Er Citroën DS4 en god bil?

Er Citroën DS4 en god bil?

Citroën DS4 er en fransk produceret semi-luksus hatchback, der er designet til at bygge bro mellem de økonomiske og de ægte luksusbilmærker ved at tage en Citroën og gøre den bedre på alle mulige måder. DS-mærket er kendt for sine markante designvalg, materialer af højere kvalitet, en mere poleret oplevelse og en lidt større pris. Så er Citroen DS4 en god bil?

Citroen DS4 er faktisk en god bil for hvad den er, men det er måske ikke den mest pålidelige bil Citroen nogensinde har lavet. Senere modeller er meget bedre, og det er derfor, at de holder deres værdi betydeligt bedre i modsætning til tidligere biler. DS4 får en ret beskeden motorpalet, hvilket betyder, at du kan gå efter den model, der passer til dine præferencer.

DS4-designet er meget bedre end alt det, som Citroën tilbød på det tidspunkt, hvor denne bil kom ud, fordi DS4 ser mere sporty og målrettet ud. Interiøret i DS4 er af højere kvalitet, og den får alt, hvad du kan forvente af en bil fra denne tid. Køreoplevelsen er til den sportslige side, men DS4 er ikke en performancebil.

Værdierne på disse synes at være ret overkommelige i disse dage, hvilket gør dem interessante brugte bilvalg. Praktiskheden er også rigtig god, fordi bilen har plads nok til op til fire fuldvoksne voksne, masser af bagagerum, godt udsyn og masser af familievenlige funktioner og indvendige opbevaringsrum.

Citroen DS4 – Kraftværket

Citroen DS4’s motorpalet starter med den 1,2L 3-cylindrede rækkemotor på 1,2L, der yder 131 hk. Hvis du ønsker en kraftigere benzinmotor, skal du opgradere til den 4-cylindrede 1,6L inline 4-cylindrede motor med 120 hk-200 hk for den kraftigste DS4 Sport-model. Alle disse biler er FWD-biler, men du kan vælge mellem en manuel eller en automatisk gearkasse.

  Hvad er den bedste Citroën at købe?

DS4 fås også med masser af dieselmotorer. Den mindste 1,6L 4-cylindrede dieselmotor med 4 cylindre har mellem 111 og 117 hk, mens den større 2,0L 4-cylindrede dieselmotor har mellem 163 og 182 hk. Disse to dieselmotorer er de mest effektive, fordi de kan give næsten 50MPG uden problemer.

Alt i alt er DS4-motorpaletten god, da den giver dig valget mellem to diesel- og to benzinvarianter. Der er ingen hybrider med Citroën DS4, da den første DS4 hybrid blev introduceret, efter at DS forlod Citroën.

Citroen DS4 – Design og chassis

Når det kommer til design, er DS4 virkelig god, da bilen ser futuristisk ud og er pakket med mange interessante designvalg, som adskiller den fra resten af pakken. Interiøret i DS4 ser også rigtig fedt ud, men nogle designvalg er lidt mere tvivlsomme, da de hæmmer ergonomien en smule.

DS4’s affjedring og chassisafstemning er helt skræddersyet til komfort og brugervenlighed, hvilket gør, at DS4 føles ret komfortabel. Den ruller ikke for meget i kurverne, hvilket gør den til en lidt dynamisk bil, men intet sammenlignet med ægte hot hatchbacks.

Citroen DS4 – Pålidelighed og almindelige problemer

Når det kommer til pålidelighed, er DS4 bestemt tvivlsom, da bilen synes at være oplevet en masse problemer til venstre, højre og midt på vejen. Tidligere DS4-modeller er værre end nyere modeller, fordi de også blev tilbagekaldt en masse gange på grund af problemer, der virkelig ikke passer til en bil, der er lavet i denne æra. Uanset hvad, så er de mest almindelige problemer med DS4’eren med startmotoren og bilens udstyr.

  Er Citroën C4 Picasso en god bil?

Andre problemer omfatter problemer med pludseligt tab af motorkraft, som kan skyldes en masse forskellige årsager. Vi er også nødt til at nævne problemer med olie- og endda potentielle brændstoflækager, som kan være virkelig farlige. Endelig kan man også opleve problemer med sikkerhedsseler af alle slags med DS4.

Citroen DS4 – Værdi og praktisk anvendelighed

Du kan nu få en brugt Citroen DS4 for ikke så mange penge, hvilket gør DS4 til en rigtig populær bil på 2. håndmarkedet. Praktisk set er DS4 rigtig god, fordi den tilbyder nok siddeplads til fire voksne, men ikke nok til fem fuldvoksne voksne. Bagagerummet er også rigtig stort.

Sigtbarheden er også god, selv om bilens C-stolper er til den tykkere side. Bilen er spækket med en masse familievenlige funktioner, som gør bilen god til familietransportopgaver.

FAQ-afsnit

Er mærket Citroen DS dødt?

Citroen DS-mærket Citroen DS er langt fra dødt, men det eksisterer ikke længere under Citroen-paraplyen, da DS i 2015 skiltes helt fra Citroen. Grunden til, at de gjorde dette, er for at lade DS vokse sin egen arv, og fordi det ikke er noget, der oser af luksus, at være et luksusmærke under et økonomimærkeparaply.

Som sådan er DS-mærket nu fuldt uafhængigt og laver biler, der kun deler lidt til ingen lighed med Citroen. DS4 er efterfølgeren til Citroën DS4, og det ser ud til at være en rigtig fed bil.

  Citroën C4 Cactus - Almindelige problemer & fejl

Hvor længe kan en Citroen DS4 holde?

Citroen DS4 skulle kunne holde mindst 100.000 til 200.000 miles, hvis du passer ordentligt på den. Det er virkelig svært at forudsige, hvor længe en bil kan holde, da der er mange faktorer, der spiller ind. Korrekt vedligeholdelse er det afgørende aspekt for at sikre, at din bil kan holde så længe som den skal, og det samme gælder det at lade være med at være alt for aggressiv med den.

Hvis du gør alt det, der skal gøres hurtigst muligt, er der ingen grund til, at din DS4 ikke skulle holde 200.000 miles uden at have brug for større eftersyn.

Hvilke biler konkurrerer med Citroen DS4?

DS4 blev oprindeligt sat i verden for at konkurrere med Audi A3, BMW 1-serie og Mercedes Benz A-Klasse. DS4 havde aldrig det til at virkelig konkurrere med disse tyske luksusmærker, så den er mere en VW Golf-konkurrent end en luksusbil af højeste kvalitet. DS er dog fast besluttet på, at den nye DS4 vil konkurrere med A3, A-Klassen og 1-serien.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z