Kia Telluride – Almindelige problemer & fejl

Kia Telluride

At købe en ny bil kan være en skræmmende opgave, da der er mange ting, der skal tages hensyn til. Nogle biler som Kia Telluride skiller sig dog ud fra konkurrenterne på grund af de ekstraordinære funktioner, den kommer med. Men som alle andre biler har Telluride også nogle problemer, som ejerne skal være klar til at håndtere.

Så hvad er de almindelige problemer med Kia Telluride? Almindelige problemer med Kia Telluride er LCD-skærmen, der bliver blank, problemer med forlygterne, elektriske problemer, problemer med transmissionen, problemer med forruden, overdrevne vibrationer, problemer med vindstøj og lyd og motorpine ved koldstart.

Hvad er de almindelige problemer med Kia Telluride?

Problemer med forlygter

Mange Kia Telluride-brugere har klaget over, at fjernlyset ikke tændes. Dette problem var udbredt på 2020 Kia Telluride-modellerne. Ikke desto mindre var problemerne med forlygterne varierede, da nogle brugere klagede over, at deres forlygter var for lyse, mens andre oplyste, at deres forlygter fungerede med mellemrum.

De fleste klager drejede sig dog om minimal perifer belysning fra forlygterne og lys, der er så svage. Det gjorde det derfor svært for bilisterne at se vejkanten i kurver eller på dårligt oplyste veje. Et defekt forlygtesystem kan også forringe den måde, hvorpå Tellurides Advance Driver Assistance Systems, f.eks. advarsel om vognbaneafvigelse, fungerer.

Desværre har Kia endnu ikke udsendt en tilbagekaldelse, hvilket betyder, at du selv skal reparere forlygterne. For at løse dette problem kan du få mekanikeren til at inspicere forlygtepærerne og fjernlysskærmene.

LCD-skærmen bliver blank

Dette er et andet almindeligt problem, der forstyrrer mange Kia Telluride-brugere. Flere brugere har klaget over, at LCD-skærmens display går tomt. Ting som oplysninger om bilens status, f.eks. benzinniveau, hastighed og andre standardindikatorer kan ikke ses på den mørke skærm.

  Kia Spectra Pålidelighed

I modsætning til det tidligere problem har Kia accepteret denne fejl og oplyst, at en tom LCD-skærm kan mangle oplysninger, såsom gearvælgerindikatoren, det digitale speedometer og kilometertælleren, hvilket kan øge risikoen for en ulykke. Kia tilbagekaldte alle de berørte biler den 28. juli 2021.

Problem med forruden

Et andet almindeligt problem med Kia Telluride er en skrøbelig forrude. Mange Kia Telluride-brugere klagede over, at forruden let blev beskadiget, og at revnerne var langt meget større, efter at en lille genstand ramte den. Kia har dog endnu ikke tilbagekaldt de berørte biler, men udskiftning af forruden vil løse problemet.

Overdreven vibration

Nogle Kia Telluride-brugere rapporterede, at de oplevede overdrevne vibrationer, mens de kørte deres bil fra 55 mph til 70 mph. Desuden kan vibrationerne normalt mærkes i rattet, gaspedalen og sædet fra drivlinjen ved motorvejshastigheder på mellem 60 mph og 80 mph. Desuden kan der høres en brummende lyd fra interiøret ved samme hastighed.

Problemer med transmissionen

Det er normalt, at transmissionen glider mellem gearskift, når bilen når over 150.000 miles. NHTSA-klager tyder derimod på, at Kia Tellurides gearkasse glider af sig selv ud af kørslen og ind i neutral.

Et andet transmissionsproblem, der blev rapporteret af nogle brugere, er, at transmissionen har tendens til at overtænke og forsinke indgrebene i visse gear og dermed forårsage unødvendig ophedning af motoren og urimelige nedgearinger. Kia har dog endnu ikke udsendt en tilbagekaldelse.

Kold start af motor, der knirker

Kia er fri for de fleste motorproblemer. Ikke desto mindre har nogle brugere rapporteret, at de har fået en høj, knirkende lyd ved koldstart. Den knirkende lyd synes at komme indefra motoren, og det er ikke en remskive eller en glidende rem. Da Kia ikke har udsendt en tilbagekaldelse, får du din mekaniker til at løse problemet.

  Kia Optima Pålidelighed

Vindstøj og lydproblemer

Vindstøj er et mindre problem, men det er også vigtigt at bemærke det. Flere brugere har klaget over, at vindstøjen stiger, når de øger hastigheden. De fleste siger, at bilens interiør lyder som om, at der er meget luft i det. Dette problem udgør dog ikke nogen risiko, men er blot en lille distraktion.

Elektriske problemer

Et af de almindelige elektriske problemer i 2022 Kia Telluride er problemet med instrumentklyngen. Ikke desto mindre har Telluride også andre elektriske problemer, såsom sideruder, dørlåse og et advarselssystem for blinde vinkler. Nogle brugere har f.eks. klaget over, at kollisionsadvarslen i den blinde vinkel holder op med at virke i regnvejr.

FAQ

Er Kia Telluride pålidelig?

Ja, Kia Telluride er meget pålidelig. Ifølge mange pålidelighedsbureauer er kun få mellemstore SUV’er fra Toyota, Lexus og Honda mere pålidelige. F.eks. gav J.D. Power Kia Telluride en pålidelighedsscore på 85 ud af 100, hvilket er fantastisk. Desuden er Kia Telluride-reservedele langt billigere end de fleste af dens konkurrenter.

Er det dyrt at vedligeholde Kia Telluride?

Det anslås, at Kia Telluride vil koste omkring 8.069 kr. til vedligeholdelse og reparation i løbet af de første 10 år. Det er lavere end branchens gennemsnit på ca. 1.064 $. Derfor er det langt billigere at vedligeholde Kia Telluride end de fleste af dens rivaler.

Hvor længe holder Kia Telluride?

Kia Telluride har kun været på markedet i kun 4 år. Derfor er det ret udfordrende at vide, hvor længe bilen holder. Men hvis vi går ud fra andre Kia SUV’er, burde denne bil holde i mere end 15 år, hvis den bliver ordentligt vedligeholdt. Desuden er den udstyret med den pålidelige Lambda II-motor, som er kendt for at holde i mere end 250.000 miles.

  Kia Amanti Pålidelighed

Hvad er det mest almindelige problem med Kia Telluride?

Det mest almindelige problem med Kia Telluride er problemet med fjernlyset i forlygterne. Selv om dette problem ikke er særlig alvorligt, er det meget frustrerende for en SUV af så høj kvalitet. Kia har endnu ikke løst dette problem. Problemet forårsager dårlig belysning af forlygterne på vejen om natten. Som følge heraf kan det føre til en ulykke.

Hvorfor er Kia Telluride så populær?

Kia Telluride er så populær på grund af de fascinerende funktioner, den tilbyder brugerne. Nogle af de fascinerende funktioner, der gør den så populær, er dens fremragende design, rummelige kabine, komfortable interiør, højteknologiske funktioner og førsteklasses sikkerhedsfunktioner. Bortset fra disse fremragende funktioner sælges den til en overkommelig pris.

Konklusion

Kia Telluride er måske nok en ny SUV på markedet, men den har allerede vundet mange hjerter. Inden du investerer i Kia Telluride, skal du dog sørge for at kende nogle af de problemer, du kan støde på undervejs. Nu hvor du kender nogle af de problemer, du vil støde på undervejs, er det vigtigt at vedligeholde og reparere din bil korrekt for at sikre lang levetid.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z