Suzuki SX4 S-Cross – Almindelige problemer & fejl

Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross har været i produktion fra 2013 til dato. Det er en anden generation af Suzuki SX4 og en af de bedste prisbillige crossover-SUV’er på markedet. Med det sagt, står denne bil også over for flere problemer. Men hvad er de almindelige problemer med Suzuki SX4 S-Cross?

Almindelige problemer med Suzuki SX4 S-Cross er tidlig bremseslitage, fastsiddende speeder, hjertestarterfejl, fejl i femte gear, ESP-advarselslampe, defekt sideairbag og løsnet bakspejl. Nogle brugere har også rapporteret om støjende differentiale, defekte bremser, elektriske problemer og defekte bagakselbolte.

Hvad er de almindelige problemer med Suzuki SX4 S-Cross?

Tidlig bremseslid

Dette er et af de største problemer, som Suzuki-ejere rapporterer om. Suzuki SX4 S-Cross er ikke en undtagelse. Tidlig bremseslitage er et af de største problemer i denne bil. Bremserne slides hurtigt ned. Ejerne har rapporteret, at de hører en knirkende lyd fra bremserne. Hvis du bemærker denne lyd, bør du udskifte bremseklodserne.

ESP-advarselslampe

Et andet almindeligt problem, som ejere af Suzuki SX4 S-Cross har rapporteret om, er ESP-advarselslampen, der dukker op på instrumentbrættet. Hvis du bemærker, at denne lampe er tændt, er det et tegn på, at softwaren er forældet og skal opgraderes. En opgradering af softwaren vil hjælpe med at løse problemet.

Fejl i varmelegemet

Dette er en anden del, der hurtigt svigter i Suzuki SX4 S-Cross. Varmerkernen på denne model er kendt for at være utæt. Brugere af denne bil har klaget over at have våde pletter på det forreste fodrum som følge heraf. For at løse dette problem skal brugeren udskifte den dårlige varmelegemekerne, hvilket er ret dyrt.

Aftageligt bakspejl

Efter at have tilbagelagt adskillige kilometer med din Suzuki SX4 S-Cross kan du have et afmonteret bakspejl. Dette skyldes en dårligt konstrueret bagspejlsforbindelse. Og den eneste løsning til at løse dette problem er at købe et nyt bakspejl.

Elektriske problemer

Selv om denne SUV ikke har mange elektriske problemer, da den ikke er særlig avanceret, registrerer den stadig flere problemer. De fleste af de elektriske problemer i denne bil skyldes et kabel under motorhjelmen, som er tilbøjelig til at gnide mod strut-tårnet i førersiden, hvilket fører til en kortslutning.

De fleste af de elektriske problemer er forbundet med spejle og interiørlys. For at løse dette problem skal du isolere kablet med en form for isoleringstape eller skum for at løse problemet.

Gashåndpedal der klistrer

Hvis du opdager, at gaspedalkablet hænger fast, skyldes det normalt kulstofophobning på gashåndtagets aksel. Så hvis du opdager, at speederpedalen ikke længere er glat, skal du udskifte hele gashåndtaget.

Støjende differentiale

Dette er et af de problemer, der fik Suzuki til at tilbagekalde SX4 S-Cross-modellerne. Ejerne rapporterede, at differentialet bliver støjende under kørsel. Dette blev forårsaget af mangel på olie. Suzuki bemærkede, at der blev foretaget en unøjagtig påfyldningsproces på SX4-modellerne fremstillet mellem den 1. august 2013 og den 14. januar 2014. Ikke desto mindre blev de berørte modeller tilbagekaldt, og problemet blev løst.

5. gear fejlfunktion

Mange brugere af Suzuki SX4 S-Cross bemærkede, at det femte gear sprang ud under kørsel efter at have nået over 78.000 miles. Ikke desto mindre er den gode nyhed, at din mekaniker ikke behøver at udskifte hele gearet, da det er synkronisatoren til det 5. gear, der er problemet. Så udskiftning af synkronisatoren vil hjælpe til at løse problemet.

Defekte bremser

Et andet problem, der tvang Suzuki til at tilbagekalde denne bil, var defekte bremser. På grund af hævelse af ventilen i vakuumpumpen kan bremseforstærkerens undertryk blive midlertidigt blokeret. Som følge heraf skal bremsepedalen trykkes hårdt på bremsepedalen, selv om bremsesystemet fortsat fungerer, hvilket øger risikoen for en ulykke. Dette problem berører modelårgange fremstillet mellem 2015 og 2022.

Defekt sideairbag

Suzuki tilbagekaldte flere SX4 S-Cross-modeller fremstillet mellem 2013 og 2016. Dette skyldes, at sømmene på de forreste, ryglænsbetræk kan være syet ukorrekt i sideairbaggens position. Derfor er sømmene ekstremt tætte og syet meget stramt, så i tilfælde af en ulykke vil sideairbaggen ikke udløses præcist.

Defekte bagakselbolte

Sidst, men ikke mindst, er et andet problem, der tvang Suzuki til at tilbagekalde nogle 2015 SX4 S-Cross-modeller, defekte bagakselbolte. Suzuki har bekræftet, at belægningen med modificering af slidkoefficienten muligvis ikke er blevet påført bagakselboltene under fremstillingen af boltene. Som følge heraf kan boltene løsne sig, løsne sig eller endda gå i stykker. Når dette sker, kan bilen være vanskelig at køre.

FAQ

Er Suzuki SX4 S-Cross pålidelig?

Ja, Suzuki SX4 S-Cross er en pålidelig bil. Det skyldes, at den registrerer færre problemer, og at udgifterne til reparation og vedligeholdelse er ret lave. Desuden har Suzuki forbedret sig med hensyn til sikkerhed og pålidelighed. De fleste pålidelighedsbureauer klassificerer den blandt de fem mest pålidelige bilmærker på markedet.

Hvor længe holder Suzuki SX4 S-Cross?

Med den rette pleje og vedligeholdelse holder Suzuki SX4 S-Cross i mindst 200.000 miles. Ikke desto mindre har nogle brugere rapporteret, at de har kørt mere end 300.000 miles, hvilket er meget imponerende. Men for at din bil kan holde længe, skal du også udvise gode kørevaner.

Er det dyrt at vedligeholde Suzuki SX4 S-Cross?

Nej, det er ret billigt at vedligeholde Suzuki SX4 S-Cross. Det skyldes, at denne bil ikke registrerer en masse problemer som nogle af sine konkurrenter. Derudover er dens reservedele billige, hvilket gør de samlede omkostninger lavere. Hvis din bil har nogle større reparationer, kan omkostningerne dog stige en smule.

Hvad er den mest pålidelige Suzuki SX4 S-Cross model årgang?

Selv om Suzuki SX4 S-Cross har været i produktion i mange år, har nogle modelår overgået andre. For eksempel er 2013 Suzuki SX4 S-Cross S-Cross det mest pålidelige modelår fra denne serie. Denne bil har registreret færrest problemer, og den har fået den maksimale femstjernede sikkerhedsklassificering fra Euro NCAP 2013.

Er brugte Suzuki SX4 S-Cross gode biler?

Ja, den brugte Suzuki SX4 S-Cross er en fremragende bil, da de ikke registrerer mange problemer. Ligesom de fleste af sine japanske kolleger er Suzuki SX4 S-Cross billig at vedligeholde og meget praktisk. Hvis du erhverver en brugt model, er det dog afgørende at finde ud af dens historie, og om den er blevet vedligeholdt godt eller ej.

Konklusion

Alt i alt er Suzuki SX4 S-Cross en fremragende crossover SUV med et elegant design, gode præstationer, praktisk design og brændstoføkonomi. Den har dog også flere problemer, som brugerne kan undgå eller håndtere i tide med god vedligeholdelse og pleje.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z