Citroën C6 – Almindelige problemer & fejl

Citroën C6 - Almindelige problemer & fejl

Citroën C6 er en full-size executive sedan, der var i produktion mellem 2005 og 2012. Citroën lavede C6 for at forsøge at konkurrere med allerede etablerede luksus executive sedans, overvejende tyske. Man kan roligt sige, at C6 er en rigtig god bil, men den er ikke på samme niveau som Audi A6, BMW 5-serie eller Mercedes E-klasse.

Når det kommer til pålidelighed, klarer C6 sig ikke så godt, da de fleste pålidelighedstabeller og undersøgelser kun gav den i bedste fald en anstændig karakter. Det betyder, at de fleste C6-kunder rapporterede om en masse problemer med C6, så meget at bilen nu er kendt som en af de mindst pålidelige Citroën-modeller, der nogensinde er udkommet.

De mest almindelige Citroen C6-problemer er forbundet med forskellige udstyrsproblemer, motorproblemer, affjedringsproblemer, problemer med gearkassen og elektriske problemer. Nogle af disse er virkelig alvorlige og kan koste mere at reparere, end hvad bilen er værd i dag. Derfor er C6’eren blevet voldsomt nedvurderet, da ikke mange mennesker har mod på at købe den.

Men C6 er faktisk en virkelig interessant bil under alle disse problemer, fordi den ser interessant ud både indvendigt og udvendigt, og fordi den er en virkelig komfortabel bil. Alt i alt kan du købe en brugt, men du skal som minimum foretage en inspektion før købet.

Citroen C6 – Udstyrsrelaterede spørgsmål

De mest almindelige Citroen C6 udstyrsrelaterede problemer er forbundet med vandindtrængning i bilens kabine og bagagerum. Mange ejere har rapporteret, at bagagerumsdækslet på C6 er fejljusteret fra fabrikken, hvilket fører til, at der siver vand ind i bagagerummet. Soltaget var også tilbøjeligt til at blive utæt, især hvis man ikke renser alle afløb i tide og utide.

  Citroën C3 Aircross - Almindelige problemer & fejl

Alt dette kan føre til korrosionsproblemer, som er ekstremt vanskelige og tidskrævende at løse. Bagagerumsklappen er ikke det eneste sted, hvor C6’eren har tendens til at samle rust, men også omkring bagruderne. Hvis du ikke tager dig af dette tidligt nok, vil korrosionen sprede sig og i sidste ende sætte bilen helt på pension.

Citroen C6 – Problemer med motoren

Citroen C6 oplever en hel del relativt alvorlige motorrelaterede problemer. Det mest almindelige motorrelaterede problem er knyttet til EGR-anlægget, som har tendens til at svigte et par gange i løbet af C6’erens levetid. Hvis du bemærker, at din C6 kører uregelmæssigt i tomgang, eller hvis du mærker en betydelig mangel på kraft, er der stor sandsynlighed for, at EGR-ventilen er årsagen.

Forbrændte gløderør kan gøre motoren ekstremt højlydt og dermed ødelægge den generelle luksusoplevelse, som C6 har tendens til at tilbyde. Endelig skal vi også tale om turboladerne, som også er tilbøjelige til at fejle. Hvis disse går ud, er de heller ikke de billigste ting at reparere.

Citroen C6 – Problemer med affjedring

Citroen C6 er ikke en særlig let bil, hvilket betyder, at C6’s affjedring ofte ikke er i stand til at støtte bilen ordentligt. Hvis du kører over et fartbump eller en mere alvorlig bølgegang på vejen, er der stor sandsynlighed for, at dine sving- og anti-rullebøjler kan give op på et hvilket som helst tidspunkt.

Hvis du hører nogle dunkende lyde, er dette den sandsynlige årsag. Det er ikke overdrevent svært at løse disse problemer, men det har også en tendens til at koste en ordentlig sum penge, hvilket yderligere gør C6’eren mindre ønskværdig som 2. håndbil. Fjedre og støddæmpere kan også nogle gange give op, men disse problemer er ikke så almindelige.

  Citroën C3 Picasso - Almindelige problemer & fejl

Citroen C6 – Problemer med gearkassen

Den automatiske gearkasse, der findes i Citroen C6, er relativt smidig og behagelig, men den lider også af forskellige problemer. Først og fremmest kan det være en virkelig hård oplevelse at skifte gear fra 2. til 3. gear, hvilket mange ejere har rapporteret. Disse problemer skyldes enten forurenet transmissionsvæske eller problemer med momentomformeren.

Ejerne har også rapporteret, at bilen nogle gange er uvillig til at sætte i bakgear overhovedet, hvilket kan være en virkelig irriterende hændelse, afhængigt af hvor og hvordan du parkerede bilen.

Citroen C6 – Elektriske problemer

Citroen C6 er også tilbøjelig til at have en hel masse elektriske problemer, hvoraf nogle er værre end andre. Til at starte med er mange af bilens tilbehør i forbindelse med infotainmentsystemet og klimaanlægget kendt for at fejle rigtig ofte. Bilens forlygter er tilbøjelige til at kondensere og til at gå i stykker i sidste ende. De elektriske vinduer har tendens til at svigte, og det samme gælder de elektriske låse.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Citroen C6?

Citroen C6 er en rigtig svær bil at anbefale på grund af dens forskellige pålidelighedsproblemer, som let kan få bilen til at gå helt på pension. Andre grunde til, at C6 er en dårlig bil, er forbundet med, hvor dyr bilen er at køre, især for en Citroen. Disse driftsomkostninger betragtes som logiske for mange etablerede luksusmærker, men Citroen er ikke et af dem.

  Er Citroën C3 Picasso en god bil?

På den anden side er C6 en af de mest interessante biler, Citroen nogensinde har lavet, og den kommer med en hel masse funktioner for ikke ret mange penge. Som sådan kan C6 være et godt køb, hvis du ved, hvordan man køber og hvordan man passer på en bil, og hvis du ved, hvordan man passer på en bil, kan C6 være et godt køb.

Er Citroen C6 en luksusbil?

Citroen C6 er og er ikke en luksusbil på samme tid. Grunden til, at jeg ikke rigtig mener, at det er en luksusbil, er, at den ikke hører til et luksusmærke, og fordi den ikke er så poleret som dens konkurrenter, der har lavet luksusbiler i årtier.

På den anden side er C6 udstyret med masser af luksusfunktioner, som helt sikkert løfter køreoplevelsen til et luksusinducerende niveau.

Hvorfor stoppede Citroen med at lave C6?

Grunden til, at Citroen stoppede med at fremstille C6, er, at salget aldrig var godt nok til at fortsætte med at fremstille C6. Høje købspriser, men ikke et luksusmærke er en kendt opskrift på en katastrofe. Selv om C6 af mange anses for at være en rigtig cool og flot bil, ser uindviede mennesker bare en bil med et Citroën-mærke.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z