Biler svarende til Hyundai Ioniq 5

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Hyundai Ioniq 5 er en af de mest populære elbiler på det nuværende marked, fordi den ikke koster så meget, men alligevel tilbyder en virkelig omfattende og behagelig oplevelse som ejer af en elbil. Ioniq 5 bliver ofte rost for sit udvendige og indvendige design, men også for hvor sikker, hvor praktisk og hvor effektiv den faktisk er.

I takt med at flere og flere bilproducenter i disse dage skifter over til at lave elbiler, bliver Ioniq 5 langsomt mere og mere truet både af Hyundais egne modeller, men også andre mærker ude også. I denne artikel vil vi nævne alle de biler, der ligner Hyundai Ioniq 5, og fortælle dig, hvordan de kan sammenlignes, og hvorfor du bør vælge den ene frem for den anden.

Den største konkurrent til Ioniq 5 er Kia elbilen6, som også er den bil, der ligner Ioniq 5 mest af alle de biler, vi vil nævne her. Ford Mustang Mach-E er også en hård konkurrent til Ioniq 5, men den er mere orienteret mod ydeevne. Vi skal også nævne VW ID.4, som er en af de mest populære elbiler globalt set.

Det er svært at lave en liste over elbiler uden at nævne mindst én Tesla, og den Tesla-model, der ligner Ioniq 5 mest, er Model Y. Disse fem biler udgør det meste af markedet for små crossover/SUV-elbiler, og nu er det tid til at gå i dybden med hver enkelt af dem.

Hyundai Ioniq 5

Til en startpris på omkring 40.000 dollars lover Ioniq 5 at være en rimeligt prissat, men alligevel adamant rummelig og behagelig elbil. Ioniq 5 fås i et par forskellige trim-modeller og iterationer afhængigt af batteristørrelse og maksimal rækkevidde. Ioniq 5 tilbyder enten 168 hk eller 320 hk afhængigt af antallet af motorer, mens den maksimale rækkevidde ud af alle disse er omkring 305 miles.

  Hyundai i10 vs VW Up - Hvilken er bedst?

Grunden til, at Ioniq 5 er så populær, er, at den var en af de første virkelig gennemtænkte elbiler på markedet. Det betyder, at Ioniq 5 ser godt ud både indvendigt og udvendigt, den byder på masser af teknologi, og den er sikker, rummelig, pålidelig og konkurrencedygtig prissat.

Kia elbil6

Kia elbil6 koster ca. 1.000 dollars mere end Ioniq 5 fra start, og den ligner egentlig Ioniq 5, når det gælder rækkevidde, hestekræfter, AWD og størrelse. Den giver også en maksimal rækkevidde på omkring 310 miles på en fuld opladning, hvilket er næsten identisk med Ioniq 5. Den slår dog Ioniq 5, da den også tilbydes med elbil6 N-modellen, som har 576 hk.

Grundene til, at nogen ville vælge elbil6 frem for Ioniq 5, er performancekørsel, sporty styling og et mere opsigtsvækkende udseende. Ioniq 5 er mere rummelig end elbil6, og den føles også en smule mere komfortabel, hvilket alt sammen er forventeligt, da elbil6 er den mere sportslige bil i det hele taget.

Ford Mustang Mach-E

Til en pris på omkring 44.000 kroner kan du også købe Ford Mustang Mach-E, som også er en konkurrent til Ioniq 5, men som hælder mere til SUV-siden af tingene. Lighederne mellem Mach-E og Ioniq 5 er primært effektivitet, AWD, maksimal rækkevidde og masser af plads. Mach-E kan købes med en effekt på mellem 266 hk og 480 hk, hvilket betyder, at Mach-E er mere kraftfuld.

Du kan forvente en maksimal rækkevidde på omkring 300 miles, hvilket er på niveau med elbilen6 og Ioniq 5. Der, hvor Mach-E adskiller sig, er stylingen, fordi den er mere SUV-agtig og mere præstationsorienteret. Den tilbyder mere benplads bagi end Ioniq 5, men Ioniq 5 er mere rummelig andre steder.

  Er Hyundai Ioniq 6 en god bil?

VW ID.4

Hvad angår de europæiske kompakte crossover-elbiler af kompakt størrelse, er ID.4 den bil, der konkurrerer mest med Ioniq 5. Med en startpris på under 40.000 USD er ID.4 en af de billigste biler her, men modeller i den højere ende strækker den pris en del. ID.4 ligner Ioniq 5 på grund af at den er virkelig rummelig, lige så effektiv og fordi den tilbyder samme effekt.

Der, hvor ID.4 kommer til kort, er dens maksimale rækkevidde, fordi basis ID.4 Pro kun kan tilbagelægge maksimalt 275 miles på en fuld opladning. Motorydelserne ligger mellem 201 og 300 hk, hvilket er næsten identisk med Ioniq 5. Ioniq 5 og ID.4 er sandsynligvis de to bedste familieelbiler på denne liste, fordi de tilbyder mest plads generelt.

Tesla Model Y

Først og fremmest starter Model Y ved 54.000 dollars, hvilket er en del dyrere end Ioniq 5, men de fleste mennesker krydsshopper mellem Ioniq 5 og Model Y. Model Y ligner Ioniq 5 på grund af dens rækkevidde, plads og popularitet, men de adskiller sig også, når det kommer til teknologi, ønskværdighed og kvalitet, som alle er bedre end Teslaen.

Du kan forvente, at Model Y kan køre 300-330 miles på en fuld opladning, afhængigt af modellen.

FAQ-afsnit

Er Hyundai Ioniq 5 den bedste elbil i sin klasse?

At vælge en enkelt bedste elbil i en klasse er en vanskelig opgave, fordi mange ting spiller ind for at gøre en model til den bedste. Jeg vil sige, at Ioniq er en af de bedste elbiler i sin klasse, fordi den ikke kan tilfredsstille alle typer af købere derude. Ioniq 5 er designet til dem, der er på udkig efter komfort, plads og god familiepraktisk anvendelighed.

  Hyundai Ioniq 5 - Almindelige problemer & fejl

På den anden side vil præstations- og sportslige bilister sandsynligvis foretrække elbilen6, Mustang Mach-E og Tesla Model Y frem for Ioniq 5.

Er Hyundai Ioniq 5 en luksus elbil?

Nej, Hyundai Ioniq 5 er ikke en luksuselbil, fordi den er prissat langt under alt, hvad man kan betragte som en ægte elbil på luksusniveau. Et godt eksempel på en “entry-level” luksus-elbil er Model Y, som koster mindst 14.000 dollars mere end Ioniq 5, mens fuldt udstyrede modeller kan koste det dobbelte af prisen på en Ioniq 5 på entry-level (80.000 dollars og derover).

Hvad gør en god crossover-elbil til en god elbil?

En god crossover-elbil skal se godt ud og yde godt. Det betyder, at den skal være udstyret med den nyeste teknologi og samtidig tilbyde en sammenhængende køreoplevelse, der ikke kommer til kort i nogen kategori. Den skal tiltrække en anstændig mængde attraktioner, samtidig med at den over for andre trafikanter skal portrættere et elbil image over for andre trafikanter.

Den skal have en rækkevidde på mere end 300 miles og skal også understøtte både DC- og AC-snelladning. En 800-volts arkitektur er også velkommen, og det samme gælder avancerede teknologier såsom semi-autonomi, gode byggematerialer og et premium badge.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z