Ford KA Plus – Almindelige problemer & fejl

Ford KA Plus

Ford KA Plus er en lille subkompakt bybil med fremragende funktioner. Den er også pålidelig, effektiv og billig at vedligeholde. Men den har også flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Så hvad er de mest almindelige problemer med Ford KA Plus?

Almindelige problemer med Ford KA Plus er, at motoren ikke vil starte, en raslende motor, fejltænding af motoren, problemer med tomgangshastighedskontrolventilen og en svigtende temperatursensor. Derudover har nogle ejere rapporteret om problemer med bagbremsen, bremseslangen foran, og at batteriets overvågningsledning ikke er sikret.

Hvad er de almindelige problemer med Ford KA Plus?

Motoren vil ikke starte

Dette er et af de største problemer, som Ford KA Plus-ejere bør være klar til at håndtere. Flere ejere klagede over, at motoren nægtede at starte, og at den begyndte at blive overophedet. Den største synder bag dette problem er en ødelagt temperatursensor i kølevandssystemet.

For at løse dette problem skal du besøge en professionel mekaniker. Sørg for, at mekanikeren udskifter den dårlige temperatursensor for at løse problemet.

Fejltænding af motoren

Et andet almindeligt problem med Ford KA Plus er fejltænding af motoren. Mange Ford KA+-ejere har klaget over, at motoren giver fejltænding og laver en høj hyletone, mens bilen kører i tomgang. Bemærk, at dette problem normalt skyldes en defekt tændspolepakke, som normalt ikke aktiverer motorstyringslampen, når den går i stykker.

For at løse dette problem skal du udskifte den defekte tændspolepakke. Det er ideelt, hvis du hyrer en professionel mekaniker til at ordne det.

Raslende motor

Selvom dette problem ikke er særlig almindeligt, har flere Ford KA-ejere også rapporteret om en raslende motor. Mange brugere klagede over, at de hørte en raslende lyd fra motoren, mens de kørte. Nogle klagede over, at deres bil mistede kraft. Den største synder bag dette problem er beskadigede eller slidte knastfølgere.

  Citroën C1 - Almindelige problemer & fejl

For at løse dette problem skal du udskifte de beskadigede eller slidte knastfølgere.

Problem med tomgangshastighedsreguleringsventil

Tomgangskontrolventilen er også kendt som luftomløbsventilen, og den er placeret på indsugningsmanifolden. Når der er problemer med tomgangskontrolventilen, kan det føre til, at bilen går i stå ved vejkryds og kører i ujævn tomgang. Det største problem, der får tomgangskontrolventilen til at blive problematisk, er kul- og olieaflejringer, der tilstopper ventilen.

Hvis tomgangskontrolventilen er tilstoppet og ikke beskadiget, bør du rense den og fjerne kulaflejringerne. Men hvis den er beskadiget, bør du få den udskiftet.

Svigtende temperatursensor

Dette problem er almindeligt i ældre Ford KA Plus-modeller. Temperatursensoren i kølevæskesystemet er tilbøjelig til at svigte. Selv om temperatursensoren normalt slukker for en overophedet motor, vil den ikke tillade bilen at starte eller stoppe, hvis den er i stykker.

For at løse dette problem skal du udskifte den ødelagte temperatursensor.

Problemer med bagbremsen

Dette er et af de problemer, der tvang Ford til at tilbagekalde nogle af Ford KA-modellerne. Det blev opdaget, at boltene til bagbremsens bagplade måske ikke var spændt med det nødvendige moment. Hvis en bagpladebolt falder ned i bremsetromlen, kan det medføre skader på bremsebelægningerne eller blokering af hjulene.

Bemærk, at Ford tilbagekaldte de berørte modeller, og problemet blev løst.

Fastholdelse af forreste bremseslange

Et andet problem, der tvang Ford til at tilbagekalde flere Ford KA Plus-modeller, skyldtes problemet med fastholdelsen af den forreste bremseslange. Der er en risiko for, at den forreste bremseslange kan blive slidt og gnide på forhjulets fælg, hvilket kan føre til en bremsevæskelækage og et muligt tab af bremseevne.

  Er Ford Escape en god bil?

Batteriovervågningsledning uden sikring gnider

Dette problem blev fundet i Ford KA Plus-modeller fremstillet mellem 2017 og 2019. Producenten har opdaget, at batteriets overvågningsledning ikke er sikret. Dette problem kan løses ved at inspicere BMW-ledningen og udskifte den, hvis den er beskadiget. Brug tape til at pakke BMS-ledningerne ind, og installer en fastgørelsesclips til ledningsnettet på alle biler.

FAQ

Er Ford KA Plus pålidelig?

Ja, Ford KA Plus er en pålidelig bil. Mange ejere har rapporteret, at de har kørt adskillige kilometer, før de har registreret mindre problemer. Derudover er det billigere at vedligeholde denne bil sammenlignet med nogle af dens rivaler. Desuden har den en fur star Euro NCAP sikkerhedsvurdering, hvilket er ret godt.

Hvor mange kilometer holder Ford KA Plus?

Det afhænger af, hvor godt du passer på bilen. Med god pleje og vedligeholdelse bør Ford KA Plus kunne holde i mindst 200.000 miles. Nogle Ford KA Plus-ejere, der ikke har passet godt på deres biler, har kørt mere end 100.000 km, hvilket betyder, at denne bil er meget pålidelig.

Er Ford KA Plus dyr at vedligeholde?

Som de fleste almindelige biler er Ford KA Plus ikke dyr at vedligeholde. Desuden er servicepriserne konkurrencedygtige for begge benzinmotorer, og dieselenheden er ikke væsentligt dyrere i drift. I gennemsnit skal ejeren af Ford KA Plus bruge omkring 210 dollars på at vedligeholde bilen årligt.

Er Ford KA Plus brændstofeffektiv?

Ford KA Plus er en effektiv bil, selv om den tilbydes med to forskellige ydelser. Den 1,2-liters benzinmotor er den mest effektive, da den kan klare op til 48,7 km/l i det laveste trim. På den anden side falder effektiviteten i high-end udgaverne, hvor Active-udgaven kører op til 43,5 km/l.

  Er Ford Puma en god bil?

Hvad er forskellen på Ford KA og Ford KA Plus?

Ford KA er en tre-dørs bybil, der deler mekanisk grundlag med Fiat 500. På den anden side er den nyere Ford KA Plus baseret på Fiesta, men kortere og med et meget mere rummeligt interiør end den gamle bil. Desuden er Ford KA en del længere end Ford KA Plus.

Sammenfatning

Ford KA Plus kan være en fremragende bybil med masser af fantastiske funktioner, men den har også flere problemer. Nogle af de problemer, som ejere skal være klar til at håndtere, er motorproblemer, problemer med bagbremsen, problemer med tomgangshastighedskontrolventilen og svigtende temperatursensorer.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z