Er BMW F30 en god bil?

BMW F30 er BMW’s interne kode, der specifikt blev indført for den sjette generation af 3-serie sedanen, der blev fremstillet mellem 2011 og 2019. Derfor adskiller denne kode denne bil fra andre 3-serie-modeller fra BMW, såsom E36, E46 og E90. Men er F30 en god bil?

Ja, BMW F30 er en fremragende bil. Bilen kombinerer ydeevne, komfort, effektivitet og sikkerhed i én og samme bil. Det er også en af de flotteste BMW 3-seriebiler, som BMW nogensinde har lavet. Desuden er F30 mere pålidelig end de fleste BMW-modeller, da den har oplevet færre problemer.

Derudover er BMW F30 en imponerende sedan, da den er nem at håndtere med en effektiv motor. Desuden ser den elegant ud udvendigt og kommer med et interiør af høj kvalitet. Ikke desto mindre er det afgørende at bemærke, at ikke alle BMW F30’ere var pålidelige biler, da 328i havde mange problemer.

Funktioner af BMW F30

Udseende

BMW F30 er en af de flotteste BMW 3-serie modeller nogensinde. Faktisk er det en af de flotteste BMW-sedaner, der nogensinde er lavet. Denne bil kommer med et maskulint og sporty ydre med et avanceret og luksuriøst interiør. Den oser af komfort og luksus, hvilket gør den til en ægte tysk luksussedan.

Det smukke udseende og de luksuriøse funktioner, som denne bil tilbyder, har gjort den til en af de bedst sælgende BMW-modeller. BMW 3-serie tegner sig for en tredjedel af det globale BMW-salg. Dette er ikke en tilfældighed, da bilens funktioner, ydeevne og kvalitet taler for sig selv.

  BMW 2-serie Pålidelighed

Ud over det enestående ydre udseende og de store hjul har BMW F30 også automatisk klimaanlæg, fartpilot, Bluetooth-telefonforbindelse, nøglefri start, automatisk åbning af bagagerummet, BMW Professional-radio med en 6,5″ farveskærm og multifunktionslæderrat.

Ydelser

BMW F30 3-serie er ikke blandt de hurtigste BMW’er på markedet. Den er dog stadig hurtig sammenlignet med bilerne i sin klasse. Denne bil kan accelerere fra 0 til 60 på kun 6,7 sekunder, hvilket er ret langsomt, men stadig godt. Den har dog en topfart på 145 mph, hvilket slår de fleste af konkurrenternes biler i sin klasse.

Selv om BMW F30 har haft forskellige motorer, er den mest populære B58-motoren. Denne 3,0-liters single turbo-motor leverer op til 320 hestekræfter og 330 lb-ft drejningsmoment. Derfor er den meget kraftfuld. Ikke desto mindre havde den en mulighed for en 6-trins manuel gearkasse og en ZF 8-trins automatgearkasse.

Komfort og luksus

Da BMW F30 3-serie F30 fås i forskellige linjer, vil du sandsynligvis få forskellige komfort- og luksusfunktioner afhængigt af den linje, du vælger. Nogle af de standardudstyr, som du finder i alle F30-linjer, omfatter dog store hjul, lædersæder og interiørbeklædning i træ eller aluminium.

Når det kommer til førsteklasses polstring, har sportlinjemodellen fire forskellige læderteksturer at vælge imellem, som omfatter en type kunstlæder og tre typer Dakota-læder. Den moderne linje tilbyder derimod flere interiørdetaljer end nogen anden linje. Den har perlemor metallic, aluminium og to forskellige typer træ.

Sikkerhed

Da BMW F30 er blandt de mest pålidelige biler, der nogensinde er fremstillet af BMW, havde denne bil sikkerhedsfunktioner i topklasse. Nogle af disse omfattede stabilitetskontrol, antiblokering af bremser, airbags over hovedet, anti-piskesmæld, knæairbags, airbags over hovedet, sikkerhedssystemer og meget mere.

  2022 Mercedes GLE vs BMW X5

Andre vigtige sikkerhedsfunktioner i BMW F30 omfatter run-flat-dæk og valgfrit bakkamera samt side- og topkameraer. Alle disse funktioner kombineret gør det sikkert at køre denne bil.

FAQ

Hvor pålidelig er BMW F30?

BMW F30 er rangeret lidt over gennemsnittet af de fleste vurderingsbureauer. Det skyldes, at den ikke har flere almindelige problemer som de fleste BMW’er. Det betyder, at de fleste af de problemer, som ejerne af denne bil vil opleve, er et resultat af normal slitage efter flere års brug.

Hvordan kan jeg få adgang til den skjulte menu på BMW F30?

Den skjulte MENU-tjeneste på BMW F30 kommer med funktioner, der kan hjælpe dig med at kontrollere din bils tilstand. For at låse op for eller få adgang til denne skjulte MENU skal du gøre følgende:

  • Du må ikke slukke for motoren eller tændingen
  • Tryk og hold knappen til nulstilling af turen tilbage i ca. 10 til 12 sekunder
  • Tryk på knappen til nulstilling af rejsen flere gange, indtil oplåsningsfunktionen vises
  • Tryk på oplåsningsfunktionen og hold den nede i flere sekunder, indtil der bliver spurgt om koden
  • Oplåsningskoden findes i summen af de sidste 5 cifre i chassisets serie
  • Indtast koden, tryk på knappen og hold den nede i flere sekunder
  • Du er færdig

Hvad betyder BMW E- og F-numrene?

BMW har kodenavne, og E og F er nogle af dem. Kodenummeret E betyder Entwicklung på tysk, hvilket betyder udvikling. Bemærk, at disse numre er de kodenumre, der gives til nye biler under udviklingsprocessen. F-nummeret blev altså tildelt, efter at E-nummeret nåede trecifrede tal.

  BMW M4 Pålidelighed

Hvad er nogle af de almindelige problemer i forbindelse med BMW F30?

BMW F30 er måske nok en fremragende bil, men den kommer også med nogle mangler, som du bør være opmærksom på. Disse omfatter dårlig byggekvalitet, ikke så god styrefornemmelse og dårlig kørekvalitet. Bemærk, at disse problemer varierer fra den ene F30-model til den anden.

Den dårlige styrefornemmelse er på tværs af alle F30-linjerne. Omvendt er dårlig kørekvalitet almindeligt for BMW F30 328- og 335-modellerne. Når det kommer til byggekvaliteten, er dette problem meget almindeligt i 320i, da den ikke føles lige så stilfuld som E9x eller andre topmodeller af BMW F30-modeller.

Resumé

Alt i alt er BMW F30 en god bil. Takket være dens enestående ydre og indre udseende, der får den til at ose af komfort og luksus. Oven i købet yder bilen på et højt niveau, har en effektiv motor og er udstyret med førsteklasses sikkerhedsfunktioner. Ikke desto mindre har den også nogle almindelige problemer, som du bør være opmærksom på, inden du køber den.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z