Mercedes W204 – Alt, hvad du behøver at vide

Mercedes W204

Mercedes W204 C-klasse blev produceret mellem 2007 og 2015, og i den periode har Mercedes formået at tilbyde en sedan, en coupé, en stationcar og en cabrioletudgave af W204. W204 fik også en opdatering midtvejs i cyklusen, hvilket var mest tydeligt i interiøret, da det grundlæggende introducerede C-Klassen til den moderne æra.

W204 C-Klasse fås i et væld af forskellige motorkonfigurationer, der starter med små 4-cylindrede motorer og bevæger sig helt op til V8-motorer med 500 hk og mere med stor slagvolumen. W204 kunne fås med enten en manuel gearkasse eller en 7-trins automatgearkasse.

Designet af W204 er blevet rimeligt gammelt, hvilket betyder, at den stadig ser attraktiv ud, især i AMG-udstyr. Interiøret viser sin alder meget mere end det ydre, især når man tager et kig på interiøret i W204’eren fra før faceliftet.

W204 er en rimelig pålidelig bil, men den lider alligevel af forskellige problemer, hvoraf nogle er motorrelaterede, mens andre er forbundet med styretøjet, det elektriske system eller med alle mulige lækager. Rent praktisk og værdimæssigt giver W204 meget værdi for pengene i dag, da den er næsten lige så rummelig som den nuværende C-klasse.

Mercedes W204 – Kraftværket

W204 fås med et stort udvalg af motorer, der starter med C180, som byder på en 1,8 l 4-cylindret 4-cylindret motor med 156 hk. C200 bruger den samme motor, men effekten er øget til 184 hk. C230 bruger en 2,5L 4-cylindret motor med 204 hk, mens C250 også formår at tilbyde 205 hk fra den samme motor.

Den 6-cylindrede serie starter med C280 og dens 3,0L 6-cylindrede motor med 231 hk, som også deles med C300, den eneste forskel er, at C280 var en tidligere model. Den næste i rækken er den 6-cylindrede 3,5 liter motor med naturlig indsugning i C350, der yder 272 hk, bortset fra C350CGI, som yder 292 hk.

  Passer Mercedes hjul til Ford

Topmodellerne C63 AMG har en 6,2L V8-motor med naturlig indsugning og op til 457 hk. Indgangsmodellerne leveres med en 6-trins manuel gear, mens de kraftigere motorer leveres med en 7-trins automatgear. W204 fås også med Mercedes’ eget 4MATIC AWD-system.

Mercedes W204 – Design og chassis

Mercedes W204 ser og føles sofistikeret, stilfuld og afdæmpet. Modellerne fra før-faceliftet viser nu deres alder lidt mere, mens modellerne fra efter-faceliftet ser meget bedre ud. Det udvendige design er også stærkt afhængigt af AMG-pakken, da AMG-udstyrede modeller ser langt mere aggressive og iøjnefaldende ud.

Interiøret i W204 er ikke blevet så godt gammelt, især W204’eren fra før-faceliftet med sit tvivlsomt udseende rat og infotainmentskærm mekanisme. Modellen efter faceliftet ser også meget bedre ud indvendigt, især hvis du vælger AMG-ratet med tre eger.

W204’s chassis og affjedring er designet til at være komfortabel og diskret, hvilket betyder, at W204 er lavet til at være en luksusbil. Hvis du ønsker en mere dynamisk oplevelse, bør du gå efter AMG-topmodellerne, da disse giver en langt mere fokuseret køreoplevelse.

Mercedes W204 – Pålidelighed og almindelige problemer

W204 er en rimelig pålidelig bil, men den har brug for konstant vedligeholdelse, som det er tilfældet med alle andre Mercedes luksusbiler. De mest almindelige problemer, som W204 har tendens til at opleve, er forbundet med styresystemet. Problemer som f.eks. at rattet låser, mens nøglen sidder i tændingen, eller slibende lyde, mens man drejer, er almindelige.

  Skal jeg købe en Tesla eller en Mercedes?

Andre problemer omfatter også alle former for lækager, især olie- og brændstoflækager. Problemer med elektronikken er også almindelige, og det samme er problemer med korrosion, primært på ældre modeller.

Mercedes W204 – Værdi og praktisk anvendelighed

Du kan få en anstændig W204 for så lidt som 10.000 dollars, mens eksemplarer med lavt kilometertal har tendens til at gå for meget mere end det. C63 AMG’s topmodel koster meget mere, men afskrivningerne har taget sin pris på W204, hvilket betyder, at næsten alle W204-modeller kan fås for mindre end en brugt Chevy Cruze.

Praktisk set er W204 lidt dårligere sammenlignet med den moderne C-klasse, hvilket betyder, at der er plads nok til op til fire voksne. Fem er lidt trangt, især på grund af den store bagtransmissionstunnel. Bagagerummet er mere eller mindre gennemsnitligt for sin bilklasse.

FAQ-afsnit

Er Mercedes W204 det værd?

Mercedes W204 er bestemt det værd, hvis du vil have en brugt luksus-sedan til en rimelig pris, der kan tilbyde det meste af det, som alle de nuværende luksus-sedaner kan. W204 efter faceliftet er stadig en ret konkurrencedygtig bil, da den tilbyder en dejlig køreoplevelse med masser af plads uden at koste så mange penge.

Du kan vælge mellem en række forskellige motorvalg og karrosseriformer, hvilket betyder, at du burde kunne finde en W204, der passer perfekt til dine behov. Alt i alt er W204 værd at købe, hvis du er ude efter den type bil.

  Mercedes AMG GLC Class Coupe Pålidelighed

Er Mercedes W204 C63 AMG det værd?

Ja, det er den. Denne generation af C63 AMG har alle forudsætninger for at blive en ægte fremtidig klassiker, da den tilbyder den vel nok mest ikoniske AMG-motor nogensinde, nemlig 6,2L n/a V8’eren, som lyder vanvittigt godt. W204 C63 er den sidste ægte hooligan Mercedes-muskelbil, hvilket betyder, at den vil gå over i historien som sådan.

Priserne på disse er faldet i de seneste år, men det forventes alligevel, at disse snart begynder at stige, især fordi den nye C63 tilbyder en sølle 2,0L 4-cylindret turbomotor med 4 cylindre.

Er Mercedes W204 en sikker bil?

Mercedes W204 er en sikker bil, fordi det er en relativt moderne bil. Takket være mange moderne fremskridt var W204 faktisk en af de første Mercedes-biler, der havde mange af de funktioner, som vi forventer i biler fra den nuværende æra.

Det betyder, at du kan få W204 med parkeringssensorer, bakkameraer, blindvinkelassistent og mange andre nyttige assistent- og sikkerhedsteknologier.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z