Hvor godt er Android Auto?

Hvis du allerede er vant til at bruge Android Auto-systemet i din bil, ved du godt, at langt de fleste af de interne infotainmentskærme i biler ikke er nær så nyttige. Android Auto er designet til at integrere sig fuldt ud med bilens infotainmentskærm, hvilket gør det muligt for dig at bruge alle dine yndlingsapps direkte på skærmen.

Som sådan indebærer Android Auto masser af fordele som f.eks. bekvemmelighed og muligheden for at bruge det samme system mellem forskellige biler. Du kan bruge alle dine yndlingsapps til navigation, musik og kommunikation, som altid er meget bedre end dem, der leveres med bilen fra fabrikken.

På den anden side kan Android Auto være distraherende for nogle brugere. Systemet kan også være lidt besværligt at bruge, hvis du ikke har mulighed for trådløs integration. Hvis din telefon ikke er af den bedste kvalitet, er der stor sandsynlighed for, at din oplevelse af Android Auto-systemet også vil være under middelmådig.

Uanset hvad er Android Auto helt sikkert et værdifuldt system for dem, der elsker muligheden for at stole på deres telefon af alle de førnævnte grunde. Selv om du kun kan bruge din telefon på samme måde med Bluetooth og en telefonstander, er Android Auto et niveau over.

Fordele ved Android Auto

Hele pointen med Android Auto er at rydde op i din samlede brugeroplevelse under kørslen, hvilket betyder, at kun de vigtigste oplysninger vises på et hvilket som helst tidspunkt. Det betyder, at du ikke behøver at gå gennem flere menuer og undermenuer for at interagere med den funktionalitet, du har brug for.

Android Auto er designet til at gøre din samlede køreoplevelse mere sikker ved at udnytte ratbetjening, sofistikerede stemmestyringer og store betjeningselementer, hvilket betyder, at du vil bruge mere tid på at se på vejen. Android Auto udnytter også utallige forskellige musikstreaming-apps som Spotify, Audible, Pandora, Songza, TuneIn osv.

  De bedste superbiler til høje personer

Android Auto er ikke bare et skin over din bils infotainmentsystem, men snarere en mere omfattende udnyttelse af alle din bils sensorer og indgange, hvilket betyder, at Android Auto er i stand til at tilpasse sig din kørestil, tidspunktet på dagen og det, du bruger det til.

Google Maps er langt den mest udbredte navigationsapp i verden, og Android Auto giver dig mulighed for at bruge den direkte på din centrale skærm eller endda på dit instrumentbræt, hvis du ejer en nyere bil.

Ulemper ved Android Auto

Både Android Auto og Apple CarPlay er kommet langt siden deres første udgivelse, hvilket betyder, at de nu er så gode som de kan være, i hvert fald hvad angår Google og Apple. Bilproducenterne er stadig glade for at udvikle deres egne systemer, og det vil de helst holde fast i, fordi de betragter AA og ACP som hård konkurrence.

Det betyder, at bilproducenterne ikke er interesseret i at perfektionere integrationsniveauet mellem de forskellige biler, da nogle har trådløse muligheder, mens andre kun tilbyder ikke-optimerede integrationer via kabler. Desuden har disse systemer en tendens til at overtage din infotainmentskærm fuldstændigt, hvilket betyder, at du ikke vil kunne bruge dem sammen.

Hvis du ejer en bil, der integrerer funktioner som f.eks. klimakontrol i infotainmentskærmen, betyder det, at du skal udføre en 5-trins proces bare for at ændre klimaanlæggets temperatur. Dette kan være så irriterende, at folk har en tendens til aldrig at bruge AA eller ACP af disse grunde.

  Skal jeg købe en SUV eller en sedan?

Endelig kan du få en ret lignende oplevelse med din smartphone, en telefonholder og Bluetooth, da de fleste af disse funktioner er i stand til at genkende brug i bilen, selv om de ikke bruges via AA.

OEM-infotainmentsystemer vs. Android Auto

De nuværende tendenser i bilindustrien består ud fra en bredere brug af Android Auto og Apple CarPlay og ud fra at inkorporere så mange funktioner i infotainmentskærmen som muligt. Det betyder, at du ofte skal skifte mellem disse to systemer for at kunne styre visse bilfunktioner.

Bilproducenterne er klar over det, og de ser det ikke som et problem, fordi de ønsker, at vi alligevel skal bruge deres egne infotainmentskærme. Tesla laver infotainmentskærme, der fungerer som omdrejningstæller og kilometertæller, hvilket betyder, at du ikke engang vil kunne nyde godt af en fuldskærms-AA eller ACP med disse typer systemer.

Selv om de moderne infotainmentsystemer i biler er kommet langt siden starten, halter de stadig bagefter moderne smartphone-teknologier, fordi der udvikles en nyere version i 2-4 år ad gangen, mens der hvert år udkommer en smartphone af ny generation.

FAQ-afsnit

Er det det værd at få Android Auto?

Det kan betale sig at købe Android Auto, hvis du allerede bruger systemet, fordi du bruger en Android-enhed som din daglige smartphone. Desuden giver det mening at vælge Android Auto, hvis du ejer eller bruger flere biler, fordi det giver dig mulighed for at bruge det samme system i flere biler.

Det er dog rigtigt, at du kan få de fleste funktioner direkte ved hjælp af din smartphone, Bluetooth og en telefonholder. Niveauet af lethed og sikkerhed er ikke det samme, men hvis du er godt klar over, hvad du gør, bør slutresultatet i høj grad være det samme.

  Hvilken bil har mest plads?

Hvorfor leveres ikke alle biler med Android Auto fra fabrikken?

Der er to måder, hvorpå en bestemt funktion kan tilføjes til en bil som en del af standardudstyret. Den første måde er, hvis bilproducenten beslutter sig for at gøre det, og de har en tendens til at gøre det, hvis den pågældende funktion er afgørende for den overordnede køreoplevelse, som en producent ønsker at tilbyde.

Den anden måde, hvorpå en bestemt funktion kan blive en del af standardudstyret, er, hvis det er pålagt af staten. F.eks. har den amerikanske regering gjort det sådan, at alle nye biler, der sælges i USA, skal være udstyret med et bakkamera som standard.

Hvor sikkert er Android Auto?

Android Auto er faktisk mere sikkert end at bruge din smartphone på nogen måde. Det afhænger dog af brugeren og af, hvor koncentreret han/hun er på omgivelserne. Selv om disse systemer er designet til at være så sikre som muligt, bør du aldrig stole på dem.

Som sådan skal du altid sørge for at følge alle færdselsreglerne for at være sikker og aldrig bruge din telefon direkte, mens du sidder bag rattet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z