Kan du jumpstarte en Tesla?

Tesla er et avanceret elbilmærke med nogle af de bedste bilteknologier på markedet. Men ligesom normale biler kan Tesla også løbe tør for strøm uventet. Så er det muligt at jumpstarte en Tesla, hvis batteriet dør?

Ja, du kan jumpstarte en Tesla ved hjælp af en forbrændingsmotor, men ikke en anden elbil. Du skal blot sørge for at tilslutte Tesla’en som anbefalet af producenten og have nok strøm til at køre dig til den næste ladestation eller supercharger-netværk.

Ikke desto mindre bør du som nævnt ovenfor ikke jumpstarte en Tesla ved hjælp af en anden EV eller Tesla. Du risikerer at beskadige Tesla-batteriet for altid, hvilket er meget dyrt at udskifte. Alternativt kan du også bruge en lithium-ion-starter til at jumpstarte din Tesla.

Sådan starter du en Tesla med starthjælp

Trin 1: Start med at forberede en 12V-starthjælper

Trin 2: Dernæst skal du springe slæbeøjedækslet ud ved at trykke på det øverste højre hjørne af dækslet, indtil det skubbes indad, derefter skal du trække dækslet i din retning. Dette er placeringen af bugseringskrogen.

Trin 3: Afhængigt af dit Tesla-mærke og din Tesla-model vil du bemærke to ledninger, der er forbundet med øjet til slæbeøjet, eller de vil være inde i hullet, og du vil være tvunget til at trække dem forsigtigt ud.

Trin 4: Tag 12V-starthjælperens røde positive kabel og tilslut det til Teslaens røde positive kabel. Gør det samme med det sorte kabel.

Trin 5: Brug strømmen med din jumpstarter til at åbne Tesla’ens bagagerum

Trin 6: Når du har åbnet bagagerummet, skal du afbryde de sorte og senere de røde kabler.

Trin 7: Herefter skal du forbinde ledningerne tilbage til slæbeøjedækslet og placere slæbeøjedækslet ved at placere ledningerne i åbningen. Juster herefter dækslet i position, idet du starter med det nederste venstre hjørne, og skub det i position.

  Tesla VS Bugatti - Hvad er bedst?

Trin 8: Fjern det store plastpanel, der dækker batteriet. Du vil se et sort kabineindtagspanel, som du nemt kan fjerne ved at trække opad.

Trin 9: Tilslut det røde kabel til den røde terminal på batteriet og det sorte negative kabel til den sorte negative terminal.

Trin 10: Tænd for den eksterne forsyning, og vent ca. 10 minutter på, at bilen får strøm til computerne. Efter et stykke tid vil du se, at Tesla touchscreen tændes.

Trin 11: Giv den lidt tid til at lade op, og afbryd derefter forbindelsen, idet du starter med det sorte kabel og senere det røde.

Trin 12: Installer de sorte paneler, du tidligere havde fjernet, ved at skubbe dem tilbage på plads. Sørg altid for, at panelerne er korrekt justeret, før du skubber dem ind, da de hurtigt kan gå i stykker.

Trin 13: Til sidst skal du køre til den nærmeste ladestation og oplade din Tesla. Når 400v-batteriet er fuldt opladet, vil det begynde at oplade 12V-batteriet.

FAQ

Hvorfor kan en Tesla-motor ikke bruges til at jumpstarte en forbrændingsmotor?

En Tesla-motor kan ikke bruges til at jumpstarte en anden Tesla eller en forbrændingsmotor, fordi den ikke har den nødvendige effekt til at jumpstarte en anden bil. Desuden har Tesla- eller elbilbatterier lav spænding, hvilket kan ende med at beskadige bilen, hvis du bruger den til at jumpstarte en anden bil.

Hvilke andre alternativer kan jeg bruge til at jumpstarte min Tesla ud over en anden almindelig bilmotor?

Hvis dit Tesla-batteri dør midt i ingenting, kan du stadig jumpstarte din bil, selv om der ikke er nogen bil i nærheden. For at dette kan ske, skal du dog have en lithium-ion-starthjælper ved hånden. Denne jumpstarter leveres med kabler til jumpstart af biler.

  Er Tesla en pålidelig bil?

Så uanset om du ejer en Tesla eller en traditionel ICE-bil, kan du bruge lithium-ion-starthjælperen til at starte dit døde batteri. Du skal blot sørge for at tilslutte den korrekt og starte bilen. Dette er et fremragende alternativ, da du ikke har brug for en anden bil til at jumpstarte din bil.

Hvad sker der, når Tesla løber tør for strøm?

Før Tesla-batterierne dør helt, starter bilen ved at foreslå de nærmeste ladestationer eller Supercharger-netværk. Derudover vil den også fortælle dig, hvornår din bil vil løbe tør for rækkevidde og foretage et brat stop, hvis du ikke genoplader batteriet.

Dernæst vil Tesla starte med at sætte farten ned til ca. 15 mph. Den vil også give føreren besked om, at den ikke vil kunne køre snart, før den standser og parkerer sig selv i vejkanten. Når dette sker, vil du være tvunget til at ringe til Tesla vejhjælp, hvis du er inden for rækkevidde. Men hvis ikke, bliver du nødt til at ringe efter en kranvogn.

Det er vigtigt at undgå at lade dit Tesla-batteri køre under 20 %. Dette skader ikke kun batteriet, men påvirker også dets levetid. Så hvis du har til hensigt at rejse langt eller har mange ærinder, der skal køres med din bil, er det vigtigt at sikre, at du har nok juice i din bil til at holde til din(e) tur(er).

Hvor meget koster det at udskifte et Tesla-batteri?

I 2019 hævdede Elon Musk, at udskiftning af batterimoduler vil koste omkring 5.000 til 7.000 dollars. Bemærk, at dette er prisen for batterimodulerne og ikke for den komplette batteripakke. Så afhængigt af det batteri, der er monteret på din bil, kan en enkelt batteripakke indeholde op til 16 modeller, hvilket er ret dyrt.

  Kræver Tesla meget vedligeholdelse?

Leveres Tesla med et 12V-batteri?

Ja, Tesla leveres med et 12V-batteri. I modsætning til Teslas primære traktionsbatteri, som er 400V-batteriet, driver 12V-batteriet hjælpesystemerne på Tesla’en. Nogle af disse funktioner omfatter airbags, forlygter, åbne døre, ABS bremsesystem, visker motorer, ventilatorer, AC, varmeapparat, varmeapparat, vaskevæskepumper og meget mere.

Hovedtraktionsbatteriets arbejde er at drive motoren. Så 12V-batteriet forsyner vigtige elektroniske funktioner og ekstra funktioner med strøm. 12V-batteriet er meget vigtigt, da hovedtraktionsbatteriet normalt lukker ned i tilfælde af en ulykke. Derfor er det 12V-batteriet, der aktiverer airbaggen og advarselslamperne.

Resumé

Hvis du har spekuleret på, om du kan jumpstarte en Tesla eller ej, er der ingen grund til at bekymre dig længere. En Tesla kan jumpstartes af en ICE-bil, men ikke af en anden Tesla eller elbil. Oven i købet kan den også jumpstartes af en lithium-ion jumpstarter, som er nem at opbevare og bruge.

Hvis du jumpstarter din Tesla ved hjælp af en anden Tesla eller elbil, kan motoren blive beskadiget. Det skyldes, at Teslaer og andre elbiler har lavspændingsbatterier, der ikke har den nødvendige strøm til at jumpstarte en anden bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z