Mercedes ML 270 – Almindelige problemer & fejl

Mercedes ML 270

Mercedes ML 270 CDI er en mellemstor luksusfamilie-SUV, der er lavet til at konkurrere med BMW X5 og Audi Q7. Denne luksuriøse AWD-vogn med AWD bliver typisk købt af folk, der ønsker at blande nytteværdi med den højeste grad af luksus. Mercedes er et mærke, der er kendt for at lave nogle af de mest illustre SUV’er i spillet, og ML-klassen er kendt for netop dette.

Når det kommer til pålidelighed, kan disse store luksus-SUV’er til luksus for familier være problematiske, hvis de ikke altid holdes i optimal stand. De er simpelthen alt for komplekse i deres natur, hvilket betyder, at der er mange ting, der kan gå galt. ML 270 CDI var i produktion mellem 1997 og 2005, og i den periode blev der rapporteret om mange problemer med bilen.

Til at starte med synes bilen nogle gange at have forskellige motorproblemer, hvor bilen enten nægter at starte eller går i stå. EGR-ventilen er en kendt klagepunkt med ML, og det samme kan være transmissionen. Affjedringssystemet er også kendt for at fejle, og det samme kan bilens elektronik og forskellige komfort- og bekvemmelighedssystemer.

Alt i alt er 1. generation af ML den, der bragte den mellemstore luksus-SUV til berømmelse, men ML-klassen blev erstattet af GLE-klassen i 2015. W163 ML kan nu fås til en rigtig nedsat pris, hvilket betyder, at det er nu, du kan få en billigt.

Mercedes ML 270 – Motorproblemer

ML 270 CDI leveres med en 2,7L 5-cylindret dieselmotor i 5-cylindrede linje, der yder 163 hk og 272 lb-punkts drejningsmoment. Denne motor er ikke ligefrem den mest effektive motor ud af alle ML-modeller, da det er en ML på entry-level niveau og den mindst kraftfulde diesel ML-model nogensinde. Nogle ejere har rapporteret om, at bilen er utæt efter at have stået ubetjent i et stykke tid, hvilket bestemt kan udgøre forskellige sikkerhedstrusler.

  Porsche Boxster - Almindelige problemer & fejl

Brændstofforbruget for 2,7L dieselmotoren er heller ikke det allerbedste til at starte med, men nogle ejere har rapporteret, at bilen er mindre effektiv end det, den skulle være. Olien kan finde vej ud af motoren, hvilket kan ende med en brand. Endelig er motoren nogle gange kendt for at gå helt i stykker, men det er mest på biler med mange kilometer, som ikke er blevet vedligeholdt så godt.

Mercedes ML 270 – EGR-ventilproblemer

EGR-ventilen (Exhaust gas recirculation) er designet til at kontrollere mængden af udstødningsgas, der strømmer, hvilket i sidste ende påvirker bilens effekt og emissioner. De mest almindelige symptomer på en defekt EGR-ventil er en ujævn tomgang, dårlig ydelse, øget brændstofforbrug, brændstoflugt, og at motorstyringslampen altid er tændt.

Det bedste, du kan gøre, er enten at forsøge at reparere (rense) EGR-ventilen eller udskifte den helt. Mange Mercedes-modeller er kendt for at lide af defekt EGR, og ML 270 er bestemt ikke anderledes.

Mercedes ML 270 – Problemer med gearkassen

Den automatiske gearkasse, der findes i ML 270, er undertiden kendt for at lide af forskellige problemer, såsom at den ikke vil skifte fra 3. til 4. gear eller endda gå i limp mode, hvilket kan gøre bilen praktisk talt ukørebar. Nogle siger, at dette skyldes for lavt niveau af transmissionsvæske, men nogle ejere har rapporteret om disse problemer, selv om væsken altid er fyldt korrekt op.

  Hvad er Mercedes Mansory?

Det ser ud til, at disse problemer for det meste skyldes defekte transmissionshastighedssensorer, og at transmissionen simpelthen ikke kan fungere så godt, som den burde, hvis disse er defekte. Andre har rapporteret om problemer med, at transmissionsvæsken forlader huset og forårsager skader på nærliggende komponenter.

Mercedes ML 270 – Problemer med affjedring

Affjedringen på Mercedes ML-klassen er designet til at klare den ekstra masse og stress, der er forbundet med en tung bil. ML 270 er imidlertid en relativt gammel bil, og mange ophængskomponenter er kendt for at svigte enten på grund af alderdom eller manglende vedligeholdelse.

Ejere har rapporteret om, at bilen hænger i bagende, og det ser ud til, at de bageste støddæmpere kan gå ud relativt ofte. Nogle har også rapporteret om problemer med bøsninger, som kan gå i stykker efter et stykke tid. Torsionsstangen er også kendt for at svigte, især på biler med mange kilometer på uret.

Mercedes ML 270 – Elektriske problemer

Mercedes ML 270 er en relativt gammel bil, hvilket betyder, at mange af bilens elektroniske systemer er tilbøjelige til at fejle. Batteriet og generatoren kan give problemer, og det samme kan bilens udvendige belysningssystem. Nogle siger, at vand har en tendens til at finde vej ind i de sarte elektriske kabinetter, hvilket kan forårsage masser af problemer med bilens elektronik.
Mange indvendige knapper og kontakter kan gå i stykker på grund af gentagne belastninger, og bilens centrallåsesystem kan også gå ud. Mange ældre Mercedes-modeller har problemer med elruder, hvilket også er et kendt problem med ML 270.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Mercedes ML 270 CDI?

Der er et par grunde til, at det er en god idé at købe en ML 270 CDI, men der er også et par grunde til, at det ikke er det. Den gode nyhed er, at ML 270 nu er en virkelig overkommelig bil, da den er afskrevet næsten helt. Desuden er ML 270 en komfortabel bil med alle de nødvendige funktioner til at holde dig underholdt i det lange løb.

  Volkswagen E-Golf - Almindelige problemer & fejl

På den anden side er ML 270 gammel og mangler virkelig funktioner, som de fleste af os er vant til.

Hvor komfortabel er Mercedes ML 270?

Mercedes ML 270 er stadig en rigtig komfortabel bil, fordi den har et anstændigt affjedringssystem, og den leveres typisk med fede dæk hele vejen rundt. Interiøret i ML270 er roligt og meget velindrettet, hvilket gør den til et virkelig behageligt sted at tilbringe tid i.

Er Mercedes ML 270 en god familiebil?

Mercedes ML-klassen er designet til familiebrug, men ML 270 CDI er simpelthen for gammel til at blive kaldt god. Selvfølgelig klarer den alle de væsentlige ting rigtig godt, men den er ikke så sikker og heller ikke så underholdende for dig og dine børn sammenlignet med alle andre ML-modeller, der nogensinde er lavet.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z