Overraskende fakta om VW Golf GTI

2023 VW Golf GTI

Volkswagen Golf GTI er en af de mest ikoniske hot hatchbacks, da den har eksisteret i lige så mange år som nogle af verdens mest populære mærker. Det er en bil, der kombinerer fordelene ved den almindelige Golf, som er en af de bedste allroundbiler nogensinde, med en motor med mange hestekræfter, sporty styling, sporty affjedring og et mere direkte og spændende styresystem.

I denne artikel vil vi nævne nogle af de mere overraskende fakta om VW Golf GTI, som vil tjene dig godt, hvis du er på markedet efter en sådan. Mange mennesker er ikke engang klar over disse, og derfor vil denne artikel efterlade dig med noget, du ikke vidste før. Så hvis du vil vide mere om VW Golf GTI, skal du sørge for at læse denne artikel!

Det hele handler om en 4-cylindret motor

Den første VW Golf Mk1 GTI udkom i 1976, hvilket gør GTI’en til en af de ældste performancebiler nogensinde. Den 1. generation af GTI’en, og alle generationer, der kom efter den, er udstyret med en 4-potens motor, hvilket betyder, at den overordnede opskrift på GTI’en er forblevet den samme siden 1970’erne. Det gør den virkelig imponerende, da man kan se, hvordan VWs 4-cylindrede motorer har udviklet sig gennem tiden.

Den første GTI har 110 hk, mens den allernyeste Mk8 GTI har 245 hk. Selv om Mk1 GTI’ens maksimale hastighed på 182 km/t er imponerende for 1970’erne, kan Mk8 GTI’en køre mere end 254 km/t.

Den skulle være en bil i begrænset oplag

Oprindeligt ønskede VW at sælge 5.000 GTI-modeller, og de var endda bange for, at de aldrig vil kunne sælge mere end 500 af disse. Hurtigt frem til midten af 2020 kom VW ud og sagde, at det var lykkedes dem at sælge mere end 2,3 millioner VW Golf GTI-modeller siden starten.

  Volvo vs. Volkswagen: Pålidelighed

Dette gør det kun tydeligt, hvor interesserede folk faktisk er i GTI’en, men VW troede, at det ikke ville være tilfældet.

En Golf GTI Cabriolet eksisterer

Mk6 Golf GTI var en direkte succes for VW, da den introducerede en mere luksuriøs og mere komfortabel version af Golf, men den introducerede også en VW Golf GTI cabriolet. Golf Mk6 cabriolet var den hurtigste VW cabrioletbil i sin tid, hvilket virkelig er imponerende.

Det er rimeligt at sige, at interessen for en cabriolet hot hatchback aldrig har været stor, hvilket er grunden til, at VW indstillede GTI Cabriolet, og fra nu af vil de sandsynligvis aldrig bringe den tilbage.

En midtermonteret W12 Golf GTI

Jep, du læste rigtigt, en W12 VW Golf GTI. Tilbage i 2007 kom VW med den vel nok mest skøre konceptbil, der nogensinde er blevet udgivet. Den østrigske festival kaldet Worthersee var stedet, hvor VW kom ud med en midtermonteret Mk6 W12-drevet Golf GTI med 650 hestekræfter. Denne motor stammede fra Bentley Continental GT.

W12 GTI’en er et Frankenstein-monster, hvilket betyder, at den har forbremser fra en Audi RS4, bagbremser fra en Lamborghini Gallardo og en motor fra en Bentley. VW fremstillede W12 Golf på kun seks uger, og bilen er stadig den mest latterlige version af Golf, der nogensinde er blevet skabt.

Den er en perfekt blanding af ydeevne og komfort

Volkswagen Golf GTI er en bil, der kan det hele, hvilket betyder, at den kan nå tåbelige hastigheder på kort tid og samtidig være enormt komfortabel. Der er virkelig ikke noget andet derude som VW Golf GTI, især når man tænker på, hvor billigt det er at køre denne bil, og hvor dygtig den faktisk er.

  Er Volkswagen Arteon en god bil?

Den nye Golf GTI kan tackle et par superbiler, når det kommer til 0-60 mph-tider, men den kan også holde dig dejlig komfortabel i længst tid.

Designet

Vi vil også nævne de specielle designdetaljer, der følger med VW Golf. Siden den allerførste VW Golf har VW beholdt ting som f.eks. ternede sæder, som kun findes til GTI’en og har været tilgængelige med hver eneste iteration af GTI’en, der nogensinde er udkommet.

Gearhåndtaget med Golf-kugle er også en VW Golf-specialitet, mens de seneste generationer af Golf GTI også har røde detaljer i forlygterne. Endelig følger VW hver gang en ny GTI udkommer, op med et særligt unikt fælgdesign, der er specifikt forbeholdt GTI’en.

FAQ-afsnit

Hvad er godt ved VW Golf GTI?

Der er mange ting, der er fantastiske ved VW Golf GTI, og ingen andre er så specielle som dens 4-pot motor med 245 hk. GTI’en er en FWD-bil og kan fås med enten manuel eller automatisk gearkasse. Det gør GTI’en til en ægte førerbil, hvilket er grunden til, at den er så elsket af så mange generationer, og hvorfor den sandsynligvis vil blive ved med at være det så længe som muligt.

GTI er også en virkelig komfortabel bil med masser af plads på alle rækker og i bagagerummet. Den får en perfekt blanding af den mest moderne teknologi og komfortfunktioner uden at være overdrevent komfortabel eller overdrevent sporty. Den er perfekt afbalanceret mellem at være en god daglig chauffør og en sjov weekend canyon carver.

  Hyundai i10 vs VW Up - Hvilken er bedst?

Hvad er dårligt ved VW Golf GTI?

Nogle ældre generationer af VW Golf GTI er kendt for at være lidt vanskelige at køre og ret krampagtige, hvilket er grunden til, at mange anser disse biler for usikre. Det er selvfølgelig helt løgn, men det er rigtigt, at GTI’en kan blive tricky, hvis du ikke ved, hvordan man kører en forhjulstrukket bil med mange hestekræfter, især hvis du ikke er alt for fortrolig med den manuelle gearkasse.

Golf GTI er ikke dyr for dem, der elsker performancebiler, men GTI er en del dyrere end en normal Golf, hvilket ikke-performanceentusiaster sandsynligvis aldrig vil acceptere. Endelig skal vi også tale om gensalgsværdien, da GTI’en er kendt for at miste værdi hurtigere end en normal Golf-model.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z