Citroën Berlingo – Almindelige problemer & fejl

Citroën Berlingo - Almindelige problemer & fejl

Citroën Berlingo er en af de længst eksisterende Citroën-modeller, da den blev introduceret i midten af 1990’erne og har været i kontinuerlig produktion lige siden. Citroën Berlingo er en større MPV (multi-purpose vehicle), der oftest bruges til enten transport af personer eller transport i sin kommercielle version, da disse er tilgængelige begge veje.

Citroën Berlingos pålidelighed er bedre end nogle Citroën-modeller, men stadig langt fra at blive betragtet som en pålidelig bil som helhed. Berlingo lider af en lang række problemer, hvoraf mange kan være rigtig dyre at reparere. Men hvis du passer ordentligt på den, er der gode chancer for, at begge versioner af Berlingo vil tjene dig i rigtig lang tid.

Til at begynde med er de mest almindelige problemer med Berlingo forbundet med affjedringen, det elektriske system, udstyret, motoren og ofte styringen/justeringen. Alt i alt, hvis du er interesseret i at købe en Citroën Berlingo, skal du sørge for at foretage en grundig inspektion før købet, da det er den eneste måde at være sikker på, at bilen overhovedet er værd at overveje.

Grunden til, at Berlingo har holdt sig i årtier, er, at folk har en tendens til at købe dem. Disse Citroën-modeller er ikke nødvendigvis de mest populære Citroën-modeller, i hvert fald ikke hvad de fleste mennesker tror. Men de er virkelig populære i hele verden, undtagen i Nordamerika, hvor du ikke kan købe dem.

Citroën Berlingo – Problemer med affjedring

Berlingo har en tendens til at lide af en lang række affjedringsproblemer, men nyere modeller ser ud til at klare sig meget bedre i sammenligning. De forreste fjederbenfæste er et svagt punkt for mange Berlingo-modeller, og de har en tendens til at svigte relativt ofte. Den eneste måde at løse dette problem på er ved at udskifte stræben og håbe på, at problemerne ikke vil opstå igen i den nærmeste fremtid.

  Er Citroën C4 Aircross en god bil?

Ejerne har også rapporteret om problemer med skruefjedrene, som også kan svigte og også skal udskiftes. Den gode nyhed er, at du kan finde udskiftningsophængskomponenter til Berlingo meget let, men den dårlige nyhed er, at det ikke er noget, du kan gøre selv, da reparationer af ophæng kræver specialudstyr for at kunne udføre dem sikkert.

Citroën Berlingo – Elektriske problemer

Citroën Berlingo har også en tendens til at lide af en lang række elektriske problemer, som er virkelig almindelige med en masse andre Citroën-modeller. A/C-systemet er kendt for at fejle, fordi pumpen, der styrer luften, kan miste strømmen, hvilket enten skal repareres eller udskiftes. Mange ejere oplyste, at der kan trænge vand ind i sikringsboksen, hvilket kan tænde alle advarselslamper, og bilen kan måske slet ikke starte.

Andre elektriske problemer, der typisk kan findes med mange Berlingo-generationer, er relateret til elruder, som har tendens til at svigte, men mest med ældre modeller. Du skal også være opmærksom på kondensering af forlygter og problemer med telefonforbindelse i bilen med nyere Berlingo-modeller.

Citroën Berlingo – Problemer med motoren

1,6L dieselmotoren er virkelig populær i Citroën Berlingo, men den har en tendens til at lide af både knirkende og chuffende lyde. Knirkende lyde skyldes for det meste svigtende kammerbælteruller, som har en tendens til at give op på et tidspunkt. Klydende lyde skyldes for det meste fejl på injektorerne i selve motoren.

  Citroën C5 Aircross - Almindelige problemer & fejl

Den eneste måde at reparere disse chuffing-lyde på er ved at udskifte injektorerne helt og holdent, hvilket ofte kan være dyrt. Det er dog altid bedre at udskifte alle injektorerne på én gang, for på den måde burde du være sikker på, at du ikke skulle støde på spolefejl i et stykke tid.

Citroën Berlingo – Udstyrsproblemer

Udstyrsrelaterede problemer, der opstår med Berlingo, er ofte knyttet til, at der trænger vand ind i bilen på grund af dårlige tætninger omkring taget og muligvis også omkring dørene. Hvis vand har beskadiget tagantennen, skal du udskifte den hurtigst muligt, da vand kan forårsage massive skader, hvis det kommer i kontakt med elektronikken i bilen.

Skydedørene er kendt for at svigte på både nyere og ældre Berlingo-modeller, da dørlåsen ikke er den mest holdbare på markedet. De indvendige dørhåndtag er også tilbøjelige til at falde af efter et stykke tid, hvilket betyder, at de også skal udskiftes.

Citroën Berlingo – Problemer med styresystemet

Mange ejere har klaget over, at Citroën Berlingos rat ikke vil køre ligeud. Dette kan relativt nemt løses ved blot at løsne et par bolte og omlægge rattet i overensstemmelse hermed. Dette kan forårsage ujævnt slid på dæk og affjedring i det lange løb, og derfor bør du løse dette så hurtigt som muligt.

FAQ-afsnit

Er Citroën Berlingo en varevogn?

Citroën Berlingo fås enten som varevogn eller MPV-konfiguration, hvilket betyder, at den både kan være en varevogn og en personbefordringsvogn. Berlingo varevognen er et virkelig populært erhvervskøretøj til virksomheder i alle former og størrelser, mens Berlingo MPV er mest populær blandt større familier, der søger komfort, sikkerhed og brugervenlighed, som ikke er bundet til et stort prisskilt.

  Er Citroën C6 en god bil?

Skal jeg købe en Citroën Berlingo?

Hvis du er interesseret i at købe enten et erhvervskøretøj eller en personbefordringsvogn, der ikke koster for mange penge, er Berlingo et godt valg. På den anden side, hvis du aldrig har kørt i disse typer biler, og du ikke rigtig kan lide udseendet, vil du heller ikke kunne lide Berlingo.

Berlingo er en bil, der er designet til dem, der sætter funktion over form, og derfor vil du for det meste se dem kørt af familiefolk eller arbejdere og ikke af nogen, der sætter pris på biler i sig selv.

Hvilke biler konkurrerer med Citroën Berlingo?

De fleste Citroën Berlingo-modeller sælges i Europa, hvor Berlingo skal konkurrere om markedsandele med Peugeot Partner og Vauxhall/Opel Combo Cargo. De mest populære biler i dette segment er dog Ford Transit Connect, VW Caddy og Renault Kangoo, da disse tre er de hårdeste konkurrenter i dette særlige segment.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z