Hvilke Mercedes er firehjulstrukne?

Mercedes-Benz tilbyder biler med forskellige drivlinjer. Nogle har RWD-, FWD-, AWD- og 4WD-systemer. Men hvilke Mercedes-modeller er udstyret med et 4-hjulstræk-system?

Mercedes-Benz-modeller med 4-hjulstræk er CLA-klasse, C-klasse, E-klasse, S-klasse, CLS-klasse, GLA-klasse, GLC-klasse, GLE-klasse og GLS-klasse. Alle disse biler klarer sig exceptionelt godt i alle terræner. Det er dog vigtigt at bemærke, at Mercedes-modeller med firehjulstræk koster lidt mere end modeller med AWD-, RWD- eller FWD-systemer.

Hvordan fungerer Mercedes 4Matic firehjulstrækssystemet?

4Matic 4WD-systemet fungerer på en enkel måde. Før vi går ind på, hvordan 4WD-systemet fungerer, er det afgørende at nævne nogle af delene i dette system: 4-hjuls elektronisk trækkraftsystem, 7-trins automatgearkasse og vægtforskydninger. Her er, hvordan 4WD-systemet fungerer:

  • 4-hjuls elektronisk trækkraftsystem – Det sender strøm til hjulene. Desuden kan man undgå at glide, da hvert hjul holder sig selv. Sammen med antiblokeringssystemet kan 4-ETS undgå udskridning i dårligt vejr og hjælpe med at aktivere bremserne på det udskridende hjul.
  • 7-trins automatgear – det sender strøm til for- og bagakslen, og i kombination med det 4-hjulede elektroniske bremsesystem hjælper det med at kontrollere drejningsmomentet på hvert hjul.
  • Vægtforskydninger – når bremserne aktiveres, overføres vægten til forhjulene, hvilket gør det muligt for bilen at standse med stor lethed.

Er Mercedes-Benz G-klasse en 4WD- eller AWD-bil?

Mercedes-Benz G-bilen er bygget til militær brug og er en af de mest kraftfulde offroad-SUV’er på markedet. Som forventet leveres G-Wagon med et firehjulstrækssystem. Det betyder, at den har firehjulet elektronisk trækkraftkontrol og differentialespærre.

I modsætning til andre biler med firehjulstræk giver systemet på G-Wagon føreren mulighed for at aktivere forskellige hjul ved at trykke på en af de tre låse. Låsene kan aktiveres elektronisk ved hjælp af instrumentbrættet monterede vippekontakter, der styrer mekanisk betjente muffer på hvert differentiale.

  Bedste bil luftfriskere til Mercedes

Kort sagt giver hver differentialespærre en ekstra margen af trækkraft i terrænet. Mange chauffører elsker at bruge den midterste differentiallås. Men hvis trækket bliver dårligt, forsøger de at anvende en bagdifferentiallås. Til sidst, når tingene kommer ud af kontrol, anvendes frontdifferentialspærren.

Er 4WD det samme som AWD?

Selv om disse to drivsystemer ligner hinanden, er de ikke det samme. Begge drivsystemer leverer kraft til alle fire hjul. De fleste systemer med firehjulstræk begrænser dog drivkraften til kun ét sæt hjul og sætter kun de andre hjul i gang, hvis de opdager manglende trækkraft eller slid, eller af effektivitets- eller ydelsesmæssige årsager.

Derimod anvendes firehjulstræk som en beskrivelse af biler, der er mere velegnede til brug i terrænet. Det betyder, at 4WD er mere kraftfuld end AWD. Det kan dog ikke bruges på asfalterede veje ligesom AWD-systemet, da det kan have en effekt på det. Uanset dette er dette system det bedste til ekstremt mudrede eller glatte overflader.

Hvis du leder efter den bedste drivlinje til et køretøj til landevejskørsel, er AWD-systemet det bedste. Men hvis du ønsker det bedste drivsystem til offroad-aktiviteter, er 4WD-systemet det bedste. Og hvis underlaget er ekstremt glat, vil du elske 4WD-systemet.

Hvad er fordelene ved at have et firehjulstrækssystem?

Den største fordel ved et firehjulstrækssystem er, at det giver det bedste trækkraft til offroadkørsel. Derudover giver det fremragende køreegenskaber i barske scenarier, men ikke på asfalterede veje. I modsætning til AWD-systemet kan et 4WD-system slås fra for at spare brændstoføkonomi.

  Bedste olie til Mercedes dieselmotorer

FAQ

Hvad hedder Mercedes 4X4?

Mercedes 4X4-linje af køretøjer kaldes 4Matic. Så hvis du ser navnet 4Matic bag på en Mercedes-Benz, er det et tegn på, at den har et firehjulstrækssystem. Desuden betyder det også, at i stedet for at motoren sender kraft til enten for- eller baghjulene, sender den kraft til alle fire hjul.

Hvordan ved jeg, om min Mercedes er 4Matic?

Først og fremmest er 4Matic det navn, som Mercedes giver deres biler, der har et firehjulstrækssystem, et navn. Det er vigtigt at vide, hvilket system din Benz er udstyret med, da det hjælper dig med at anskaffe de rigtige dele til din bil. Du kan ikke udskifte en bildel, der er beregnet til et RWD-system eller et AWD-system.

Det er nemt at finde ud af, om din bil er udstyret med et 4WD-system. Det eneste, du skal gøre, er at kigge på bagsiden af køretøjet efter etiketten med påskriften “4Matic”. Hvis du ikke kan se 4Matic-mærket, er det derfor et tegn på, at din bil ikke er 4Matic.

Er 4Matic godt i sne?

Ja, Mercedes’ 4Matic 4-hjulstræk er godt i sne og andre vanskelige underlag. Takket være 4Matic 4WD-systemet, der maksimerer trækkraften ved at anvende alle fire hjul. Desuden reagerer dette drivsystem hurtigt og tilpasser bilen til ethvert underlag.

Så hvis du bor i snedækkede eller isglatte områder, er det en fordel at have en Mercedes-Benz med et 4WD-system. Dette system vil forbedre trækkraften og håndteringen i sneområder, hvilket er meget vigtigt, da vejene på sådanne steder er meget glatte. AWD-systemer er også gode i sne, men når underlaget er ekstremt glat, er det endnu bedre at have et 4WD-system.

  Bedste måde at rengøre Mercedes-lædersæder på

Hvad er nogle af fordelene ved AWD-systemet?

Den største fordel ved et firehjulstrækssystem er dets exceptionelle trækkraft. Det skyldes, at der tilføres kraft til hvert hjul uafhængigt af hinanden; bilen fortsætter derfor med at køre, selv om et eller to hjul mister vejgreb på grund af glat underlag.

En anden fordel ved et AWD-system er bedre ydeevne og håndtering. I modsætning til en bil med et RWD-system eller FWD-system har biler med AWD-systemer bedre trækkraft, hvilket hjælper bilerne til at opnå hurtigere accelerationer på tørt underlag.

Desuden giver AWD-systemet en bedre vægtfordeling. Det gør det derfor lettere og mere sikkert at håndtere bilen end andre drivsystemer. Desuden giver dette system førerne mulighed for at køre på ethvert terræn, herunder is, sne og mudrede overflader, uden problemer.

Resumé

De fleste af de nyere Mercedes-modeller er udstyret med AWD-systemet. Der er dog flere modeller, der er udstyret med 4WD-systemet, og de omfatter CLA-klasse, C-klasse, E-klasse, S-klasse, CLS-klasse, GLA-klasse, GLC-klasse, GLE-klasse og GLS-klasse. Hvis du har til hensigt at køre i terræn, vil en af disse biler sikre dig en jævn og komfortabel kørsel.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z