Er Ford Puma en god bil?

Ford Puma

Ford Puma er en af de mindste og fineste Ford SUV’er på markedet. Denne subkompakte SUV tilbyder fremragende køreegenskaber, højteknologiske funktioner, et lækkert interiør og rigeligt med lastrum. Men er Ford Puma en god bil?

Overordnet set er den nye Ford Puma en fremragende bil. Den er perfekt til folk, der leder efter en lille, effektiv og praktisk subkompakt SUV. På den anden side er den ikke ideel for folk, der leder efter en rummelig, hurtigere og billigere subkompakt SUV. Det skyldes, at den har et trangt interiør, og at dens startpris er rimelig høj.

Ford Puma’s historie

Den første Ford Puma var en lille tre-dørs coupé, der blev produceret mellem 1997 og 2002. Den havde en akselafstand på 96,3 tommer, en længde på 156,9 tommer, en bredde på 72,3 tommer og en højde på 51,8 tommer. Denne bil blev dog udgået i 2002.

Den seneste Ford Puma er en femdørs subkompakt SUV, der startede produktionen i 2019 til dato. I modsætning til Ford Puma tre-dørs coupé er denne SUV lidt større, da den kommer med en hjulbase på 101,9-tommer, en længde på 164,8-tommer, en bredde på 71,1-tommer og en højde på 61-tommer.

Ford Puma omdesignede sin model fra en tredørs coupé til en lille crossover SUV, fordi coupéer ikke længere er så populære som tidligere.

Funktioner af Ford Puma

Udseende

Hvis skønhed er det, du søger, er Ford Puma crossover-SUV’en et godt valg. Denne bil er smukt designet både indvendigt og udvendigt. Ud over udseendet kommer den også med nogle ekstraordinære funktioner, der omfatter 17-tommers alufælge, automatisk fjernlys, smarte LED-puddelamper, regnsensoriske vinduesviskere, satellitnavigation og LED-interiørbelysning med omgivelser.

Ydeevne

Ford Puma er udstyret med en 1,0-liters trecylindret turbomotor med turbolader, der yder maksimalt 125 hk eller 155 hk, afhængigt af den trim, du vælger. Derudover kan den accelerere fra 0 til 60 på kun 8,7 sekunder, og den har en topfart på 119 mph.

  Ford Super Duty Pålidelighed

Desuden ligger dens maksimale effekt ved 6000 o/min (effekt) og mellem 1500-4500 o/min (drejningsmoment). Og med kombinationen af en syvtrins gearkasse og en turboladet motor er dette en perfekt bil til daglig kørsel eller i byen.

Komfort og lastrum

Ford Puma er måske nok kompakt, men det er en meget funktionel bil. Det skyldes, at den kommer med funktionel plads og et rigeligt lastrum. Interiøret i denne bil er pænt organiseret med højteknologiske funktioner. Nogle af de indvendige funktioner, der giver passagererne komfort, er det plyssede læderrat, sæder med stofbetræk og flere soft-touch-finishs.

Når det kommer til lastrummet, har bilen i alt 410 liter, hvilket er godt nok til sin størrelse. Det betyder, at brugerne nemt kan medbringe et par ting, som de får brug for på deres rejse. Ikke desto mindre er det også vigtigt at bemærke, at denne bil ikke er så komfortabel for større personer, da den er noget trang.

Brændstofeffektivitet

Da Ford Puma er en lille SUV, kan du forvente, at den bruger mindre brændstof end de fleste af sine konkurrenter. Desuden er den udstyret med en turbomotor med lille kapacitet, der forbruger mindre brændstof. Det anslås for eksempel, at Ford Puma 2021 bruger 5,3 liter brændstof til at tilbagelægge op til 62 miles.

Pris

Ford Puma er måske nok en lille og vidunderlig crossover-SUV, men dens oprindelige pris er lidt højere end de fleste af dens konkurrenter. Som følge heraf kan nogle mennesker finde den måske ikke tiltrækkende, men i betragtning af det førsteklasses interiør, den fremragende ydeevne og de topteknologiske funktioner, som den er udstyret med, er Ford Puma hver en krone værd.

  Ford C Max Pålidelighed

Den oprindelige pris på Ford Puma ligger på omkring 21.000 dollars. Hvis du vælger en højere trim, skal du dog muligvis skille dig af med omkring 25.000 dollars.

FAQ

Hvor længe holder Ford Puma’en?

Ford Puma er en af de mest holdbare subkompakte SUV’er på markedet. Hvis den er korrekt vedligeholdt, kan Ford Puma holde i mere end 200.000 miles. I gennemsnit holder de fleste Ford Puma’er mellem 150.000 og 250.000 miles. Hvis du ønsker, at din Ford Puma skal holde længere, skal du derfor sørge for at passe godt på bilen.

Har 2019 Ford Puma problemer?

Ja, 2019 Ford Puma har også problemer. Ikke desto mindre er dens problemer ikke mange som dem, der opleves i første generation af Ford Puma. Nogle af de almindelige problemer, som brugere af 2019 Ford Puma bør være klar til at håndtere, er problemer med softwaren til den telematiske styreenhed og dårlige elektriske forbindelser.

Hvad er nogle af de almindelige problemer med Ford Puma?

Hvis du er på markedet for en brugt Ford Puma, er det vigtigt at vide, hvilken modelårgang du skal vælge, og hvilken du skal undgå. Ford Puma er måske nok en fremragende crossover SUV, men den kommer med mange problemer. Nogle af de almindelige problemer er motorfejl, bremseproblemer, ru motor, lækage af bremsevæske, defekt varmeapparat og meget mere.

Hvor hurtig er Ford Puma?

Ford Puma er måske ikke så hurtig som en sportsvogn, men den er stadig ret hurtig. Denne subkompakte SUV kan accelerere fra 0 til 60 mph på 8,7 sekunder. Bortset fra det har denne bil også en topfart på 119 mph. Bemærk, at de lavere trimmes er ret langsommere end de øverste trimmes.

  Ford Mustang Shelby GT350 Pålidelighed

Hvis du vil have en hurtigere Ford Puma, skal du derfor overveje den højere trim, som er Ford Puma ST-trimmen.

Holder Ford Puma sin værdi?

Ja, Ford Puma holder sin værdi godt. Det anslås, at denne subkompakte SUV vil holde omkring 60 % af sin oprindelige værdi efter 3 år, hvilket er fremragende sammenlignet med konkurrenterne. Desuden er den gamle Ford Puma langsomt ved at blive en klassiker, da der kun blev fremstillet en håndfuld af modellen.

Så hvis du planlægger at sælge Ford Puma efter et par års ejerskab, kan du slappe af i vished om, at du får en god gensalgsværdi. Bilen skal dog være i en god stand og velholdt.

Resumé

Generelt er Ford Puma en fantastisk subkompakt SUV med et lækkert interiør, fremragende køreegenskaber, et rummeligt lastrum og masser af teknologiske funktioner. Den er dog også en smule dyr og har nogle få problemer, som man skal forholde sig til. Men med den rette pleje og vedligeholdelse er dette en sjov bil at køre rundt i byen eller endda på motorvejen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z