Er en brugt Volvo en god bil?

Da det ikke er alle, der har råd til at købe en ny Volvo-bil, vælger nogle mennesker markedet for brugte Volvo-biler. Men er en brugt Volvo en god bil?

En brugt Volvo er en fremragende bil. I modsætning til mange andre luksusbiler er det meget billigere at vedligeholde en brugt Volvo. Takket være de lidt billigere Volvo-dele og de lavere vedligeholdelsesomkostninger. Derudover rapporterer Volvo’er om færre problemer end andre luksusbiler.

Ikke desto mindre bør du inspicere den brugte Volvo-bil, som du har til hensigt at købe, før du betaler for den. Overvej bilens kørehistorik, vedligeholdelse og stand. Også den brugte Volvos model og årgang er afgørende, da nogle modeller er kendt for at have voldsomme problemer.

Hvad gør en brugt Volvo til en god bil?

Avancerede funktioner

Det er dyrt at købe en ny Volvo, da det vil koste dig flere hundrede kroner. Du kan dog stadig nyde godt af de luksuriøse og avancerede funktioner, der findes i en Volvo, ved at købe en brugt Volvo-model. Volvo leveres som standard med masser af ekstraordinære indvendige og udvendige funktioner, som ikke kan findes på konventionelle biler.

Nogle af de bemærkelsesværdige funktioner, som du får i en brugt Volvo, omfatter lædersæder, sædevarme, automatisk klimaanlæg med to zoner, Sensus-infotainmentsystem med en vertikalt orienteret touchskærm, Bluetooth-satellitradio, et lydsystem med 10 højttalere og meget mere.

Sikkerhedsfunktioner

Ud over de standardmæssige indvendige og udvendige funktioner får køberen af en brugt Volvo masser af sikkerhedsfunktioner, som omfatter overvågning af sløvhed hos føreren, automatisk nødbremsning, advarsel om vognbaneafvigelse, overvågning af blinde vinkler, trafikskiltegenkendelse, advarsel om kollisioner fremad, advarsel om krydsende trafik bagtil og vognbaneassistent.

Så selv om du køber en brugt bil fra Volvo, kan du slappe af i visheden om, at den er mere sikker end de fleste nye bilmærker. Ja, du kan godt få en ny konventionel bil til samme pris som en brugt Volvo, men du får ikke samme kvalitet af sikkerhedsfunktioner.

  Hvorfor bliver Volvo'er nedskrevet i værdi så hurtigt?

Volvo’er har fra tidernes morgen været kendt for at være sikre biler. Det er ligegyldigt, om Volvo’en er 3 år gammel, 10 år gammel eller 20 år gammel, den vil stadig have nogle af de vigtigste sikkerhedsfunktioner. Desuden står Volvo bag de fleste sikkerhedsfunktioner i bilindustrien, såsom trepunktssikkerhedssele, selepude, barnestol, bagudvendt barnestol og meget mere.

Lave vedligeholdelsesomkostninger

Volvo er måske nok en luksusbil, men den er en af de billigste luksusbiler at vedligeholde. Ikke alene er en brugt Volvo-bil pålidelig, men den registrerer også færre problemer end andre luksusbiler fra konkurrenterne. Derfor vil du ikke pådrage dig store udgifter, når det gælder vedligeholdelse eller reparation af din brugte Volvo-bil.

Den eneste udfordring, som du vil stå over for, er at få fat i reservedele, da Volvo ikke har veludbredte servicecentre. Derudover betyder det, at reservedele kan være ret dyre. Bortset fra det behøver du ikke at bekymre dig om alvorlige reparationer, før bilen når over 100k miles.

Mere pålidelig

En anden grund til, at brugte Volvo-biler er gode biler, er på grund af deres pålidelighed. Ifølge mange pålidelighedsbureauer ligger Volvo’er gennemsnitligt eller lidt gennemsnitligt på pålidelighedsscoren. Dette er normalt ikke tilfældet med de fleste luksusbiler, da de ligger under gennemsnittet.

Uanset hvad er det også afgørende at opdage, om den brugte Volvo, du har til hensigt at købe, er pålidelig eller ej. For eksempel var xc90 SUV-modellerne bygget før 2015 meget pålidelige, mens de modeller, der er bygget efter 2015, ikke var så pålidelige.

  Er brugte BMW'er pålidelige?

På samme måde har en af de mest pålidelige Volvo’er på markedet, Volvo S60, haft et par problemer tidligere. S60-modellerne bygget før 2012 havde lækageproblemer og motorfejl. Men ikke længere. Når du køber en Volvo, kan små detaljer som denne dog gøre en stor forskel.

FAQ

Er en gammel Volvo pålidelig?

Det afhænger af, hvordan ejeren har vedligeholdt bilen. Selv om de fleste Volvo’er er pålidelige, vil dårlig vedligeholdelse, efterhånden som bilen bliver ældre, føre til dyre reparationer og vedligeholdelse. Så du skal sørge for, at din Volvo er godt vedligeholdt, så den holder længere.

Er brugte Volvo’er dyre at vedligeholde?

Ja, det er de. Som alle luksusbiler er brugte Volvo’er også dyre at vedligeholde, da det ikke er let at få fat i reservedele og specialiserede teknikere. Men med den rette pleje og vedligeholdelse kan det være billigere at eje en Volvo i det lange løb.

Hvor mange kilometer er Volvo’er gode til?

De fleste Volvo’er er gode i op til 200.000 miles. Det kan dog være mere eller mindre, afhængigt af pålideligheden af dit Volvo-mærke og din Volvo-model. Men hvis du passer godt på din Volvo, kan du endda køre over 300.000 miles. Så det er et spørgsmål om de rette kørevaner, om ikke at misse planlagt serviceeftersyn og om Volvo-modellen.

Holder Volvoer deres værdi?

På trods af at Volvo er blandt de mest pålidelige luksusbilmærker, holder Volvo ikke sin værdi godt. Når du sammenligner den med andre luksusbiler som Porsche, Audi, BMW og Mercedes-Benz, vil du opdage, at disse biler holder godt på deres værdi.

Det skyldes primært, at kvaliteten af de materialer, der anvendes i Volvo, ikke er på højde med luksusbiler i topklasse. Bilen yder heller ikke lige så exceptionelt som de bedste luksusmærker. Hvis du vil have en Volvo-model, der holder sin værdi godt, bør du overveje at købe XC60 Crossover SUV.

  Har en Volvo brug for premium benzin?

Hvad er den bedste brugte Volvo at købe?

En brugt Volvo er en god bil at købe, men det er ikke alle Volvo’er, der er pålidelige. Så hvis du leder efter den bedste brugte Volvo til at overveje at få 2012 XC90. Denne bil er velbygget, luksuriøs, rummelig og holdbar. Derudover registrerer den færre problemer end de fleste brugte SUV’er på markedet.

Konklusion

Alt i alt er Volvo’er fremragende brugte biler. Så hvis du vil have værdi for pengene, kan du ikke gå galt i byen med en brugt Volvo. Ikke desto mindre er det værd at finde ud af mere om bilens historie, før du køber en. Derudover bør du prøvekøre den brugte bil og opdage, om brugeren har vedligeholdt den ordentligt eller ej.

I det hele taget kan en korrekt vedligeholdt brugt Volvo-model køre over 200.000 miles. Du skal blot sikre dig, at du ikke går glip af anbefalet planlagt serviceeftersyn og udøver korrekte kørevaner. Hvis du vil have de bedste brugte Volvo’er, kan du overveje at købe Volvo XC90 2012 eller Volvo S60 2018.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z