Er Suzuki SX4 S-Cross en god bil?

Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross er en subkompakt bil og crossover SUV fremstillet af Suzuki. Den er også slank og praktisk, og den yder en fremragende præstation. Men er Suzuki SX4 S-Cross en god bil?

Suzuki SX4 S-Cross er en fremragende bil, hvis du leder efter en vedligeholdelsesfattig, stilfuld, pålidelig, effektiv og praktisk subkompakt crossover SUV. Det er derimod ikke en god bil, hvis du ønsker en luksuriøs, højtydende, hurtigere og rummelig crossover SUV.

Læs om de fejl, problemer og mangler, som Suzuki SX4 S-Cross har.

Historik om Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross har været i produktion fra 2013 til dato. Den er en del af anden generation af Suzuki SX4-modellerne. Bemærk, at SX4 er en forkortelse af “Sports X-over 4 Seasons”. Suzuki SX4 efterfulgte den høje Aerio hatchback og sedan. Nu er det en eksklusiv subkompakt crossover SUV.

Desuden kaldes Suzuki SX4 S-Cross også Chevrolet SX4 S-Cross i Ecuador, Suzuki SX4 Crossover i Taiwan og Suzuki Crossover SX4 S-Cross i Israel. Denne bil er blevet produceret i flere lande, herunder Ungarn mellem 2013 og 2021, Kina mellem 2013 og 2018 og Indien mellem 2015 og 2022.

Funktioner af Suzuki SX4 S-Cross

Udseende

Suzuki SX4 S-Cross har gennemgået en enestående forvandling siden den blev introduceret i 2013. Den seneste model ser mere elegant og moderne ud end sine forgængere. Men mens det ydre ser spektakulært ud, er det ikke tilfældet med interiøret. Det skyldes, at den ikke kommer med mange high-end funktioner og teknologier, som de fleste af dens rivaler har.

Ikke desto mindre er det stadig en fantastisk bil. Den kommer med en hjulbase på 102,4 tommer, en længde på 169,3 tommer, en bredde på 70,3 tommer og en højde på 62,4 tommer.

  Suzuki SX4 S-Cross - Almindelige problemer & fejl

Ydeevne

Da Suzuki tilbyder forskellige motor- og trimmuligheder til denne model, har brugerne flere biler at vælge imellem. Basismotoren er den 1,0-liters K10C Boosterjet turbo I3-motor med 1,0 liter. Derimod tilbyder den 1,4-liters K14C Boosterjet turbo inline-4-motor med 1,4 liter en ekstraordinær ydeevne. Denne motor har maksimalt 127 hk, og den kan accelerere fra 0 til 62 mph på kun 9,5 sekunder.

Bemærk, at Suzuki også tilbyder forskellige motorvarianter til forskellige lande. For eksempel har Europa en 1,4-liters K14D Boosterjet MHEV med 1,4 liter. På den anden side er den indonesiske Suzuki SX4 S-Cross udstyret med en 1,5-liters M15A I4-motor. Mens den indiske model er udstyret med en 1,5-liters K15B MHEV I4-motor med 1,5 liter.

Desuden er denne model også udstyret med en hybridmulighed, der bruger enten en 12V- eller 48V SHVS-mildhybrid. Den har også forskellige transmissionsmuligheder, herunder en 5-trins manuel, en 6-trins manuel CVT, en 4-trins automatisk og en 6-trins automatisk.

Komfort og lastrum

Suzuki SX4 S-Cross er måske nok en subkompakt crossover-SUV, men den er ret komfortabel og rummelig. Dette køretøj kan rumme op til fem personer, hvilket er utroligt. Oven i det kommer den med rigelig bagagerumsplads på op til 430 liter, hvilket svarer til 15 kubikfod plads. Bemærk, at lastrummet kan øges ved at klappe bagsæderne ned.

Brændstofeffektivitet

Dette er en af de mest effektive biler i rækken af subkompakte crossover-SUV’er. Benzinmotorerne har en brændstofeffektivitet på 46,3 til 53,2 mpg. På den anden side er hybridbenzinmotorer endnu mere effektive, da de har en effektivitet på 48,7 til 54,3 mpg.

  Suzuki SX4 S-Cross - Almindelige problemer & fejl

Sikkerhed

I 2013 fik denne SUV den maksimale sikkerhedskarakter på fem stjerner af Euro NCAP efter at være blevet testet ved en kollisionstest. Den scorede fremragende over hele linjen, da den fik 92 % for beskyttelse af voksne passagerer og 80 % for beskyttelse af børn i bilen.

Nogle af de førsteklasses sikkerhedsfunktioner, som denne bil kan prale af, er trafikskiltegenkendelse, blindspotovervågning og adaptiv fartpilot. Den er også udstyret med dobbelte frontale, sidebryst- og sidehovedairbags samt en knæairbag for føreren. Desuden er den også udstyret med elektronisk bremsefordeling, antiblokering af bremser og elektronisk stabilitetskontrol. Bemærk, at alle disse funktioner er standard.

Pris

På trods af at Suzuki SX4 S-Cross tilbyder fremragende funktioner og ydeevne end de fleste af sine rivaler, er den en bil til en overkommelig pris. Den er billigere end sine to hovedkonkurrenter, som er Kia Sportage og Nissan Qashqai. Bemærk, at en ny Suzuki SX4 S-Cross koster ca. 32.740 kr.

FAQ

Er Suzuki SX4 S-Cross værd at købe?

Ja, Suzuki SX4 S-Cross er værd at købe. Det skyldes, at denne crossover-SUV er slank, praktisk, effektiv, pålidelig og billig at vedligeholde. På den anden side er den måske ikke imponerende for en person, der leder efter en high-end, luksuriøs, rummelig og hurtigere crossover SUV.

Hvor hurtig er Suzuki SX4 S-Cross?

Suzuki SX4 S-Cross er ikke en særlig hurtig bil. Når det er sagt, varierer hastigheden med den udstyrsvariant, du vælger. Den hurtigste Suzuki SX4 S-Cross er 1.4 Boosterjet-modellen. Denne trimmulighed har en topfart på 124 mph, og den kan accelerere fra 0 til 62 mph på kun 9,5 sekunder.

Hvad er de almindelige problemer med Suzuki SX4 S-Cross?

Suzuki SX4 S-Cross er måske nok en pålidelig, stilfuld og effektiv crossover-SUV, men den registrerer også flere problemer. Nogle af de almindelige problemer med denne SUV er tidlig bremseslitage, fejl i varmelegemet, elektriske problemer, defekt sideairbag og fastsiddende speederpedaler. Derudover oplever den også et støjende differentiale, et løsrevet bakspejl, ESP-advarselslampe, defekte bagakselbolte og defekte bremser.

  Suzuki SX4 S-Cross - Almindelige problemer & fejl

Er Suzuki SX4 S-Cross en god daglig kørsel?

Ja, det er den! Ud over at give god værdi for pengene er denne lille, 4X4, SUV-lignende bil perfekt til at køre rundt i byen på grund af sit kompakte design. Desuden er den økonomisk og koster ikke meget at vedligeholde. Desuden kan den bruges til lejlighedsvise off-road-ture, og den vil ikke skuffe.

Hvilke biler ligner Suzuki SX4 S-Cross?

Suzuki SX4 S-Cross er en af de fineste crossover SUV’er på markedet. Takket være dens praktiske design og familievenlige karakter. Denne bil møder dog hård konkurrence fra sine rivaler, herunder Kia Sportage, Peugeot 3008, Nissan Qashqai, Hyundai Tucson, Ford EcoSport og Fiat 500X.

Resumé

Suzuki SX4 S-Cross er en overkommelig og smukt designet crossover-SUV. Den er også praktisk, pålidelig og familievenlig. Og selv om den kommer med nogle problemer, er den stadig billig at vedligeholde og kan holde i mere end 300k miles med den rette pleje og vedligeholdelse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z