Citroën DS7 Crossback – Almindelige problemer & fejl

Citroën DS7 Crossback - Almindelige problemer & fejl

Citroën DS7 Crossback er en kompakt crossover/SUV, der er fremstillet af det nyligt uafhængige mærke DS. DS eller “Different Spirit” var tidligere et Citroën-submærke, der i 2015 forgrenede sig for at skære sin egen vej og adskille sig fra Citroën. Dette blev gjort for at mærket kunne forsøge at blive et luksusmærke på egen hånd.

DS7 Crossback er en af de vigtigste DS-modeller, der nogensinde er udkommet, da den befinder sig i det mest populære markedssegment. Kompakte crossovers/SUV’er er nu de mest populære biler på markedet, hvilket betyder, at de spiller en stor rolle i forhold til at definere, hvor godt et mærke er som helhed. Men hvor god er DS7 Crossback, når det kommer til pålidelighed?

DS7 Crossback ser ud til at være bedre end de fleste Citroën DS-modeller, der kom før DS forgrenede sig, hvilket betyder, at bilen er kommet godt fra start. Der er dog nogle problemer, der er værd at tale mere detaljeret om. Til at starte med oplever bilen en masse problemer med affjedringen, hvoraf mange kan være rigtig farlige.

Andre problemer omfatter problemer med bilens elektriske system, potentielle brændstoflækager, problemer ved opstart eller forskellige batterirelaterede problemer. Alt i alt er DS7 meget bedre end de fleste biler, som Citroën laver, men den kan stadig være bedre.

DS7 Crossback – Problemer med affjedring

Ifølge en række ejere er affjedringssystemet på DS7 Crossback ikke korrekt kalibreret, og det håndterer ikke aggressive huller på en logisk måde. Nogle ejere siger, at bilen ofte kan ryste, når den kører over dybere huller, eller nogle gange endda bryde trækket og køre sidelæns. Ejerne siger, at DS er opmærksom på dette problem, og at de ikke anser det for at være et problem overhovedet.

  Er Citroën DS5 en god bil?

En ejer sagde dog, at bilen endda kan miste fuldstændig kontrol, hvis man kører hurtigt over et huller. DS foretog en tilbagekaldelse af DS7 på grund af baghjulsophængets fastgørelsesbolte, som ikke var bundet ordentligt til bilen. Hvis dette blev efterladt uden opsyn, var der stor risiko for, at disse bolte kunne gå i stykker og få bilen til at synke.

DS7 Crossback – Elektriske problemer

DS7 Crossback er også kendt for at opleve masser af elektriske problemer, der kan ødelægge din samlede ejeroplevelse, hvis du ikke tager dig af dem en efter en. De mest almindelige elektriske problemer er placeret omkring infotainmentsystemet i bilen, som er kendt for ofte at fejle, fejle eller gå helt i sort.

Heldigvis kan disse typer problemer normalt løses ved blot at genstarte bilen. Andre elektriske problemer omfatter problemer med telefonforbindelse eller problemer med bakkameraet, som ikke vil tændes. Nogle har også rapporteret, at parkeringssensorerne ofte kan være for følsomme, især i regnvejr. Desuden kan start-stop-systemet fungere på en ikke-sofistikeret måde, men det er ikke nødvendigvis et problem.

DS7 Crossback – Brændstoflækager

Brændstoflækager er en almindelig forekomst på Citroën-modeller, da der har været mange tilbagekaldelser gennem mærkets historie, som skyldtes brændstoflækager. DS7 lider af brændstoflækager forårsaget af problemer med kabler og softwareopgradering, som endda kan starte en brand, hvis de ikke bliver behandlet i tide. DS tilbagekaldte mere end 5.500 eksemplarer fremstillet mellem 2017 og 2021.

  Er Citroën C1 en god bil?

Det er faktisk et betydeligt antal biler, hvilket yderligere understreger, hvor alvorlige disse problemer kan være. Hvis du er interesseret i at købe en DS7, skal du derfor sørge for at gennemgå bilens servicehistorik for at se, om den bil, du kigger på, har været en del af denne tilbagekaldelse.

DS7 Crossback – Problemer ved opstart

Et af de mest almindelige og irriterende problemer med DS7 er relateret til, at bilen ikke vil starte op. Grunden til, at disse problemer har tendens til at opstå, er på grund af en defekt startmotor, defekte ledninger, en oversvømmet motor eller blot på grund af kolde morgentemperaturer, der kræver, at du skal varme motoren op, før du tænder den.

Alt i alt skyldes disse problemer for det meste elektriske problemer, men kan nogle gange også skyldes motorproblemer. Vi er også nødt til at nævne batteriet som en almindelig synder.

DS7 Crossback – Batteriproblemer

DS7 er kendt for at lide af en masse batterirelaterede problemer, hvoraf nogle udelukkende er forbundet med batteriet, mens andre også kan være knyttet til andre nærliggende elektriske systemer som f.eks. generatoren. Nogle ejere har også rapporteret om forskellige problemer, der forårsager alvorlig oxidation af batteriet.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en DS7 Crossback?

Hvis du kan lide DS7 Crossback-designsproget, og hvis du kan se dig selv køre en bil, som ikke mange har tendens til at køre, kan DS7 Crossback være en god bil for dig. Du skal også huske på, at DS7 er en crossover/kompakt SUV. Crossovers og SUV’er ligger helt i toppen af bilmarkedet, når det kommer til popularitet og begærlighed.

  Er Citroën C4 Cactus en god bil?

Som sådan har DS7 Crossback mange ting til gode, men hvis du ikke er fan af mærket, er DS7 ikke en bil for dig. DS forsøger at tiltrække købere, der normalt er interesseret i tyske luksusbiler, men det tager tid, da de tre tyske luksusmærker for udøvende luksusbiler har siddet med på luksusbilsbordet i årtier og årtier frem.

Er DS7 Crossback en familiebil?

DS7 Crossback er bestemt en familiebil, da den tilbyder masser af plads i hele bilen og i bagagerummet, og den er også virkelig sikker og nem at leve med. De fleste DS7 Crossback-købere er yngre familier, som ikke har behov for mere end fem sæder, da DS7 er en rigtig god bil i den henseende.

Kan DS7 Crossback køre offroad?

De dage er forbi, hvor alle SUV’er blev designet med terrænkørsel i tankerne, da de fleste nye SUV’er (herunder DS7) er designet til by- og langturskørsel. Du kan få en DS7 med et AWD-system, der faktisk kan klare nogle milde terrænkørsler, men du skal ikke gøre dig store forhåbninger, da DS7 ikke er nogen off-roader.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z