BMW X5 VS BMW X3 – Hvilken er bedst?

Mange mennesker foretrækker en SUV frem for en sedan på grund af dens generelle komfort og sikkerhed. Luksusmærker som BMW tilbyder en række forskellige SUV’er, der gør det svært for køberne at vælge den bedste bil til deres behov og krav. Uanset hvad, hvilken BMW SUV er bedst – BMW X5 eller X3?

BMW X5 er meget større, mere kraftfuld og mere komfortabel end BMW X5. Omvendt er BMW X3 billigere, mere kompakt og mere pålidelig end BMW X5. Derfor afhænger det endelige valg af, hvad du leder efter.

Begge biler tilbyder et komfortabelt interiør, exceptionel ydeevne, avanceret teknologi og sikkerhed. BMW X5 er dog mere praktisk end BMW X3 på grund af sin størrelse. På den anden side er BMW X3 den perfekte daglige chauffør, da den er mere kompakt og nemmere at pakke rundt i byen.

Hvilken bil er bedst – BMW X5 eller BMW X3?

Udseende

Begge SUV’er ser elegante ud udvendigt, og det er blot et spørgsmål om smag og præference. Ikke desto mindre har BMW X5 en lille fordel, da den ser mere luksuriøs ud end BMW X3. Desuden er den også ret større og mere skræmmende end X3.

BMW X5 har en stor nyregittergrill foran, Icon adaptive FULL-LED adaptive forlygter, LED tågelygter, panoramamånedag, adaptive bremselys bagpå og 19-tommer alufælge med BMW-mærke.

På den anden side har BMW X3 også en nyregitter af beskeden størrelse, LED-forlygter med kurvefunktion, LED-tågeforlygter, tagrælinger i satineret aluminium, udstødningsspidser i krom og 18-tommer Y-egefælge med BMW-mærke. Nogle mennesker foretrækker måske BMW X3-looket frem for BMW X5-looket.

  Passer et Mercedes hjul til en BMW?

Når det kommer til interiøret, ser begge SUV’er stilfulde ud og har Vernasca-lædersæder og et instrumentbræt i læder. Selv om disse biler deler de fleste af de indvendige funktioner, har BMW X5 nogle funktioner som f.eks. opvarmede forsæder som standard, mens X3 har dem som ekstraudstyr.

Overraskende nok har BMW X3 også nogle funktioner, som X5 mangler. F.eks. har BMW X3 12 højttalere som standard, mens BMW X5 kun har 10 højttalere som standard.

Læs også: BMW X5 problemer

Ydeevne

Som forventet præsterer BMW X5 langt bedre end BMW X3. Begge modeller har et bredere udvalg af drivlinjer, hvilket giver køberne flere muligheder afhængigt af deres budget og præferencer. På trods af at BMW X5 har masser af kraftige trimmere, yder BMW X3-trimmere også på næsten samme niveau som BMW X5-trimmere.

BMW X3-grundtrimmet sDrive30i leveres med en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor og en 8-trins automatgearkasse. Den yder også maksimalt 248 hk og 258 lb-punkts drejningsmoment. Den kan accelerere fra 0 til 60 på 6,4 sekunder og har en topfart på 149 mph.

Den øverste trim for BMW X3 er M40i med en 3,0-liters inline-6-gasmotor og 8-trins automatgear. Den yder op til 382 hk og 365 lb-ft drejningsmoment. Den kan accelerere fra 0 til 60 på 4,4 sekunder og har en topfart på 155 mph.

BMW X5 basismodellen, sDrive40i, kommer derimod med en 3,0-liters inline-6-gasmotor OG 8-trins automatgear. Den kan yde op til 335 hk og 331 lb-ft drejningsmoment. Den har også en topfart på 130 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 5,3 sekunder.

  Bedste BMW som første bil

Mens den øverste trim for BMW X5, M50i, er udstyret med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med dobbelt turbo, der er ekstremt kraftfuld. Denne motor yder op til 523 hk og 553 lb-ft drejningsmoment. Den kan accelerere fra 0 til 60 på 3,8 sekunder og har en topfart på 155 mph.

Komfort og lastrum

Med hensyn til komfort og lastrum er BMW X5 vinderen, da den er mere rummelig end BMW X3. Desuden har BMW X5 en mulighed for tredje række, mens BMW X3 ikke har det. Derudover har X5 mere bagagerum med eller uden nedklapning af bagsæderne.

Pris

Da BMW X5 er større, kraftigere og mere sikker, er den dyrere end den mindre, men pålidelige BMW X5. Basis BMW X3 koster ca. 43.000 dollars, mens basis BMW X5 koster ca. 60.300 dollars.

FAQ

Hvilken bil er mest pålidelig – BMW X5 eller X3?

BMW som model er blandt de mindst pålidelige luksusbilmærker. Ikke desto mindre er BMW X3 mere pålidelig end BMW X5. Det skyldes, at X3 ligger lidt over gennemsnittet på pålidelighedsscoren, mens X5 ligger under gennemsnittet. Desuden registrerer X5 flere problemer end X3 i samme periode.

Hvilken bil er hurtigere – BMW X5 eller BMW X3?

BMW X5 er hurtigere end X3. BMW X5’s performance-trim, M50i, har en topfart på 155 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på kun 3,8 sekunder. Modsat kan BMW X3’s performance-variant, M40i, accelerere fra 0 til 60 på 4,4 sekunder og har en topfart på 155 mph.

  Hvilken BMW har en V12-motor?

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – BMW X3 eller X5?

BMW X3 er meget billigere at vedligeholde end BMW X5. I modsætning til BMW X5 rapporterer X3 færre problemer pr. 100 køretøjer. Desuden er det en af de mest pålidelige BMW SUV’er på markedet. BMW X5 er derimod den mindst pålidelige BMW-model.

Hvilken bil er mere brændstoføkonomisk – BMW X5 eller X3?

Selvfølgelig er BMW X3 mere brændstoføkonomisk end BMW X5. Den har en EPA-rating på 21 mpg i byen, 28 mpg på motorvejen og en kombineret 24 mpg. På den anden side har BMW X5 en rating på 21 mpg i byen, 26 mpg på motorvejen og en kombineret 23 mpg.

Afsluttende tanker

Hvis du leder efter en BMW SUV til daglig kørsel, er BMW X3 den bedste bil for dig. Ikke alene er denne bil kompakt, så den er nem at parkere, men den er også mere pålidelig end BMW X5. Men hvis du ønsker en mere praktisk, kraftfuld og sikker SUV, er BMW X5 det bedste bud.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z