Mercedes C-Klasse år at undgå

Mercedes C-Klasse

Mercedes Benz C-klasse er en kompakt luksus-sedan, der er skabt til at konkurrere med Audi A4 og BMW 3-serie. Disse tre modeller er nogle af de bedst solgte premium-sedaner gennem tiderne, fordi dette segment altid har været og stadig er utroligt populært. Selv i dagens tid med SUV’er og crossovers sælger de rigtig godt.

C-Klassen blev først introduceret i 1993, hvilket betyder, at C-Klassen næste år fejrer sin 30-års fødselsdag. Det er ikke ligefrem nemt at vælge mellem 30 forskellige modelårgange, men de fleste er alligevel ikke så interesserede i ældre C-Klasse-modeller. Nogle C-Klasse modeller er dog helt sikkert bedre end andre.

Den nok dårligste C-Klasse generation er 2015-generationen, fordi alle biler fra dette modelår var dårlige af en række forskellige årsager, som vi kommer ind på om lidt. Mercedes C-Klasse fra 2007 er heller ikke så god, da det var den tid, hvor Mercedes alligevel ikke rigtig satsede maksimalt på bilerne.

Endelig skal 2012/13 Mercedes C-Klasse også tilføjes til denne liste, fordi den også lider af en række problemer. Grunden til, at vi har listet disse tre modelår er, at de er de mindst pålidelige modelår ud af deres respektive generationer, og fordi de fleste kunder ikke ligefrem var begejstrede for at have dem.

2015 Mercedes Benz C-Klasse

2015 Mercedes C-Klasse er noget, vi kan kalde “den mindst luksuriøse oplevelse, du kan få af en luksusbil”. Da den først kom ud, skabte 2015-modellen masser af overskrifter på grund af sit slående design og et væld af opgraderinger, som fik C-Klassen til at føles virkelig luksuriøs og eftertragtet. Der kom dog tidligt dårlige pålidelighedsscorer og virkelig dårlige kundetilfredshedsresultater.

  Hvilken Mercedes-model er mest pålidelig?

Mange fremtrædende pålidelighedsundersøgelser fastslog, at 2015 C-Klasse har mellem 15 og 20 forskellige problemsteder, som alle kan gå i stykker når som helst. Motoren, bremserne, elektriciteten og udstyret var de mest problematiske områder. Men det, der virkelig decimerede 2015 C-Klasse, er det faktum, at bilen havde 11 forskellige tilbagekaldelser.

Styresystemet var dårligt, problemer med forlygter, problemer med motoren, problemer med brændstofforsyningssystemet, problemer med overophedning og listen fortsætter i det uendelige, C300 er langt den værste 2015-model og måske endda den værste C-klasse nogensinde. Sikke en skam for en bil, der formåede at være den bedst sælgende Mercedes sedan nogensinde.

2007 Mercedes Benz C-Klasse

Hvis vi spoler tiden tilbage til 2007, kommer vi også til at opleve et lignende møde med en bil, der håbede på at være god, men som formåede at være rigtig dårlig. Dette var slutningen på en æra, hvor Mercedes af en eller anden grund holdt op med at lave biler på Mercedes-niveau. W220 S-klassen startede æraen med virkelig dårlige Mercedes-modeller, og 2007 C-Klassen hører også til den gruppe.

Grunden til, at 2007 C-Klasse også er på denne liste, er, at den ser kedelig ud, mangler plads og oplever også en masse problemer. Bilen blev oprindeligt tilbagekaldt en masse gange for stort set samme problem. Motorens balanceaksel nægtede simpelthen at blive på plads. Dette er et virkelig alvorligt problem og årsagen til, at så mange Mercedes Benz C-Klasse modeller fra denne æra endte i en brand.

Manglende ordentligt udsyn, dårligt udført udstyr, høje vedligeholdelsesomkostninger og det faktum, at de fleste mennesker ikke rigtig var begejstrede for den, gjorde 2007 C-Klasse til en af de værste C-Klasse modeller til dato, især fordi mange af disse brændte ned til grunden på grund af et brud på brændstofsystemet.

  Hvorfor er Mercedes så tunge?

2012/13 Mercedes Benz C-Klasse

2012/13 Mercedes Benz C-Klasse har en hel del gode detaljer, såsom designet, den overordnede køreoplevelse og det faktum, at det var dengang Mercedes lavede de bedste 63 AMG C-Klasse-modeller. Alt var dog ikke så lyst, fordi bilen formåede at overleve gennem 8 forskellige tilbagekaldelser, som tidligt decimerede førertilfredshedsresultaterne.

De mest bekymrende komponenter i C-Klassen fra denne æra er relateret til airbaggene, som var den eneste årsag til mange tilbagekaldelser. C-Klassen fra 2012/2013 er også tilbøjelig til at lække brændstof, hvilket også potentielt kan ende i flammer. Det værste er, at sensorerne ikke rigtig er så gode til at opfange det.

Bilen havde også problemer med det elektriske, bremserne og noget af udstyret, hvilket yderligere gjorde, at bilen føltes mindre god sammenlignet med F30 BMW’en og endda den faceliftede Audi A4. Alt i alt er 2012/13 ikke så dårlig som 2015- og 2007-modellerne, men den er bestemt ikke den bedste.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Mercedes C-Klasse?

Mercedes C-Klassen er desværre ikke en af de bedste Mercedes-modeller nogensinde, i hvert fald ikke set ud fra et pålidelighedsperspektiv. Men det faktum, at C-Klassen er den mest solgte Mercedes kompakte luksus-sedan, betyder, at bilen er elsket af mange, og derfor bør overvejes.

Sørg dog for at foretage alle de nødvendige eftersyn før købet, for du ønsker simpelthen ikke at risikere det, da denne bil kan være helt forfærdelig, hvis den ikke vedligeholdes korrekt. Gør dit hjemmearbejde, og hvis du kan lide bilen, vil du være i stand til at finde en bil i god stand, og en, der ikke kommer til at ruinere dig økonomisk.

  Serviceeftersyn Mercedes-Benz W125 til bedste pris

Hvilken Mercedes Benz C-Klasse model er den bedste?

Den bedste Mercedes Benz C-Klasse model er sandsynligvis indgangsmodellen C200, fordi den tilbyder dig alt det, du har brug for fra en bil. Den er effektiv, smidig, pålidelig, og den kan tilbyde et punch, som de fleste mennesker burde være tilfredse med. Hvis du vil have den bedste langturskrydser, bør du overveje C220d, da den giver bedre brændstoføkonomi.

Hvis du vil have den mest specielle C-klasse, der findes, skal du købe C63 AMG, da det er den eneste bil, der stadig bruger en V8 i dette segment. Det kommer dog til at ændre sig meget snart, fordi bilen får en lille 4-cylindret motor.

Hvilket Mercedes C-Klasse modelår er det bedste?

Det bedste modelår for Mercedes C-Klasse er modelåret 2022, da den helt nye C-Klasse er fantastisk. Den er næsten lige så luksuriøs som S-klassen, samtidig med at den er næsten lige så komfortabel. Det er virkelig den ypperste kompakte luksusbil til familier.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z