Er Kia Forte en god bil?

Kia Forte

Kia Forte er også kendt som K3 i Sydkorea. Denne mellemstørrelse sedan kommer med masser af nyttige funktioner, men til en overkommelig pris. Den er også pålidelig med et moderne og fantastisk interiør. Men er Kia Forte en god bil?

Ja, Kia Forte er en fremragende bil for folk, der søger en brændstoføkonomisk, pålidelig, sikker, komfortabel, praktisk og overkommelig mid-size sedan til en overkommelig pris. Men det er ikke en god bil for folk, der ønsker en højtydende, luksuriøs og meget avanceret bil. Desuden er dens køreegenskaber ikke en af de bedste i sin klasse.

Historien om Kia Forte

Kia Forte er fremstillet af den sydkoreanske bilproducent Kia. Denne bil har været i produktion fra 2008 til i dag. Desuden erstattede den Kia Spectra. Producenten tilbyder denne bil i fire-dørs sedan, to-dørs coupé og fem-dørs hatchback-varianter. Som tidligere nævnt er denne bil kendt som K3 i Sydkorea.

Den kaldes dog også for K3 eller Shuma i Kina og Cerato i Sydamerika, Rusland, New Zealand og Australien. Den er også nært beslægtet med Kia Ceed og Hyundai Elantra. Derudover tilbyder producenten denne bil med forskellige motorvarianter, herunder 1,6-liters Gamma MPi I4-motorer, 2,4-liters Theta II MPi I4-motorer og 1,6-liters U II CRDi I4-motorer.

Egenskaber ved Kia Forte

Udseende

Kia Forte ser spektakulær og moderne ud. Nogle af bilens udvendige højdepunkter omfatter 15-tommers stålfælge, solcelleglas, baglygter, karrosserifarvede dørhåndtag, let tonet glas, en sort kølergrill med kromindfatning og klarlak.

Interiøret i Kia Forte ser også imponerende ud med et minimalistisk design og materialer af høj kvalitet og topklasse. Nogle af de indvendige funktioner, der skiller sig ud, er 8″ touchscreen-displayet, 4,2″ instrumentdisplayet, rat med tilt- og teleskoprat og sædebeklædning i vævet stof.

  Kia Telluride - Almindelige problemer & fejl

Kia Forte har en akselafstand på 106,3 tommer, en længde på 182,7 tommer, en bredde på 70,9 tommer og en højde på 56,7 tommer. Bemærk, at dimensionerne kan variere afhængigt af, om bilen er en sedan, hatchback eller fremstillet i Kina.

Ydeevne

Hvis du er på udkig efter en mellemklassebil med høj ydeevne, er Kia Forte ikke en af dem. Det skyldes, at dens motor ikke er lige så kraftig som de fleste biler i dens klasse. Ikke desto mindre fås Kia Forte i forskellige udstyrsvarianter, herunder LX, LXS, GT-Line og GT.

Basismodellen er udstyret med en 2,0-liters inline-4-motor, der yder op til 147 hk og 132 lb-ft drejningsmoment.

Komfort og lastrum

Kia Forte er en komfortabel og praktisk bil. Den kan transportere op til fem passagerer, og den tilbyder rigelig benplads. Ud over at have en rummelig kabine har Kia Forte også et stort lastrum, der kan rumme op til syv håndbagager. Takket være de 15,3 kubikfod plads, der tilbydes i bagagerummet.

Sikkerhed

Som de fleste Kia-modeller er Kia Forte meget sikker og kan prale af flere standardsikkerhedsfunktioner. Nogle af dem omfatter vognbaneassistent, vognbaneassistenter, bakkebesætningsassistent, automatisk nødbremseteknologi og advarsel om føreropmærksomhed.

Ud over at have vitale sikkerhedsfunktioner leveres Kia Forte også med et brancheførende garantiprogram på 10 år/100.000 miles.

Brændstofeffektivitet

Kia Forte er blandt de mest brændstoføkonomiske biler i sin klasse. Takket være sin EPA-rating på 31 mpg i byen, 41 mpg på motorvejen og en kombineret 35 mpg. Nogle af dens konkurrenter som Volkswagen Jetta kommer med lignende effektivitet, men de er bedre end Honda Civic med en kombineret 40 mpg.

  Kia Spectra Pålidelighed

Pris

Kia Forte er meget overkommelig og perfekt til daglig kørsel. Ikke desto mindre er denne bil også overkommelig og sjov at køre. Basistrimmen, som er Kia Forte LX, koster 19.490 USD ved start af MSRP. Men de avancerede trimmes som Kia Forte GT Manual koster 24.890 USD fra MSRP.

FAQ

Er Kia Forte værd at købe?

Hvis du er på markedet efter en prisbillig, komfortabel, sikker, pålidelig, effektiv og praktisk mellemstor sedan, er Kia Forte den perfekte bil for dig. Men hvis du er på udkig efter en luksuriøs, højtydende og meget avanceret midsize sedan, er Kia Forte ikke værd at investere i.

Hvad er de almindelige problemer med Kia Forte?

Kia Forte er en kvalitet og komfortabel kørsel at have. Den kommer dog også med flere problemer, som interesserede købere bør være opmærksomme på. Almindelige problemer med Kia Forte er motorproblemer, defekt lampekontakt, væskelækage, dårligt fungerende transmission, utæt interiør, lydproblemer og problemer med udvendig belysning.

Hvor hurtig er Kia Forte?

Kia Forte yder ikke exceptionelt gode præstationer. Det skyldes, at den ikke har en meget kraftig motor. I stedet er den udstyret med en 1,6-liters 4-cylindret turbomotor med turbolader, der yder op til 201 hk og 137 lb-ft drejningsmoment. Denne bil har også en topfart på 120 mph, og den kan accelerere fra 0 til 60 på 6,8 sekunder.

Er Kia Forte en god daglig chauffør?

Ja, Kia Forte er en god daglig chauffør, da den er meget effektiv, komfortabel, rummelig, praktisk, pålidelig og økonomisk overkommelig. Og da det er en sedan, er det super nemt at manøvrere denne bil rundt i byen eller i trafikken. Det er dog også værd at bemærke, at præstationerne og håndteringen er under middelmådige.

  Kia K5 Pålidelighed

Hvad er den mest pålidelige Kia Forte model årgang?

Kia har produceret mange exceptionelle Kia Forte-modeller fra 2008 til dato. Det er dog ikke alle Kia Forte-modeller, der er pålidelige, da nogle er plaget af mange problemer. Titlen for den mest pålidelige Kia Forte-model går til modelåret 2016. Ikke desto mindre er modelårene 2017 og 2018 også meget pålidelige.

Resumé

Generelt er Kia Forte en af de bedst sælgende Kia-sedaner på markedet. Denne mellemstørrelse bil er rummelig, praktisk, pålidelig, komfortabel, sikker, brændstoføkonomisk og overkommelig. Til gengæld er kvaliteten af dens kørsel tvivlsom. Desuden klarer denne model sig ikke usædvanligt godt, da de fleste af dens rivaler klarer sig bedre.

Som forventet kommer Kia Forte også med nogle få problemer, som brugerne skal være klar til at håndtere. Men med rettidig vedligeholdelse og reparation er Kia Forte en af de bedste mainstream-sedaner at have.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z