Er Citroën C6 en god bil?

Er Citroën C6 en god bil?

Citroën C6 var et relativt mislykket forsøg fra Citroëns side på at skabe forstyrrelser på markedet for luksuriøse mid-size sedaner. Bilen blev først introduceret i 2006, og den var i produktion i seks år i træk. For at sætte det i en sammenhæng kan man sige, at Mercedes hvert år sælger titusindvis af E-Klasse-modeller uden problemer.

På den anden side nåede hele produktionen af Citroën C6 op på et spinkelt tal på lige knap 24.000 enheder. Dette beviser ganske enkelt, at ikke-luksusbilmærker ikke kan spadsere ind på luksusbilmarkedet med en svag badge-appel og tro, at de virkelig kan konkurrere med mærker, der har været med ved luksusbilsbordet i årtier.

Så er Citroen C6 en god bil? Citroen C6 er ikke en dårlig bil i sig selv, da den ser fantastisk ud og virkelig føles som en konkurrencedygtig luksusbil. På den anden side var motorvalget begrænset, bilen var ikke rigtig på højde med den tyske trio, og det faktum, at C6’s pålidelighed var fra acceptabel.

Dette betyder, at 2. hånd Citroen C6-modeller nu kan fås for peanuts, da de er blevet afskrevet en hel del. Til den pris, de koster nu, føles de godt nok eksklusive, men driftsomkostningerne er forblevet de samme. Den praktiske anvendelighed er også god, da bilen tilbyder en masse plads, selv om udsynet er lidt forringet.

Citroen C6 – Kraftværket

Citroen kommer med kun en enkelt benzinmotor, en 3,0 l V6-motor, der yder 211 hk og 213 lb-punkts drejningsmoment. Maksimalhastigheden er angivet til 146 mph, mens 0-60 mph tager mere end 10 sekunder. Bilen giver op til 22MPG kombineret og leveres med FWD og en automatisk 6-trins momentomformergearkasse med 6 gear.

  Er Citroën C3 Picasso en god bil?

C6 tilbyder dog tre forskellige dieselmotorvarianter. Sortimentet starter med den 4-cylindrede 2,2L-motor med 170 hk og 295 lb-punkts drejningsmoment, mens den 6-cylindrede 2,7L-diesel med mellemstørrelse har 204 hk og 324 lb-punkts drejningsmoment. Den fedeste C6-model kommer med en 3,0L diesel-V6 med 245 hk og 331 lb-ft drejningsmoment, som gør C6 i stand til at nå 0-60 mph på 8,5 sekunder.

Disse tal føles ganske potente, men er langt fra den tyske trio. MPG-resultaterne er 35MPG i bedste fald, mens alle modeller også leveres med en FWD-konfiguration og en 6-trins automatgearkasse. Alt i alt er C6-drivlinjen ikke svag, men den er heller ikke noget særligt.

Citroen C6 – Design og chassis

Den måde, Citroen C6 ser ud udefra, er sandsynligvis en af de mest attraktive ting ved C6 generelt. Bilen kommer med fantastiske kurvede linjer, der komplimenterer en luksusbil rigtig godt. Interiøret i C6 er også meget velindrettet, men den deler stadig mange af sine dele og designberøringer med betydeligt billigere Citroen-biler.

Affjedringen og tuningen af chassiset er udelukkende fokuseret på komfort, brugervenlighed og isolering fra vejen. Det betyder, at bilen har en tendens til at rulle en del i sving, men det hjælper den til gengæld med at tackle ujævnheder på vejen rigtig godt.

Citroen C6 – Pålidelighed og almindelige problemer

Et af de værste aspekter ved Citroen C6 må være pålideligheden, da bilen har en tendens til at lide af en masse problemer meget ofte. De mest almindelige motorrelaterede problemer er knyttet til EGR-ventilen, gløderørene, hvor høj motoren larmer, og turboladerne, som er tilbøjelige til at gå i stykker.

  Citroën C3 Aircross - Almindelige problemer & fejl

Andre problemer omfatter udstyrsrelaterede problemer som f.eks. vandindtrængning, tvivlsomme panelspalter, problemer med soltaget og vigtigst af alt, rust. Elektriske problemer er almindelige på C6, og det samme er problemer med affjedring og gearkasse.

Citroen C6 – Værdi og praktiske egenskaber

Citroen C6 er blevet nedskrevet som en gal, siden den kom ud, fordi bilen aldrig var nær så populær som den bil, den forsøger at konkurrere med. Efter alle disse år ser C6 ud til endelig at få noget anerkendelse, da mange mennesker ser tilbage med glæde på C6, især fordi bilen ser interessant og anderledes ud.

Praktiskheden er virkelig god, hvad angår siddepladserne, men vi må dog nævne, at hovedpladsen bagtil er en smule hæmmet af bilens skrå taglinje. Bagagerummet på C6 er virkelig rummeligt, som det er tilfældet med de fleste biler fra dette segment. Endelig er bilens synlighed heller ikke den bedste.

FAQ-afsnit

Er Citroen C6 bedre end Audi A6, BMW 5-serie eller Mercedes E-klasse?

Nej, Citroen C6 er ikke lige så god som Audi A6, BMW 5-serie eller Mercedes E-klasse fra den tid. Alle tre har en lang historie med at lave mellemstore luksusbiler, mens Citroen ikke har det. Det er tydeligt i det øjeblik, man sammenligner dem på tværs, da man straks kan se, at de tyske tilbud simpelthen er bedre.

C6 rivaliserer dog med tyskerne på visse områder, især det ydre design, da alle tre tyske mærker ikke lavede de flotteste mid-size sedaner på det tidspunkt.

  Er Citroën DS3 en god bil?

Vil Citroen nogensinde bringe C6 tilbage?

På nuværende tidspunkt er der ingen tegn på, at Citroen vil tilbyde C6 på et tidspunkt i den nærmeste fremtid. Grunden til dette er enkel. Det er ekstremt svært at forsøge at komme ind på markedet for luksusbiler, hvis man ikke er et luksusmærke, da de fleste luksusmærker har en langvarig historie, der taler til folk om kvalitet, håndværk, stil og luksus.

Desuden lever vi i en tid, hvor SUV’er og crossovers dominerer verdensmarkederne, og det er virkelig svært at komme ind på markedet for luksusbiler i almindelighed.

Er Citroen C6 en familiebil?

Citroen C6 synes at være lidt af en blanding mellem en luksuschauffør-langdistancebil og en ægte stor familiesedan. Det betyder, at C6 føler sig hjemme ved at gøre begge disse ting. Men hvis du ønsker at bruge den som familiebil, kan du helt sikkert, da C6 også er støjsvag, komfortabel og ret praktisk.

Det eneste, der potentielt kan holde dig tilbage, er pålideligheden, da det er det største spørgsmålstegn ved C6 generelt. Som sådan er det et sats at købe en brugt C6, da du aldrig ved, hvad du kan få.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z