Mercedes S-Klasse årgange du bør undgå

Mercedes S-Klasse

Mercedes Benz S-klassen er en luksus-sedan i fuld størrelse til dem, der ønsker at nyde det højeste niveau af luksus, som Mercedes Benz kan tilbyde. S-klassen har eksisteret i årtier nu, og der findes en hel del forskellige S-klasse modeller. Nogle af dem er bedre end andre, hvilket betyder, at det giver mening at købe nogle, og det giver helt sikkert mening at undgå nogle.

Pålidelighedsmæssigt har S-klassen aldrig rigtig været den bedste, fordi S-klasse modellerne har en tendens til at være utroligt komplekse. De er fyldt med alle komfort-, sikkerheds-, teknologi- og bekvemmelighedsfunktioner, hvilket betyder, at S-klassen tilbyder mere af det hele sammenlignet med mindre gode modeller. Med så mange funktioner om bord synes antallet af potentielle problemer også at vokse.

De værste Mercedes Benz S-Klasse-modelår at undgå er alle modelårene af W220-modellen (1999-2006). W220 er unægteligt den værste S-klasse, der nogensinde er udkommet. Vi er også nødt til at nævne S-Klasse 2007, da det også synes at være et af de mest beklagede S-Klasse-modelårgange hidtil.

Endelig runder vi listen af med 2014 S-Klasse, som også synes at være relativt problematisk. Faktum er dog, at det kun er W220 S-klassen, der er dårlig og ikke bør overvejes på 2. hånd markedet, mens alle nyere S-klasse modeller kan være gode brugtbilskøb, hvis du kan leve med høje vedligeholdelsesomkostninger.

1999-2006 Mercedes Benz S-Klasse W220

1999-2006 Mercedes Benz S-klasse W220 er langt den dårligste S-klasse generation til dato. Alle modelårgange af W220 er værre end alle andre modelårgange af alle andre S-Klasse-generationer. Grunden til, at W220 er så forhadt, er, at den lider af utallige problemer, hvoraf mange er direkte elendige. Først og fremmest er bilen udsat for rust, så meget at det kan æde hele bilen op.

  2022 Porsche Cayenne vs Mercedes GLE

For det andet er bilens affjedringssystem kendt for at fejle på alle de modeller, der findes. Sænkning, bundfald og bankende lyde er almindelige træk ved W220’eren. Transmissionen er langsom og ofte klodset, elektriciteten svigter til højre og venstre, og den generelle kvalitet af W220 er dårligere end nogle økonomibiler havde tilbage i tiden.

I slutningen af 90’erne og begyndelsen af 2000’erne skete der en stor ændring i Mercedes Benz-filosofien, fordi de holdt op med at lave uforgængelige biler. Biler, der kom før W220, var bedre bygget med materialer af højere kvalitet både indvendigt og udvendigt.

2007 Mercedes Benz S-Klasse

Mercedes Benz S-klassen fra 2007 er en meget bedre bil sammenlignet med W220, men det var det allerførste modelår for W221 S-klassen, hvilket betød, at bilen havde en tilvænningsperiode. Den allerførste model led af en masse problemer med affjedringen, overophedning og transmissionen, hvilket gav anledning til tilbagekaldelser til højre og venstre.

Dermed ikke sagt, at S-klassen fra 2007 er en dårlig bil, men snarere at den ikke formår at være så pålidelig, som de fleste ville have håbet på. Uanset hvad, skal Mercedes stadig have ros for at droppe W220 S-klasse-filosofien og endelig lave en bil, der er sin pris værd.

Selv om S-Klasse 2007 ikke er en af de bedste S-Klasse-modeller nogensinde, kan den være et godt brugtbilskøb, hvis det lykkes dig at finde et ordentligt eksemplar til den rigtige pris. De kan fås til en rigtig lav pris lige nu, hvilket betyder, at der er tilbud, der venter på at blive gjort med W221 S-Klasse.

  Bedste fejlsøgning og diagnosticering Mercedes-Benz CLS-Class CLS 63 AMG pris

2014 Mercedes Benz S-Klasse

2014 Mercedes Benz S-klasse W222 er den tidligere generation af S-klassen, hvilket betyder, at det er en ret moderne bil. 2014 W222 var dog det allerførste modelår af W222-generationen, hvilket betyder, at den også havde en hård start. Bilen blev tilbagekaldt et par gange på grund af problemer med utætte turboladere og sikkerhedsseler foran.

Bilen blev også tilbagekaldt på grund af elektriske problemer. De mest almindelige problemer i 2014 S-klasse er relateret til olielækager, defekte styreenheder, defekte sensorer, start-stop-problemer, motorstop eller manglende vilje til at starte. Der er en hel del problemer, som vi kan nævne, og man kan roligt sige, at 2014 W222 ikke er den bedste S-Klasse, der findes.

Uanset hvad kan du også finde gode tilbud på 2014 S-Klasse modeller, fordi de nu er på et sweet spot. De er virkelig luksuriøse og komfortable. W222-modellen efter faceliftet er et meget bedre valg fra alle vinkler, men den koster også meget mere.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Mercedes Benz S-Klasse?

Hvis du er interesseret i at købe en luksus-sedan i fuld størrelse, er Mercedes Benz S-klassen den bil, der definerede segmentet. Hver generation af S-Klassen bragte noget nyt på markedet, hvilket betyder, at S-Klassen sandsynligvis er den mest innovative bil i dette segment. De seneste tre S-klasse generationer er gode potentielle tilbud.

På den anden side er S-Klassen for stor for mange mennesker. Det er også en bil, der kræver meget vedligeholdelse, og som koster mange penge at holde i god stand. Den er også tung og ikke den mest effektive bil nogensinde. Det er ikke nemt at parkere S-klassen, uanset hvor avancerede assistentteknologierne er.

  Nye dæk & hjulskifte Mercedes-Benz R129 pris

Hvilken Mercedes S-Klasse model er den bedste?

Der findes en hel del gode Mercedes Benz S-Klasse-modeller, men S65 AMG vil altid være den allerbedste af dem alle. S65 AMG er en V12-motoriseret bil, der er piftet op med AMG-magi, som gør bilen utrolig kraftfuld, men samtidig elegant og sofistikeret, når du ønsker det.

En almindelig 350d diesel er den rigtige, hvis du vil bruge 99 % af din tid på motorvejen, mens S-klassen Lang er den rigtige, hvis du er chauffør.

Hvorfor er Mercedes S-klasse så speciel?

Mercedes Benz S-klassen er en bil, der skabte luksussegmentet i fuld størrelse. Der er nogle biler med et Rolls Royce-mærke, som føles mere luksuriøse end S-Klassen, men selv en Rolls har ikke den teknologi og den innovative karakter som S-Klassen. Det er den bil, der satte standarden på mange måder, og det er derfor, folk elsker den så højt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z