Hvad er den mest støjsvage og roligste bil at køre i?

Når du sætter dig ind i en bil, ønsker du naturligvis, at den skal være både rolig og støjsvag. Hvis disse faktorer er vigtige for dig, er du ikke alene. Især på lange ture eller ture i visse ujævne terræner ønsker du naturligvis at køre eller køre i en bil, der ikke bliver ujævn, og som er lydløs under hele turen. Ligesom med alt andet, der har med biler at gøre, er der trykt adskillige rapporter om de mest støjsvage og støjsvage biler, men da de hver især bruger forskellige kriterier for at finde frem til “vinderne”, er det svært for nogen af disse undersøgelser at finde frem til den ene bil, der helt sikkert er den mest støjsvage og støjsvage bil.
Når det er sagt, er der en håndfuld biler, der har en tendens til at dukke op på hver eneste af disse lister, simpelthen fordi de er så gode til at give en så jævn og støjsvag kørsel. I denne artikel tager vi et kig på tre af disse biler.

2020 Mercedes-Benz S-klasse

Hvis dit bilbudget er ubegrænset, og du vil have noget super stille og super glat, så er dette bilen, du skal overveje. Det er normalt den dyreste bil på disse lister, og det er med rette. Når det kommer til luksus, er der få biler, der er mere luksuriøse eller overdådige, hvilket er en af grundene til, at den altid er med på lister over superluksusbiler, som f.eks. den, der udgives hvert år af U.S. News & World Report. Nogle af dens mange ekstraordinære funktioner omfatter en udsøgt kabine, der endda har lounge-lignende sæder, avancerede sikkerhedsfunktioner, læderindtræk, et panoramasoltag, elektriske døre med blød lukning og endda et surround sound-stereosystem, for blot at nævne nogle få.
Den har også et 12,3-tommers infotainmentsystem, integration af smartphone-apps, trådløs opladning til alle dine enheder, sædevarme og en elektrisk solafskærmning i bagruden. Med alle disse funktioner forventer du, at den også er super jævn og støjsvag – og det har du ret i at tro. En af grundene til, at det er sådan, er, at bilen er mere aerodynamisk designet end mange andre biler, selv andre luksusbiler. Dette design betyder, at den i høj grad er med til at holde hver kørsel meget jævn og ekstremt støjsvag, hvilket alle bilejere virkelig sætter pris på, især hvis de rejser meget.

  Er en parkeringsassistent det værd?

2020 Tesla Model S

Grunden til, at denne bil altid er på disse lister, er, at den både er super støjsvag indeni og udenpå, dvs. under motorhjelmen, takket være dens helt elektriske drivlinje. I betragtning af at det er en meget stor luksusbil, der også er et elektrisk køretøj, er Tesla Model S meget rimeligt prissat. Det gælder især, når man tænker på alle dens funktioner, som omfatter hurtig acceleration, der er bedre end mange andre luksusbiler, et firehjulstræk, overlegen komfort, en førsteklasses håndtering og en rækkevidde på op til 402 miles, hvilket er utroligt for en elbil.
Faktisk er kapaciteten på 402 miles næsten dobbelt så stor som mange elbiler, og en af grundene til, at den er så støjsvag, er, at den ikke har en standardmotor, der laver alle de sædvanlige bil- og vejlyde. Ud over alt dette har Model S et elegant udseende interiør, der giver plads til fem personer, masser af lastrum og avanceret teknologi, der gør, at den føles som fremtidens bil. Når du ser en liste over de bedste luksushybrid- og elbiler, er Model S altid med deroppe.

2021 Subaru Outback

Selv om dette køretøj er en vogn, kan det konkurrere med enhver kompakt SUV derude. Den leveres med firehjulstræk, giver dig en jævn og afbalanceret kørsel, har gode off-road-egenskaber og håndterer bedre, end mange mennesker forventer af denne type bil. Den har også et fantastisk interiør, der omfatter to rækker rummelige sæder, materialer af høj kvalitet, masser af lastrum og et væld af tekniske funktioner. Når det kommer til crash test ratings, tilbyder den nogle af de stærkeste ratings derude.
Subaru Outback leveres med tilslutningsmuligheder til smartphone-apps, nogle ret seje avancerede førerassistentsystemer og endda en påmindelse på bagsædet. Når du tænker på, at denne bil også leveres med eksklusive træk som læderindtræk, opvarmede sæder foran og bagpå, et Rockford Fosgate-lydsystem, en håndfri elektrisk bagklap og forsæder, der er ventilerede, forstår du, hvorfor den får så høje karakterer på mange forskellige områder, ikke kun med hensyn til hvor stille og smidig den kører.

  Er hybridbiler gode til langdistancekørsel?

Hvorfor er disse biler så støjsvage?

Der er mange faktorer, der bidrager til, at luksusbiler er mere støjsvage end deres standardmodstykker. For det første er motorerne i disse køretøjer normalt større end normalt, hvilket giver en mere kraftfuld kørsel samt en mere støjsvag kørsel. For det andet er der en større kabine, som giver førere og passagerer meget mere plads, hvilket også bidrager til bilens støjsvaghed. Endelig sørger kvaliteten af de i forvejen avancerede funktioner for en meget mere jævn og støjsvag kørsel. Som du kan se ved at gennemgå de tre ovenstående køretøjer, er det interessant, at du ikke nødvendigvis behøver at købe et dyrt luksuskøretøj for at få en stille og rolig kørsel.
Mange almindelige bilproducenter (som f.eks. den tidligere nævnte Subaru) fremstiller nu biler, der lover en jævn og støjsvag kørsel. Det betyder, at du ikke længere behøver at betale 50.000 dollars eller mere for at få en bil, der er komfortabel og ikke larmer. Når vi taler om biler, behøver du heller ikke at købe en sporty bil for at få en luksusbil. Luksusbiler kan være sedaner, sportsvogne, vogne og SUV’er. Det vigtigste er at gøre din due diligence og lave noget research, så du kan finde den bil, der er rimeligt prissat, og hvis beskrivelse lader dig vide, at det er en stille og letkørende bil, som du vil nyde fra det tidspunkt.
Tjek blot bilens funktioner, især de højteknologiske funktioner, så du ender med en bil, der i sidste ende vil opfylde dit behov for en jævn og super stille bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z