Hvad er bedst – GLA eller CLA?

Mercedes Benz GLA er en subkompakt crossover/SUV baseret på A-Klasse-platformen, der har til formål at tilfredsstille både SUV-købere og købere af hatchback-modeller. CLA er også baseret på A-Klasse-platformen, men den repræsenterer en mere sportslig, ungdommelig og stilfuld tilgang, der har til formål at tilfredsstille både sedan- og coupékøbere.

De to er næsten identiske indvendigt, mens de er verdener forskellige udvendigt. GLA er mere praktisk, mere eftertragtet, billigere og tilbyder en hævet kørestilling, der endda kan klare lettere offroadkørsel. CLA er på den anden side meget mere fokuseret, mere dynamisk, mere markant og er uden tvivl den flotteste af de to.

Hvis du er en familiefar, er GLA milevidt bedre. Men hvis du kan lide temperamentsfuld kørsel og er villig til at ofre praktiske egenskaber til fordel for stil, så er CLA den rigtige. Begge bruger de samme motorer, samme platforme og identisk interiør.

CLA ser dog dyrere ud og er den sjovere løsning af de to. Hvis du derimod ønsker en bedre allroundbil, der kan passe til flere personer og er overlegen i de fleste tilfælde, er det GLA, du skal vælge.

Mercedes Benz GLA-klasse – Mesteren i nytteværdi, praktisk anvendelighed og ønskværdighed

For en startpris på 36.400 kr. får du en lidt højere kørestilling, bedre udsyn, mere plads og en mere ønskværdig karrosseriform. Det får GLA til at virke som om, at den tikker flere kasser af i forhold til CLA, og det er i sandhed også tilfældet.

GLA slår CLA mest i den utilitaristiske afdeling, fordi den er meget nemmere at komme ind og ud af, hvilket er en fordel for ældre bilister. Den højere kørestilling gør det nemt at se ud af GLA’en, hvilket i høj grad forenkler parkering og manøvrering på trange steder.

  Hvilke Mercedes-modeller er hybrider?

GLA er også i stand til at tackle ubefæstede og mudrede veje meget bedre sammenlignet med CLA, fordi frihøjden er betydeligt højere. Hvis du er familiefar, og du ofte transporterer flere personer i din bil, er GLA en oplagt mulighed, da pladsen på bagsædet er meget mere rummelig end den, der findes i CLA.

Endelig foretrækker de fleste mennesker i dag SUV’er frem for sedaner og coupéer, og antallet af solgte GLA-modeller hvert år er meget højere end antallet af solgte CLA-modeller.

Mercedes Benz CLA – Mesteren i kørsel, stil og raffinement

Mercedes Benz CLA starter ved 38.200 dollars, hvilket gør den en smule dyrere end GLA’en. CLA ser dog en del dyrere ud end GLA, især hvis den er udstyret med AMG-pakken. CLA er også en langt mere ungdommeligt udseende bil, fordi den er lavere til jorden, og fordi den tilbyder en klassisk Mercedes 4-dørs coupé-silhuet.

CLA ser langt mere raffineret og dyrere ud, men den vækker ikke nær så meget interesse som GLA’en. Desuden er CLA en af de mindst praktiske Mercedes-biler, man kan købe for penge i dag. Sigtbarheden er langt fra perfekt, og CLA er meget lavere til jorden, hvilket potentielt kan være et rødt flag for nogle.

At eje en CLA er vanskeligere i det daglige, fordi du ikke vil kunne parkere den lige så nemt som GLA’en, men forskellen her er, at hver gang du stiger ud af bilen, er du langt mere tilbøjelig til at vende dig om og kigge på CLA’en. GLA’en ser kedelig og alt for simpel ud, og nogle hævder endda, at den ser billig ud i sammenligning.

  Er Mercedes bedre end Lexus?

Der, hvor CLA er langt bedre end GLA, er køreoplevelsen, for den er meget mere dynamisk, mere komfortabel, mere støjsvag og har bedre køreegenskaber. Det eneste kørselsaspekt, hvor GLA vinder, er lettere offroadkørsel og stop-and-go-trafik på grund af det bedre udsyn.

Mercedes Benz CLA AMG vs Mercedes Benz GLA AMG

Mercedes AMG-afdelingen er fokuseret på at designe og lave de mest dynamiske Mercedes-modeller, som man kan købe for penge. Det er her, at CLA og GLA adskiller sig en hel del. Både 35 AMG- og 45 AMG-versionerne koster det samme mellem de to, men en af dem er en bedre AMG end den anden, og det er CLA.

En sporty coupé-sedan vil altid være en bedre performancebil end en crossover/SUV, for GLA’en giver lidt til ingen mening som performancebil. Tyngdepunktet er alt for højt, og det får GLA’en til at rulle en del.

CLA AMG holder sig plantet hele tiden, og den kan praktisk talt køre cirkler omkring GLA AMG, hvad angår performancekørsel.

FAQ-afsnit

Er CLA mere effektiv end GLA?

Man kunne tro, at CLA burde være en mere effektiv bil takket være sin glatte silhuet, men virkeligheden er, at de begge er lige effektive. Kørsel i byområder bør give omkring 22-23 MPG, kørsel på motorvej er vurderet til 29 MPG, og de kombinerede MPG-resultater er 25 MPG for både CLA og GLA.

  Hvorfor er ældre Mercedes så billige?

Det betyder, at de også er identiske, når det gælder CO2-emissioner, fordi de bruger de samme motorer. Afhængigt af din kørestil er det dog meget mere sandsynligt, at du vil bruge mindre brændstof med CLA, hvis du ved, hvad du gør.

Er GLA mere sikker end CLA?

De fleste mennesker tror, at en SUV altid vil være meget mere sikker end en sedan uanset størrelsen, men det ser ud til, at de to også er identiske i dette tilfælde. Alle førende crash-testorganisationer har tildelt begge disse med en stjerneagtig 5-stjernet bedømmelse.

Det er dog værd at nævne, at disse ikke leveres med alle de nødvendige sikkerhedsudstyr fra fabrikken, hvilket betyder, at du skal betale mere, hvis du vil have overlegne sikkerhedsoplysninger.

Er GLA mere pålidelig end CLA?

Begge er designet og bygget på det samme chassis, hvilket betyder, at de burde være lige så pålidelige. Ifølge J.D. Power er både CLA og GLA identiske med en score på 73/100, hvilket gør dem over gennemsnittet pålidelige.

Dette er en stærk kontrast sammenlignet med de ældre GLA- og CLA-modeller, som var ret uværdige til Mercedes’ premiummærke, både fordi de var tilbøjelige til at have problemer, og fordi de føltes billige.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z