Mercedes W213 – Almindelige problemer & fejl

Mercedes W213

Mercedes Benz W213 er den seneste generation af Mercedes Benz E-klasse, som er en af de mest solgte Mercedes-sedaner nogensinde. E-klassen er en mellemstor luksussedan, der er lavet til at konkurrere med Audi A6 og BMW 5-serie. W213’eren er ved at være færdig, hvilket betyder, at en helt ny E-Klasse snart skal erstatte den.

Da denne generation af E-Klassen har eksisteret siden 2015, har vi en rimelig forståelse for, hvor pålidelig den er. I betragtning af at W213 er og sandsynligvis vil være en virkelig populær 2. brugt luksus-sedan i et stykke tid, vil vi fortælle dig, hvad der er de vigtigste punkter, du skal fokusere på, hvis du er interesseret i at købe en brugt.

Som sådan er de mest almindelige problemer med W213 forbundet med motoren, luftaffjedringssystemet, elektriciteten og problemer med NOx-sensoren. Nogle af disse er større problemer som NOx-problemer og motorproblemer, mens andre ikke er det. Uanset hvad er W213 en kompleks bil, der har brug for korrekt vedligeholdelse, ellers vil du stå over for en masse yderligere problemer.

Hvis du vil have en, skal du derfor sørge for at foretage en inspektion før købet, da det er den eneste måde, hvorpå du kan vide med sikkerhed, at bilen er det værd. Det er velbyggede og virkelig underholdende og komfortable biler at køre i, hvilket er grunden til, at så mange mennesker vil have dem.

1. Mercedes W213 – Motorproblemer

Mercedes W213 kommer med en hel del motorvarianter. Nogle af dem yder omkring 200 hk, mens den kraftigste 4,0L BiTurbo V8 motor på 4,0L yder mere end 600 hk. M274-benzinmotoren er kendt for nogle gange at have problemer med stemplerne, hvilket kan beskadige motoren. En ejer hævder, at det kostede 9.000 dollars at løse dette problem, så det er bestemt et problem, der er værd at nævne.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - hvilken er bedst?

Andre motorrelaterede problemer, der skal nævnes, er relateret til et højere olieforbrug, som nogle siger er normalt, men det er det ikke. Du skal også huske på, at tændingsspolerne kan svigte på modeller med højere kilometertal, og at nogle W213-modeller er blevet rapporteret som tilbøjelige til at overophede motoren.

2. Mercedes W213 – Problemer med luftaffjedring

Mercedes W213 leveres med et high-end luftaffjedringssystem, som får bilen til at føles som om den svæver over bump. Alle ved dog, at AIRMATIC-problemer kan forårsage en masse stress, så vi er nødt til at fokusere på disse også. Mange ejere og specialister hævder, at luftaffjedringsrelæet er tilbøjeligt til at fejle, mens nogle siger, at airbaggene også er tilbøjelige til at fejle.

Selv om det moderne AIRMATIC-system er meget bedre end tidligere, kan du stadig støde på nyere Mercedes-modeller med den slappe affjedring. Disse er dog typisk forbundet med biler, der ikke er blevet vedligeholdt så godt.

3. Mercedes W213 – Elektriske problemer

Mercedes W213 er en luksusbil af høj kvalitet, hvilket betyder, at den leveres med mange komfort-, sikkerheds- og luksusfunktioner, der er designet til at holde dig underholdt og sikker. Nogle af disse problemer som Mercedes Command-systemet kan dog fejle. Dette er Mercedes underholdningssystemets enhed, som typisk kan repareres ved enten at nulstille den eller opdatere den til den nyeste version.

Nogle ejere har rapporteret, at bilens LED-lys i sidespejlene kan svigte og holde op med at belyse gulvet omkring bilen, når den er låst op. Heldigvis kan disse repareres let ved at udskifte alle LED’erne. Mobilforbindelsesaspektet kan fejle, og det samme kan bilens navigationssystem.

  2022 Audi Q5 vs Mercedes GLC

4. Mercedes W213 – Problemer med NOx-sensor

NOx-sensoren er designet til at hjælpe bilen med at nå de emissionsniveauer, der er nødvendige for at bestå alle de lovpligtige emissionstests. NOx-sensoren er en del af bilens SCR-system (Selective Catalytic Reduction). De er designet til at overvåge niveauerne af nitrogenoxid i bilen og justere SCR-systemet for at sænke disse niveauer, når det er nødvendigt.

Når denne sensor svigter, vil bilen ikke være i stand til at kontrollere niveauerne af nitrogenoxid, hvilket kan forårsage dårlig ydeevne, sprudlen og naturligvis en dumpet emissionstest. Dette er mest tydeligt i OM651-dieselmotoren.

5. Mercedes W213 – Problemer med bremser

Et af de mest almindelige problemer med W213 er et problem, der har med bremserne at gøre. Heldigvis vil disse problemer ikke forårsage større problemer, men de er bestemt irriterende. Mange ejere har rapporteret, at W213’eren lider af rystende og skrigende bremser. Mange ejere har betalt mange penge for at få dette løst, men det ser ud til, at en fuldstændig løsning er temmelig umulig.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Mercedes W213?

Mercedes W213 er nu en rigtig populær bil på brugtbilsmarkedet, hvilket betyder, at du bestemt bør overveje den, hvis du ønsker en komfortabel og luksuriøs mid-size sedan. Der er masser af motorvalg med W213, hvilket betyder, at du kan vælge, hvad du sætter mest pris på, hvad enten det er kraft, effektivitet eller komfort.

  Kan Mercedes bruge almindelig benzin?

Alt i alt er W213 en rigtig god brugt bil, men den koster også en del. Det betyder, at der ikke er mange, der har råd til W213, især ikke en, der er nyere eller grundigt specificeret.

Hvilken Mercedes W213 model er bedst?

Svaret på dette spørgsmål er ret nemt, i hvert fald for mig, for den bedste W213 er pre-facelift E63 S AMG, fordi den kommer med en absolut herlig motor og mere end 600 hk. W213 E63 er et sandt monster og vil sandsynligvis være en af de allersidste V8 E-klasse, der nogensinde kommer ud.

Hvis du vil have en fantastisk langturskrydser, der også er god til brændstof, er E220-dieselbilen det oplagte valg.

Hvornår kommer den nye Mercedes E-klasse ud?

Den næste generation af Mercedes Benz E-Klasse kommer sandsynligvis ud i 2023, hvilket betyder, at den burde blive afsløret for verden meget snart. Den næste generation af E-klassen kommer sandsynligvis til at låne de fleste af sine designelementer fra både den nye S-klasse og C-klassen.

Det betyder, at E-Klassen kommer til at føles som en mellemstor S/C-klasse, da de alle tre kommer til at se meget ens ud.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z