Er Hyundai ix35 en god bil?

Hyundai ix35

Hyundai ix35 er en kompakt SUV fremstillet af Hyundai siden 2009. ix35 var tidligere en global model, men Hyundai ændrede navnet på Hyundai ix35 til Hyundai Tucson til det vestlige marked for at ændre købernes opfattelse af en mere luksusorienteret model. Under alle omstændigheder har Hyundai ix35 eksisteret i et godt stykke tid nu, men er Hyundai ix35 en god bil?

Jeg vil sige, at Hyundai ix35 er mere end bare en god bil, selv om der er nogle forskelle på tværs af de forskellige generationer. ix35 har altid været en rigeligt rummelig bil med en størrelse, der er stor nok til at få plads til fire voksne og en hel del ting bagi. De motorer, der tilbydes, har altid været effektive, kraftfulde og ret sofistikerede.

Designmæssigt ser de tidligere ix35-modeller lidt intetsigende ud, da Hyundais tidligere designsprog ikke var noget at prale af. Men når man tager et kig på den nuværende Hyundai ix35 i Kina, kan man straks se, at den følger det moderne Hyundai-sprog, hvilket gør, at den nye ix35, der kun findes i Kina, ser rigtig godt ud både indvendigt og udvendigt.

Pålideligheden er god med ix35, hvilket altid har været tilfældet med ix35. Tidligere modeller er nu virkelig overkommelige og udgør en god værdi på brugtbilsmarkedet. Den praktiske anvendelighed er rigtig god, da du får plads nok til de fleste situationer.

Der er også nogle problemer med Hyundai ix35.

Hyundai ix35 – drivlinjen

Hvad angår motorvalg, kan du vælge enten benzin- eller dieselmodeller, da Hyundai hybridmodeller ikke var noget, da ix35 var på markedet. Når det er sagt, kommer den kun kinesiske nuværende ix35 med enten små benzinmotorer eller en hybridmotor. Den 4-cylindrede benzinmotor på 1,6 liter med 135 hk er indgangsmotoren, mens den 4-cylindrede motor på 2,0 liter er topmodellen, da den yder 163 hk.

  Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Hvis du foretrækker dieselolie, kan du vælge mellem en 1,7L 4-cylindret motor med 116 hk eller en 2,0L 4-cylindret motor med enten 136 hk eller 184 hk for topspec-modellerne. ix35 blev tilbudt med en 6-trins manuel gearkasse som standard, men du kan vælge en automatisk gearkasse, hvis du ønsker det.

Forhjulstræk er standard for alle ix35-modeller nogensinde, mens AWD enten er inkluderet i topspec-modeller med automatgear eller fås som ekstraudstyr på modeller med lavere specifikationer og mindre motorer. MPG-mæssigt er 25-35MPG intervallet for benzinmotorer, mens dieselmotorer kan give mere end 45MPG i bedste fald.

Hyundai ix35 – Design og kørsel

Designmæssigt kan man straks se, at Hyundai ikke var interesseret i at gøre fremskridt med ældre ix35-modeller, fordi de ser lidt intetsigende ud og ikke er så mindeværdige. Interiøret er meget den samme historie, da det ikke gør noget særligt specielt, det ligner et værktøj. Nyere Hyundai-modeller, herunder ix35 Kina-modellen, ser meget bedre ud fra alle vinkler.

Køreoplevelsen med ix35 er som med enhver anden kompakt SUV derude, hvilket betyder, at den ruller en smule, og den føles ikke så stabil som noget som en sedan eller en sportsvogn. Desuden er det en ret komfortabel bil og er let at køre, især AWD-automatiske modeller.

Hyundai ix35 – Pålidelighed og almindelige problemer

Pålidelighed er der, hvor ix35 ikke skuffer, da den formår at forblive en ret pålidelig bil i det meste af sin levetid. Selvfølgelig er ældre modeller med et højere kilometertal meget mere skrøbelige, men det giver mening, da alle biler på et tidspunkt skal begynde at få problemer. Uanset hvad betyder det ikke, at ix35 er fuldstændig fejlfri, da det er uhørt for enhver bil.

  Hyundai Tucson - Almindelige problemer & fejl

De mest almindelige problemer er forbundet med knæk i affjedringen, bøsningsproblemer og problemer med balancehåndtag. Elektriciteten kan være en plage, mens selestrammere også er kendt for at forårsage problemer. Brændstoflækager var et stort problem på 2011-2015-modellerne, mens kobling og spring ud af gear var sædvanligt for alle ældre ix35-modeller, især dem med manuel boks.

Hyundai ix35 – Værdi og funktionalitet

I disse dage kan du købe en brugt ix35 for næsten ingenting, hvilket gør den til en rigtig god handel sammenlignet med nogle nyere biler. Selvfølgelig vil ix35’eren fra før aldrig føles så speciel som en ny SUV føles, men du kan købe et par brugte ix35-modeller for en enkelt ny Hyundai Tucson.

Praktiskheden er også god, da der i ix35 kan sidde fire personer uden problemer, mens fem er lidt trangt bagi. Der er masser af lastrum bagi, mens udsynet også er rigtig godt. ix35 er nem at komme ind og ud af, og der er masser af opbevaringspladser i hele interiøret.

FAQ sektion

Hvorfor stoppede Hyundai med at tilbyde ix35?

Som nævnt et par gange i denne artikel tilbyder Hyundai stadig ix35 til det kinesiske marked, mens de globale modeller er blevet omdøbt til Hyundai Tucson. Det betyder, at ix35 ikke rigtig er væk, den bærer blot et nyt navn nu. Men når vi sammenligner den kinesiske ix35 med den globale Tucson, kan vi se en hel masse forskelle mellem dem.

  Hyundai Accent - Almindelige problemer & fejl

Er Hyundai Tucson bedre end den kinesiske ix35?

Mange mennesker siger, at ix35 i bund og grund bare er en kinesisk version af Tucson, hvilket ikke helt er tilfældet, da Tucson generelt er en mere avanceret bil. Når man kigger på både det indvendige og udvendige design, kan man straks se, at Tucson er en meget mere moderne bil, selvom den nuværende ix35 blev afsløret i 2017, mens Tucson blev afsløret 2 år senere.

Den kinesiske ix35 ligger et sted mellem anden og tredje generation af Tucson, og vi bør se en ny i løbet af det kommende år eller to.

Er Hyundai ix35 sikker?

En virkelig vigtig del af at købe en ældre brugt bil er, hvor sikker den er, da Hyundai ikke havde alle de sikkerhedsmæssige lærdomme og teknologier tilbage i 2009. Alligevel blev ix35 tildelt 5-stjernede sikkerhedsvurderinger over hele linjen, hvilket betyder, at det faktisk er en virkelig sikker bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z