Kia Soul – Almindelige problemer & fejl

Kia Soul

Kia Soul er en af de bedst sælgende cubic cars på markedet. Denne bil har overlevet de fleste af sine rivaler som Honda og Nissan. Den er også pålidelig, effektiv og praktisk. Ikke desto mindre kommer den også med flere problemer, som brugerne skal være klar til at håndtere. Men hvad er de almindelige Kia Soul-problemer?

Almindelige Kia Soul-problemer er bl.a. fartpilotspring, elektriske problemer, bankende motorlyd, svigtende katalysator, sprængt motor, ujævn kørsel og tab af styretøjskontrol. Ikke at nogle problemer kun kan findes på bestemte Kia Soul-modelårgange.

Hvad er de almindelige problemer med Kia Soul?

Motorens bankende lyd

Flere ejere af Kia Soul-modeller fremstillet mellem 2012 og 2016 har klaget over at høre en bankende lyd fra bilens motorhjelm. På samme måde er dette problem udbredt i Kia Soul-modelåret 2014. Nogle af de ting, der kan forårsage denne lyd, er forkert oktan i brændstoffet, kulstof, der ophobes i cylindervæggene, dårlig brændstofkvalitet og forstyrret forbrændingstidspunkt.

Hvis det underliggende problem ikke bliver løst, kan det føre til alvorlige motorskader og dyre reparationer. Desuden kan det også medføre, at der opstår brand, som kan bringe føreren og passagererne i fare. Den gode nyhed er, at Kia tilbagekaldte de berørte biler i 2020 og løste problemet. Andre berørte Kia-modeller var Kia Sorento, Sportage og Optima.

Sprængt motor

Et andet almindeligt problem med Kia Soul er en sprængt motor. Dette problem er almindeligt i 2016 Kia Soul, men ejere af Kia Soul fra 2012 og 2015 har også rapporteret om at opleve et sådant problem. Det er blevet rapporteret, at 2016 Kia Soul’s katalysator er modtagelig for høje udstødningstemperaturer, hvilket får den til at svigte og skaber unormal motorforbrænding.

  Er Kia Seltos en god bil?

Som følge heraf kan det medføre, at alle dele i motoren svigter, herunder pakninger, stempelringe og tætninger, og endda forårsage brand. De fleste brugere har rapporteret, at de oplever dette problem, efter at deres bil har nået omkring 70.000 miles. Ikke desto mindre tilbagekaldte Kia de berørte modeller i 2019, og problemet blev løst.

Dette er et meget alvorligt problem, og det kan ske når som helst. Derfor er det afgørende at kende nogle af tegnene på en sprængt motor og afhjælpe problemet ASAP! Nogle af tegnene omfatter høje knaldlyde, skyer af hvid røg, der kommer ud af kølerhjelmen, pludselig acceleration og sort røg, der kommer ud af udstødningsrøret.

Fartpilot svingning

Hvis du kører i din Kia Soul og bemærker en hastighedsændring uden din tilladelse, så har du en fartpilotspåvirkning. Dette problem opstår normalt, når Kia Soul når op på 40 til 50 mph, og det kan få bilen til at slingre fremad. Overraskende nok forsvinder dette problem normalt, hvis fartpiloten er aktiveret.

Bemærk, at dette problem er almindeligt i 2018 Kia Soul. Det er normalt forårsaget af elektriske problemer. Kia har endnu ikke udsendt en tilbagekaldelse, men du kan besøge en professionel mekaniker for at få problemet løst for dig.

Tab af styringskontrol

Flere Kia-brugere har også rapporteret, at de har mistet noget af retningskontrollen. Udover det hørte de mærkelige lyde, der udgik fra styretøjet. Dette skyldes normalt et tab af styretøjskontrol. Kia har imidlertid tilbagekaldt de berørte biler og løst problemet.

Elektriske problemer

Når den elektriske ledning i din Kia Soul går i stykker, bør du udskifte den hurtigst muligt, hvis du undlader at gøre det, kan du bemærke ting som f.eks. at lyset tænder tilfældigt og at der opstår knaldlyde på radioen. I nogle tilfælde kan det ske, at soltaget ikke virker. Sørg for at udskifte den dårlige elektriske sele.

  Kia Forte Koup Pålidelighed

Ujævn kørsel

Kia Soul er kendt for at have en svag affjedring. Derfor kan du, efterhånden som bilen bliver ældre, begynde at opleve en hårdere eller ujævn kørsel. Sørg for at udskifte hele affjedringen for at løse problemet. Dette omfatter led, støddæmpere og lejer.

Svigtet katalysator

Katalysatoren hjælper bilen med at filtrere og rense udstødningsluften, før den kommer ud i atmosfæren. Hvis katalysatoren er defekt, skal den derfor udskiftes med det samme for at undgå at beskadige andre dele. De mest berørte Kia Soul-modeller er de modeller, der er fremstillet mellem 2014 og 2015.

FAQ

Er Kia Soul en pålidelig bil?

Ja, Kia Soul er en pålidelig bil. Den konkurrerer tæt med Toyota og Honda med hensyn til pålidelighed. De fleste pålidelighedsbureauer vurderer, at Kia Soul har en bedømmelse over middel. Det er bedre end de fleste subkompakte SUV’er på markedet. Derudover registrerer denne bil ikke mange problemer, og den er billigere at vedligeholde.

Er Kia Soul dyr at reparere?

Nej, Kia Soul er meget billig at vedligeholde. Årligt vil det kun koste brugeren omkring 437 dollars at vedligeholde denne bil. Dette er langt billigere end de fleste subkompakte SUV’er, som koster omkring 466 USD at vedligeholde årligt. Det er endda langt billigere end standardbiler, som koster omkring 652 dollars at vedligeholde årligt.

Hvor længe holder Kia Soul?

Kia producerer nogle af de mest holdbare biler på markedet. Hvis Kia Soul vedligeholdes korrekt, holder den i mere end 200.000 miles. Derudover skal gode kørevaner opretholdes, for at bilen kan holde længe. Desuden kan de nyeste Kia Soul-modeller holde i mere end 250.000 miles.

  Er Kia Rio en god bil?

Har Kia Soul problemer med transmissionen?

Ja, Kia Soul kommer også med transmissionsproblemer. Nogle af de transmissionsproblemer, som Kia Soul-ejere bør være klar til at håndtere, er slibning, forsinkede gearskift, bilen ryster ved en anden hastighed, hopper under acceleration, fløjtende lyd fra kølerhjelmen og en brændende lugt.

Er Kia Soul ved at blive udgået?

Nej, Kia Soul vil ikke blive udgået, da producenten også har planlagt et facelift for næste Kia Soul-modelår. Efter at have frigivet 2022 Kia Soul vil producenten give et facelift til 2023 Kia Soul, herunder et mere vredt krus og et revideret lineup. Den vil dog også droppe X-Line- og Turbo-trimmerne.

Konklusion

Alt i alt er Kia Soul en slank, pålidelig, effektiv, rummelig, praktisk og prisbillig subkompakt SUV. Men som de fleste biler har den problemer, som brugerne bør forberede sig på at håndtere i løbet af deres ejerskab. Ikke desto mindre kan de fleste af de Kia Soul-problemer, som vi har fremhævet, undgås eller håndteres i tide ved at passe godt på bilen.

Med rettidig vedligeholdelse og reparation kan Kia Soul-ejere forhindre de fleste af problemerne i at opstå. Desuden sikrer korrekt vedligeholdelse, at bilen holder længere.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z