler på planeten. Endelig er den praktiske anvendelighed på niveau med de fleste af dens konkurrenter, hvilket betyder, at det er en god familiebil, og den har masser af plads til en weekendtur for hele familien.

2023 Volvo S60 – drivlinjen

2023 S60-motorprogrammet starter med den 4-cylindrede 2,0L-motor, der yder 250 hk og leveres med FWD som standard, men den kan dog opgraderes til AWD, hvis du ønsker det. Denne motor er i stand til at give 26MPG i byen og 35MPG på motorvejen, hvilket gør den virkelig økonomisk. Disse MPG-forøgelser er blevet muliggjort af den førnævnte 48-volts mildhybridteknologi.

  Hvorfor bliver Volvo'er værdiforringet så hurtigt?

Den højere model er T8 EAWD, som bruger den samme 2,0L 4-cylindrede motor, men med tilføjede elmotorer for en kombineret ydelse på 455 hk og et endnu mere imponerende drejningsmoment på 523 lb-ft. T8-modellen får AWD som standard, hvilket betyder, at den kan klare 0-100 mph på 4,3 sekunder, hvilket er ret fremragende.

Volvos drivlinjer er ikke nødvendigvis lige så spændende som dem, du kan finde hos de tyske rivaler, men ingen kan bebrejde T8-motoren, som både er hurtig og økonomisk. Når det er sagt, kan du forvente at returnere omkring 73MPGe med T8-motoren.

2023 Volvo S60 – Design og kørsel

Designmæssigt adskiller 2023 S60 sig ikke alt for meget fra modelåret 2022, hvilket betyder, at der kun er sket små ændringer. De forreste og bageste kofangere er nu lidt mere moderne, mens frontgrillen også er blevet opdateret en smule. Udstødningsspidserne er nu skjult, og hele pakken virker mere sammenhængende.

Interiøret ser virkelig smart ud med en flot portræt-infotainmentskærm, som nu bakkes op af Google. Køreoplevelsen er en smule mere sportslig i forhold til sin V60-vognsbror, men er ikke på højde med noget som en Alfa Romeo Giulia, Jaguar XE eller BMW 3-serie. Volvo har ikke designet S60 til at være en førerbil i den forstand.

2023 Volvo S60 – Pålidelighed og almindelige problemer

Hvad angår pålidelighed, vil S60 sandsynligvis forblive den samme som 2022-modellen, hvilket betyder, at den burde være okay, men nogle siger, at S60 faktisk er under gennemsnittet, hvilket betyder, at nogle tyskere er mere pålidelige. Dette skal tages med et gran salt, da disse diagrammer og undersøgelser ofte kan være en smule skævvredet i retning af visse producenter.

  Er Volvo XC90 pengene værd?

Hvorom alting er, så er S60 kendt for at lide af softwarerelaterede problemer, elektriske problemer, problemer med affjedringen og problemer med automatisk nødbremsning.

2023 Volvo S60 – Værdi og funktionalitet

Rent værdimæssigt kan du forvente at betale omkring 42.395 kroner for indgangsmodellen Core, 45.095 kroner for Plus-modellen og 47.845 kroner for Ultimate-modellen. Recharge-modellen koster 52.345 dollars til at starte med, men prisen kan gå helt op til næsten 70.000 dollars for topmodellerne.

Den praktiske anvendelighed er ikke så god som i V60-vognen, men er god nok til de fleste mennesker. Hvis du har brug for mere plads, skal du derfor bare vælge V60. Hvad angår opbevaringspladserne i kabinen, er S60 virkelig god med en masse rum og brugbare USB-porte, og udsynet er også virkelig godt.

FAQ sektion

Skal jeg købe 2023 Volvo S60?

Hvis du vil have en kompakt sedan i topklasse, men ikke ønsker noget tysk, er dine valgmuligheder stadig ret store. Jeg vil dog anbefale, at du vælger Volvo S60, fordi den tilbyder en fantastisk hybrid-drivlinje, der også er effektiv, sofistikeret og i tråd med den nuværende æra med dekarbonisering og miljøbevidsthed.

Hvis du på den anden side ikke kan lide Volvos minimalistiske tilgang til design, og hvis du mener, at S60 er lidt forældet, bør du overveje at købe noget tysk.

Hvilke biler konkurrerer med Volvo S60?

Markedet for kompakte sedaner i luksusklassen er fyldt med fantastiske muligheder fra mange af verdens mest velrenommerede bilproducenter. Til at begynde med er den nye Mercedes C-klasse den mest luksuriøse bil i dette segment, Audi A4 er sandsynligvis den mest praktiske, mens BMW 3-serie er en perfekt blanding af begge dele. Jaguar XE og Alfa Romeo Giulia er de bedste førerbiler her.

  Volvo C30 - Alt, hvad du behøver at vide

Alle disse har noget, som de gør bedre end Volvo, men jeg vil sige, at 2,0L Recharge-hybridmotoren i S60 er den bedste 2,0L-motor af alle bilerne her.

Er Volvo S60 bedre end Volvo V60?

Hvis du har brug for lidt mere plads til dine ting og din familie/venner, vil V60 være et bedre valg. Hvis du er en eventyrlysten type, og du vil have en bil, der kan køre lettere offroad, hvis det er nødvendigt, er V60 Cross Country endnu bedre. Hvis du derimod ønsker en slank sedan, der kan passe fint ind på en parkeringsplads i en virksomhed, er S60 den rette løsning.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z