Er Citroën DS7 Crossback en god bil?

Er Citroën DS7 Crossback en god bil?

DS7 Crossback er en franskproduceret luksus kompakt crossover/SUV, der blev introduceret første gang i 2017 og stadig er i løbende produktion. I betragtning af at DS7 Crossback er en crossover/SUV, og at crossover-SUV’er er de mest populære biler på markedet lige nu, ønsker DS at sælge et ton af disse. Så er Citroen DS7 Crossback en god bil?

DS7 Crossback er en rigtig god bil, hvis du kan lide mærket og den måde, bilen ser ud på. DS har taget en anderledes tilgang, når det kommer til at lave biler, da de har en tendens til at lave virkelig flotte biler, der tiltrækker opmærksomhed, uanset hvor de kommer hen. Vi skal også huske på, at alle de motorer, der tilbydes, er kraftfulde, raffinerede og virkelig effektive.

Vi har allerede sagt, at DS7 er en flot bil, og det er de fleste mennesker enige i. Interiøret i DS7 er også rigtig cool og er indrettet rigtig godt. DS7 kører som enhver anden crossover/kompakt SUV i dette segment, hvilket betyder, at den er komfortabel, raffineret og velopdragen.

Pålideligheden er bedre end de fleste Citroën DS-modeller, men stadig ikke i nærheden af toppen af fødekæden. Værdierne på disse er ret stejle fra ny, men brugte eksemplarer kan findes til en ret nedsat pris. Praktiskheden er rigtig god, fordi bilen tilbyder masser af siddepladser og også et ret stort bagagerum.

DS7 Crossback – Kraftværket

DS7 Crossback benzinmotorerne starter med den 1,2L 3-cylindrede rækkemotor på 1,2 liter, der yder 130 hk og et drejningsmoment på 169 lb-pund. Denne motor er god for op til 50MPG. Den næste i rækken er den 4-cylindrede 1,6L-motor med 180 hk og 184 lb-ft drejningsmoment. Denne motor kan også fås med 225 hk og 221lb-ft drejningsmoment. Begge disse motorer har en tendens til at toppe på omkring 40 MPG kombineret.

  Citroën C5 Aircross - Almindelige problemer & fejl

Hvis du ønsker en diesel, kan du vælge mellem to dieselmotorer. Den 4-cylindrede 1,5L-diesel på begynderniveau med 130 hk og et drejningsmoment på 221 lb-ft eller en 4-cylindrede 2,0L-diesel med 180 hk og et drejningsmoment på 295 lb-ft. Du kan også få en hybridversion af DS7 Crossback kaldet E-Tense. Der er to forskellige hybridtilstande til rådighed, den ene får 300 hk fra 1,6L’eren og en elmotor, mens den anden får 225 hk fra samme konfiguration.

Alt i alt kan vi sige, at DS7 Crossback-motorerne er meget bedre end det, de var engang, da de var tilbage hos Citroën. Disse motorer er alle sammen koblet til enten en manuel eller automatisk gearkasse. Alle DS7-modeller starter med en FWD-opsætning, mens du kan opgradere til at få en firehjulstrækmotor.

DS7 Crossback – Design og chassis

I introen til denne artikel sagde vi, at designet af DS7 Crossback er virkelig cool. Bilens futuristiske linjer og skarpe kanter får den til at se ud som om, den blev udgivet i går. Interiøret i DS7 er på samme måde også virkelig upmarket, hvilket betyder, at designet er en af DS7 Crossbacks stærke sider.

Tuning af chassis og affjedring er skræddersyet til komfort og brugervenlighed, hvilket er tydeligt, så snart du tager bilen på en køretur. DS7 kører relativt blødt og vedvarende, hvilket er almindeligt i segmentet. Alt i alt er DS7-køreoplevelsen virkelig velafstemt.

  Er Citroën DS5 en god bil?

DS7 Crossback – Pålidelighed og almindelige problemer

Pålidelighedsmæssigt ser DS7 ud til at være meget bedre end tidlige Citroën DS-modeller, men den er stadig kendt for at lide af en lang række problemer. De mest almindelige problemer med DS7 Crossback omfatter problemer med affjedring, problemer med brændstoflækager, elektriske problemer, problemer ved opstart og problemer med bilens batteri og generator.

Det gode er, at DS7 ikke er den dyreste bil at leve i inden for dette segment, men den dårlige nyhed er, at bilen ikke grundig vedligeholdelse ret ofte. Alt i alt er det en længe tiltrængt forbedring i forhold til ældre Citroën DS-modeller.

DS7 Crossback – Værdi og praktisk anvendelighed

DS7 Crossback er en forholdsvis dyr bil fra ny, men afskrivningerne har sørget for, at du kan købe en DS7 Crossback brugt til en forholdsvis nedsat pris. Det betyder, at du får en ret luksuriøs oplevelse i et segment, der ser ud til at tiltrække købere til højre og venstre.

Praktiskheden er også rigtig god, da bilen tilbyder et stort siddeområde med et bagagerum af anstændig størrelse også. Sigtbarheden er rigtig god takket være en hævet siddeposition. Bilen har også masser af familievenlige funktioner som f.eks. indvendige opbevaringsrum og lettilgængelige forankringspunkter til børns montering.

FAQ-afsnit

Er DS7 Crosstback en sikker bil?

DS7 Crossback er en virkelig sikker bil, da den har fået 5 stjerner i alle de førende regler for kollisionstest. En 5-stjernet bedømmelse gives kun til biler, der ikke kun består standarderne, men gør det med bravur. En bil med 5 stjerner er en bil, der også har mange aktive softwaresikkerhedsfunktioner, der holder dig sikker både under kørsel og når du står stille.

  Citroën C3 Picasso - Almindelige problemer & fejl

Det dårlige er, at mange af disse kommer som en del af dyre ekstraudstyrspakker, og DS er også meget opsat på at tilføje en masse unødvendige funktioner som en del af disse pakker.

Kan jeg købe en DS7 Crossback i USA?

Vi er nok alle klar over, at du ikke kan købe Citroën i USA siden 1970’erne, og intet tyder på, at Citroën kommer tilbage til det amerikanske marked i den nærmeste fremtid. Men selv om du ikke kan købe en DS7 Crossback i USA, vil DS potentielt set tilbyde deres biler på verdensplan, hvilket også vil omfatte USA på et tidspunkt.

Er DS bedre end Citroen?

DS var tidligere et undermærke til Citroen, men de forgrenede sig i 2015 og begyndte at lave deres egne biler med det mål at blive et fuldgyldigt luksusbilmærke. Som sådan laver DS mere luksuriøse, mere eksklusive biler, der ikke kun yder bedre, men som også er mere pålidelige i det hele taget. Det vil dog tage lang tid, før DS virkelig kan konkurrere med etablerede luksusbilmærker, der har været tilgængelige i et par årtier, hvis ikke endnu længere.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z