Hvad er de dårlige ting ved Tesla?

Hvad er de dårlige ting ved Tesla?

Der er ingen tvivl om, at Tesla har skabt røre i bilindustrien. Nogle mennesker roser det, mens andre smadrer det. Selv om Tesla tilbyder mange gode ting, er der også et par ulemper. Så hvad er ulemperne ved at eje en Tesla?
En af de dårlige ting ved dette populære elbilmærke er, at det er ret dyrt sammenlignet med lignende biler på markedet. Andre ulemper omfatter lange opladningstider, skjulte omkostninger og et upålideligt autopilotsystem. Den er heller ikke ideel til snedækkede eller kolde klimaer, og den er heller ikke egnet til lange distancer.
Tesla har kun eksisteret i mindre end to årtier, men den har virkelig ændret ansigtet på elbilsindustrien. Mange bilproducenter, der havde afvist tanken om, at elbiler snart skulle overtage bilindustrien, behandler nu spørgsmålet med den seriøsitet, det fortjener.
Tesla er måske nok kendt for sine komfortable, miljøvenlige, højtydende og effektive køretøjer, men det er også godt at kende bilens ulemper, så du kan vide, hvad du kan forvente i det lange løb. Derfor har vi fremhævet nogle af de dårlige ting ved Tesla i dette indlæg.
Her er nogle af Tesla’s ulemper:

Ret dyrt

Tesla er dyrere end sine konkurrenter. De fleste mennesker ser Tesla som et high end- eller luksusbil. Til en vis grad er dette korrekt, da den begyndende Tesla-basismodel går for omkring 35.000 dollars.
Teslas administrerende direktør, Elon Musk, har dog sagt, at dette snart vil ændre sig, da de har til hensigt at skabe biler til overkommelige priser for alle. Dette er dog stadig langt fra virkelighed, medmindre de forbedrer deres teknologi og batteripriserne falder drastisk.

Opladning tager lang tid

Dette afhænger af, om du har travlt eller ej. De fleste EV’er tager mindst 1-2 timer at lade helt op derhjemme. Så hvis du skal skynde dig et sted hen, og bilens batteri er tomt, vil det være et problem. Tesla-superopladere tager dog mindre end 40 minutter at oplade fuldt ud.

  Påvirker koldt vejr et Tesla-batteri?

Mangel på servicecentre

Et stort problem for Tesla-ejere er adgangen til servicecentre. Hvis du bor langt fra et Tesla-servicecenter, så er det værdiløst at eje en Tesla. Det skyldes, at det kan tage uger eller måneder, før din bil bliver repareret i tilfælde af en ulykke eller et problem.
Det skyldes, at de fleste Tesla-dele skal transporteres til servicecentret. Og i nogle tilfælde skal bilen sendes til Tesla til kalibrering, hvis et uheld roder med sensorerne. Dette er meget hårdt for mange mennesker, da de kan være nødt til at vente i flere måneder på at få deres bil tilbage.

Bilen er meget stille

Selv om stilhed kan virke som en god ting, kan Teslas stille drift faktisk være ret farlig. I modsætning til konventionelle biler med motorer melder Tesla’er ikke ud, når de kører. På grund af deres stilhed er det lettere for en Tesla at forårsage en ulykke end en konventionel bil.
Derfor skal du være ekstra forsigtig, når du kører din Tesla. Andre bilister og fodgængere vil ikke høre dig komme, så du skal være helt opmærksom på dine omgivelser, uanset om du bakker op eller kører i en skolezone.

Tvivlsomt autopilot-system

Når du hører om Tesla Autopilot-funktionen, tænker du måske, at denne bil lyder helt ude af denne verden. Tesla Autopilot er en pakke af sofistikerede førerassistentsystemer, der kommer med funktioner som adaptiv fartpilot, vognbanecentrering og selvparkering.
Selv om autopilotsystemet virker interessant, har mange mennesker haft klager over det. Flere personer har rapporteret om, at systemet fejler, hvilket er en stor kilde til bekymring, når det kommer til sikkerhed.

  Hvilke problemer har Tesla?

Ikke ideel til lange pendlerture og bugsering

Hvis du har til hensigt at rejse lange strækninger eller trække din autocamper, skal du måske skifte den bil, du har til hensigt at bruge. Dette skyldes, at opladningen ikke holder i lang tid.
De fleste Tesla’er kan tilbagelægge mindst 300 miles på en fuld opladning. SÅ, hvis du vover dig langt væk hjemmefra, skal du sørge for at undersøge dine opladningsmuligheder. Hvis den rute, du har tænkt dig at bruge, har superopladere, kan du fortsætte med at cruise med din Tesla EV.

Ikke egnet i kolde klimaer

En anden stor ulempe ved at eje en Tesla er, at den ikke er egnet til kolde klimaer. Dette gælder for alle elbiler og ikke kun Teslaer. EV’er er ikke effektive i kolde klimaer. En af grundene er på grund af den energi, der går tabt ved opvarmning af batteriet.

Gode ting at vide, før du køber en Tesla

Hvorfor har du solgt din Tesla?

En af hovedårsagerne til, at folk sælger deres Teslaer, er, at de opgraderer til en bedre Tesla-model. De elsker mærket og er klar til en opgradering.
En anden grund er, at serviceafdelingen har svigtet dem. Dette er en af de største hovedpiner ved at eje en Tesla: manglen på nok servicecentre.
Hvis din Tesla-bil er involveret i en ulykke, eller hvis nogen ved et uheld ridser dit sidespejl, kan du fortryde den dag, du købte din Tesla. Det skyldes, at servicecentrene er begrænsede, og det kan tage dage, før du får din bil repareret.

Er Tesla-biler virkelig billigere at eje?

Ja, det er de. Tesla kan have sine ulemper, herunder en dyr startpris. Men du skal ikke tage fejl, for de er nemmere at vedligeholde i årenes løb. Det skyldes, at bilen har færre dele, hvilket betyder mindre slid. Teslas superchargerpris er også kun 0,28 dollar pr. kWh, hvilket er billigere end at købe benzin.

  Hvad er ulemperne ved en Tesla?

Hvad er den grimme sandhed om Tesla?

Den bitre sandhed om Tesla er, at du er overladt til Teslas softwareopdateringer. Ja, opdateringerne kan være gode for din bil, men hardwaren er stadig den samme. Med tiden vil de nye softwareopdateringer ikke være kompatible med din hardware, og der vil begynde at dukke problemer op. Så du vil også være tvunget til at opgradere hardwaren. Det er det samme, som folk ofte ser ske med deres smartphones.

En Tesla er stadig det værd

Tesla kan have flere ulemper, men de gode vejer tungere end de dårlige. Det er sandt, at Tesla ikke er en god bil til langdistancekørsel, bugsering eller koldt klima. Og den er super stille at køre, hvilket nemt kan forårsage en ulykke. Tesla har dog flere fordele som f.eks. fremragende effektivitet, sikkerhed, ydeevne, lav vedligeholdelse og føderale skatterabatter.
Hvis du bor i et koldt klima eller virkelig langt fra servicestationer, bør du overveje at anskaffe dig et andet bilmærke. Men hvis du vil opleve den mest moderne elbil på markedet, er der intet, der slår Tesla. Du vil glemme alt om at besøge tankstationer, da du ikke behøver noget brændstof.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z