Hvilken 3-rækkers SUV har mest plads i bagagerummet?

SUV’er med tre rækker er enorme, men når man tænker på, at de tilbyder plads til op til syv eller endda nogle gange otte passagerer, er det rimeligt at tro, at de for at kunne gøre det ofrer en masse bagagerum i processen.

Selv om det måske er tilfældet for de fleste SUV’er derude, er der nogle få af dem, der faktisk tilbyder et stort bagagerum. Den mest rummelige SUV med tre rækker derude er Chevy Suburban, for selv med alle tre sæderækker på plads tilbyder Suburban et svimlende 23 kubikfod stort bagagerum.

Den nye Jeep Grand Wagoneer er også en stor tre-rækkers familie-lux SUV, men Wagoneer har “kun” 17 kubikfod bagagerum med alle sæderne oppe. Volkswagen Atlas er en betydeligt mindre SUV end disse to, men Atlas formår stadig at tilbyde 14 kubikmeter bagagerum med alle sæderne oppe.

Den nye Cadillac Escalade er også ret rummelig bagi, da den tilbyder 13,2 kubikfod bagagerum med alle sæderne på plads. Alle fire er dog betydeligt mere rummelige, hvis du kun har tendens til at bruge den tredje sæderække lejlighedsvis, så sørg for at læse resten af artiklen for at finde ud af det.

Chevrolet Suburban – 23/41 kubikfod bagagerum

Chevrolet Suburban er et benchmark for store full-size familier, fordi den tilbyder mest plads af alle full-size SUV’er derude, og fordi den tilbyder anstændige sikkerheds- og pålidelighedsvurderinger. Med en forbløffende 41 kubikfod bagagerum med tredje sæderække nede, er Suburban den mest rummelige SUV derude, hvad angår almindelig bagagerumsplads.

23 kubikfod bagagerum med alle tre rækker på plads er dog stadig enormt, fordi Lincoln Aviator tilbyder den samme mængde af maksimal bagagerumsplads med begge sæderækker i brug. Det viser blot, at Chevy ved, hvordan man laver en praktisk og familieorienteret SUV.

  Hvad er den mest støjsvage og roligste bil at køre i?

Jeep Grand Wagoneer – 17,2/38,6 kubikfod plads

Jeep Grand Wagoneer er helt enorm, og den repræsenterer det øverste niveau af, hvad Jeep kan gøre i øjeblikket. Det er tydeligt i det øjeblik, du træder ind i det indre af den nye Wagoneer, og det er lidt svært at tro, at Grand Wagoneer deler samme mærke som den gode gamle Jeep Compass.
17,2 kubikfod bagagerum med alle tre sæderækker i brug lyder dog måske ikke ekstraordinært, men Lexus NX 450h tilbyder 17,7 kubikfod uden den tredje sæderække. Det er bare det faktum, at Suburban er på et andet niveau. Hvis du klapper den tredje række ned, får du dog 38,6 kubikfod, hvilket ikke er så langt fra Suburban’en.

Volkswagen Atlas – 14,0/29,9 kubikfod i bagagerummet

Volkswagen Atlas er måske ikke en full-size SUV, men snarere en mellemstor SUV, men alligevel har VW formået at tilbyde en hel del indvendig plads for en mellemstor SUV. Pladsen bag den anden række er på 29,9 kubikfod, hvilket er ret imponerende for en mellemstor SUV, da nogle full-size SUV’er som Nissan Armada tilbyder mindre end det.

Desuden er 14 kubikfod bagagerum med alle tre rækker på plads slet ikke dårligt, fordi nogle biler som den nye Ford Bronco Sport eller Buick Envision alligevel tilbyder omkring 14 kubikfod bagagerum. Med det in mente kan man roligt sige, at Atlas er en ret rummelig SUV både til dine passagerer og til din bagage.

  Bedste Mercedes brugte SUV

Cadillac Escalade – 13,2/30,9 kubikfod bagagerum

Den nye Cadillac Escalade har gjort meget væsen af sig på det seneste på grund af sit indvendige og udvendige design. Udefra ser Escalade royalt og imponerende ud, men indefra virker Escalade ekstremt rolig og fattet. Hvis du kombinerer det med 13,2 kubikfod bagagerum med alle tre rækker på plads, har du stadig mere samlet bagagerum end i Subaru Crosstrek.

Men 30,9 kubikfod uden tredje sæderække er langt mere overbevisende både til service og familiebrug. Alt i alt er Escalade en dejlig ting at rejse i, uanset hvor du sidder, og hvis du kan lide teknologi, vil Escalade helt sikkert imponere dig.

FAQ-afsnit

Er full-size SUV’er for store til daglig brug?

Det afhænger af, hvor du bor, og hvordan du bruger din bil. Hvis du bor inden for overfyldte bygader, er det bedre at gå på kompromis med størrelsen, hvis du har planer om at parkere bilen på gaden. Store byer er ikke venlige for store biler, fordi de er langt mere tilbøjelige til at blive involveret i en ulykke.
Men hvis du ikke er helt så optaget af trafik og plads, kan en full-size SUV faktisk være den bedste biltype at købe. Det skyldes, at den kombinerer enorme mængder plads, offroad-egenskaber, teknologi, komfort og status.

Har alle tre-rækkede SUV’er tre sæderækker som standard?

Som nævnt tidligere er det kun mellemstore og store SUV’er, der fås med en tredje sæderække. De fleste af dem kommer med to sæderækker som standard, men de største af dem alle tilbydes som standard som tre sæderækker. Det afhænger af, hvilken type SUV du er interesseret i, da luksus-SUV’er primært fås som SUV’er med to rækker.

  Hvilke SUV'er har parkeringsassistent

At have mulighed for at bruge den tredje sæderække er ikke nok til, at de fleste vælger en tredje række, så der findes mange SUV’er med mulighed for tre rækker på markedet, men ejerne har besluttet ikke at betale ekstra for den tredje række.

Er en minivan en bedre familiebil end en full-size SUV?

For at være helt præcis er de fleste familier bedre tjent med en minivan, fordi en minivan er en bil til familieformål, mens en SUV ikke er det. Det betyder ikke, at en full-size SUV ikke er en dårlig familiebil i sig selv, men disse to kan næppe sammenlignes, når det kommer til familievenlige funktioner.

En anden ting, du skal huske på, er, om du køber en familiebil, der kun skal bruges til familietransport. Hvis det er tilfældet, er en minivan klart overlegen. Men hvis det skal være din eneste bil, kan en SUV måske tælle et par kasser ekstra, f.eks. offroad-egenskaber og øget synlighed.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z