Er Citroën Berlingo en god bil?

Er Citroën Berlingo en god bil?

Citroën Berlingo er en større multianvendelig bil, der kan købes enten som persontransportbil eller som en lille varevogn/caddy. Berlingo har eksisteret siden 1990’erne, hvilket betyder, at den er et af de kendte Citroën-tilbud, især i erhvervssegmentet. Så er Citroen Berlingo en god bil?

Berlingo er faktisk en rigtig god bil, fordi mange mennesker foretrækker den frem for de mest ærværdige konkurrenter. Berlingo kommer i mange forskellige varianter afhængigt af indretning, motor og udstyr. Det udvendige design er ret beskedent og karakterløst, men det er tilfældet med de fleste biler fra dette segment. Interiøret er velindrettet, men er heller ikke noget at prale af.

Berlingo kører problemfrit, hvilket betyder, at den gør alt det, den skal gøre. Nyere modeller er betydeligt mere raffinerede, komfortable og støjsvage. Pålideligheden er bedre end de fleste Citroën-modeller, da Berlingo kan holde længe, hvis den bliver passet ordentligt. Der er mange af dem, der kører rundt med hundredtusindvis af kilometer på uret.

Værdiudsigterne for Berlingo er også rigtig anstændige, da du kan købe et brugt eksemplar for ikke så mange penge. Praktiskheden er virkelig god, som det er tilfældet med stort set alle biler fra dette segment. Alt i alt er Berlingo en dejlig bil, der kan gøre alt det, du ønsker, at den skal gøre.

Citroen Berlingo – Drivlinjen

Ældre benzindrevne Berlingo-modeller kommer typisk med små 4-cylindrede motorer, der yder omkring 90 til 120 hk. Ældre Berlingo-modeller kommer også med mange dieselmotorer, som alle er 4-cylindrede med en effekt på mellem 75 og 120 hk. Nyere Berlingo-benzinmodeller leveres med 3-cylindrede motorer, men effekten ligger nu på mellem 110 og 130 hk.

  Citroën DS4 - Almindelige problemer & fejl

Nyere Berlingo-dieselmodeller leveres stadig med 4-cylindrede motorer, men de er meget mere raffinerede og yder også op til 130 hk. Du kan endda få elektriske Berlingo-modeller med 50 kW-batterier og omkring 136 hk. Berlingo varevogne kommer med stort set de samme motorvarianter som MPV’erne.

Ældre Berlingo-modeller leveres med manuelle gearkasser, mens nyere modeller fås med både manuelle og automatiske gearkasser. Alle Berlingo-modeller er med fremdrift, og det har de været siden Berlingo’s første udgivelse. Brændstoføkonomien er også rigtig god, da alle Berlingo-modeller kan give op til 55MPG for de mest effektive dieselvarianter.

Citroen Berlingo – Design og chassis

Citroen Berlingo ser ret ubeskrivelig ud, bortset fra nogle lyse farvehøjdepunkter og mærkelige karrosseripaneler rundt om siden. Citroen har også udstyret den nye Berlingo med nogle funky udseende forlygter for at gøre bilen lidt mere ungdommelig og interessant. Interiøret i Berlingo er velindrettet, men er ikke specielt på nogen måde.

Affjedring og chassisafstemning er indstillet forskelligt på MPV- og varevognskonfigurationer, fordi Berlingo varevognen er stivere end MPV’en. Uanset hvad er begge disse biler ikke de mest komfortable biler på markedet og er primært designet med henblik på nytteværdi og ikke komfort.

Citroen Berlingo – Pålidelighed og almindelige problemer

Når det kommer til pålidelighed, kan vi nemt sige, at Berlingo er meget bedre end de fleste Citroen-modeller, da den ikke går i stykker så ofte, og den har også en tendens til at holde længere. De mest almindelige Berlingo-problemer er relateret til bilens udstyr som f.eks. utæt tag, utætte døre, defekte dørhåndtag og problemer med skydedørslåsen.

  Citroën C1 - Almindelige problemer & fejl

Andre problemer omfatter elektriske fejl, som bestemt er irriterende, især hvis de er forårsaget af vandindtrængning. Styretøjet kan blive fejljusteret, og motoren kan lide af problemer med tændspoler og andre problemer, der forårsager forskellige mærkelige motorlyde.

Citroen Berlingo – Værdi og funktionalitet

Værdimæssigt er Berlingo en stærk konkurrent, da den konkurrerer direkte med mange andre MPV’er/vans i dette segment. Brugte Berlingo-modeller sælger stadig rigtig godt i hele Europa, da der ikke længere er mangel på varevogne og MPV’er. Alt i alt er Berlingo en anstændig 2. hånds plads, som bør overvejes.

Praktiskheden er stor, som det er tilfældet med dette markedssegment. Du kan transportere hele din familie uden problemer med al deres bagage bagi og en hund. På den anden side kan Berlingo også bruges som fragtbil med masser af plads, hvilket er grunden til, at så mange virksomheder bruger Berlingo som deres primære transportmiddel.

FAQ-afsnit

Er Citroen Berlingo en god varevogn?

Citroen Berlingo varevognen er en af de mest populære, hvis ikke den mest populære fragtbil fra sit segment i Europa, hvilket bestemt ikke er uden grund. Berlingo varevognen er en rigtig god varevogn, fordi den tilbyder alt, hvad du har brug for fra en varevogn i en enkelt pakke.

Den tilbyder masser af lastrum, lasten er let tilgængelig takket være de bredt åbne døre og skydedøre. Sigtbarheden er rigtig god, lastrummet er virkelig holdbart, og Berlingo er virkelig god, når det gælder brændstoføkonomi. Desuden er mange af dem kendt for at holde rigtig længe, hvis de bliver passet ordentligt på.

  Er Citroën DS3 en god bil?

Hvor længe kan en Citroen Berlingo holde?

Hvis du vedligeholder din Berlingo som anbefalet af fabrikken, og du gør alt, hvad du kan for at holde bilen i god stand, kan du se frem til at komme over 200.000 km med Berlingo, hvilket ikke er noget, de fleste forventer af Citroen. Desuden kører nogle ejere stadig Berlingo-biler med mere end 300.000 miles på uret.

Grunden til, at der stadig er så mange af dem, er, at reservedele er nemme at få fat i, og at bilen er virkelig billig at køre og leve med.

Er Citroen Berlingo sikker?

Ældre Citroen Berlingo varevogne er ikke de sikreste varevogne, men det er noget, du bør forvente, da den originale Berlingo nu er en rigtig gammel bil. Nyere/nyeste Berlingo-modeller er dog meget bedre, da de alle er 5-stjernede sikkerhedsklassificerede biler, der kan modstå sammenstød virkelig nemt. Desuden fås Berlingo med en masse topmoderne software-sikkerhedsfunktioner.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z