Bedste biler med forhjulstræk

Biler med forhjulstræk er for mange ringere end biler med baghjulstræk, fordi de ofte er billigere og mindre spændende. Det er dog ikke altid tilfældet, for mange prominente mærker tilbyder konkurrencedygtige biler med forhjulstræk i næsten alle prisklasser.

Uanset hvordan man ser på det, er biler med forhjulstræk normalt mere brændstoføkonomiske, lettere at styre og billigere sammenlignet med AWD- og RWD-varianter. Det gør dem også mere sikre i dårlige vejrforhold, hvilket betyder, at de både er pålidelige og tilgængelige for næsten alle derude.

Volkswagen Arteon er et perfekt eksempel på, at selv high-end biler kan drage fordel af en forhjulstrukket opsætning. Hvis du ønsker en endnu mere eksklusiv oplevelse, skal du sørge for at tjekke Volvo S60 sedanen ud. Hvis begge disse er uden for din prisklasse, vil du være mere end tilfreds med Honda Accord takket være dens pålidelighed og brugervenlighed.

Hvis du ønsker en mere kompakt forhjulstrukket bil med forhjulstræk, der stadig tilbyder alle kvaliteterne ved en moderne bil, er Mazda 3 den rette at få. Hvis du vil have en performance-bil med forhjulstræk, er Golf GTI et benchmark, fordi den kombinerer ydeevne, raffinement og praktiske egenskaber bedre end nogen anden bil derude.

VW Arteon – En stilfuld coupé med forhjulstræk og overlegen praktisk anvendelighed

VW Arteon ser futuristisk ud og føles futuristisk både indvendigt og udvendigt. Hvis du kombinerer det med et hatchback-layout, bliver Arteon den mest rummelige sedan på markedet, hvad angår lastrum. Pålideligheden er over gennemsnittet for klassen, og det samme er ønskværdigheden og køreegenskaberne.

Arteon deler understel med Audi A5, som koster betydeligt flere penge. Det betyder, at din Arteon både er en mere praktisk og vel nok også flottere udgave af A5, samtidig med at den er billigere.

  Hvad er de bedste elbiler med hensyn til sikkerhed og pålidelighed?

Volvo S60 – En effektiv og raffineret svensk familiesedan

Det er sandt, at biler med forhjulstræk ikke er lige så dygtige som biler med firehjulstræk, når det gælder ydeevne, men hvis du sætter pris på effektivitet, skal du sørge for at tjekke S60 ud. Denne svenske dejlige sedan har et utroligt sofistikeret interiørdesign, der er klædt med læder og luksuriøse detaljer.

Praktiskheden er overlegen for sin klasse, og det samme er både pålidelighed og effektivitet. Hvis du foretrækker praktisk anvendelighed frem for udseende, og du stadig ønsker luksus og teknologi, kan du også vælge V60 stationcar-versionen af Volvo S60.

Honda Accord – Den bedst sælgende sedan i USA

Japanske økonomibiler er kommet langt siden 90’erne, fordi de nu tilbyder de bedste resultater med hensyn til pålidelighed af alle biler på markedet, samtidig med at de stadig har en relativt overkommelig pris. Honda Accord er selve indbegrebet af denne filosofi, samtidig med at den er det foretrukne valg for millioner af amerikanere.

Du kan få Accord’en med en masse motorvarianter, en manuel gearkasse og valget mellem hybride drivlinjer. Fra næsten alle vinkler er Accord den bedste forhjulstrukne bil på markedet.

Mazda 3 – Futuristisk oplevelse på et budget

Den nye Mazda 3 har vundet en enorm mængde priser for at være den bedste allround-bil på markedet det sidste år eller to. Men der, hvor Mazda 3 adskiller sig fra de fleste biler med forhjulstræk, er, at den også har præstationsegenskaber, som du aldrig ville forvente fra en så sofistikeret bil.

  Hvad er den mest pålidelige V8-bil?

Hvad angår udseendet, er både den 4-dørs og den 5-dørs version af Mazda 3 helt i top i deres segment. Praktiske egenskaber og pålidelighed er også over gennemsnittet. Mazda 3 fås også med manuel gearkasse, men det bedste ved denne lille bil er lydhørheden i både drivlinjen og styretøjet.

Golf GTI – Den mest effektive forhjulstrukne bil nogensinde

At kåre en bil med titlen “den bedste gennem tiderne” er noget, man ikke bør tage let på, for der er mange konkurrerende biler i dette segment. Hvorom alting er, så har intet konkurrerende mærke nogensinde formået at opretholde en tradition for overlegne biler med forhjulstræk med ydeevne som VW Golf GTI.
Uanset om du er interesseret i Mk7.5 Golf GTI eller Mk8 GTI, vil begge dele tilfredsstille dine behov for adrenalinfyldt kørsel og samtidig tilbyde både effektivitet og praktiske egenskaber. VW er et mærke, der er kendt for en teknisk orienteret tilgang, og det er tydeligt i det øjeblik, du træder ind i en af disse to Golf GTI-generationer.

FAQ-afsnit

Hvorfor er biler med forhjulstræk bedre end biler med forhjulstræk?

RWD-biler er bedre end biler med forhjulstræk, når det gælder ydeevne og spænding. Nogle af de bedste sportsvogne nogensinde har RWD som standard, fordi RWD-platformen med motoren foran er den ældste og vel nok den bedste opskrift på ydeevne i alle tider.

RWD-biler er mere adræt, fordi baghjulene har til opgave at drive bilen frem, mens forhjulene har til opgave at styre. Biler med forhjulstræk kombinerer på den anden side både styring og kraftoverførsel på forakslen, hvilket ofte kan få dem til at understyre i et sving, hvilket er både usikkert og nervepirrende.

  Hvor gammel en brugt bil skal jeg købe?

Er AWD-biler bedre end biler med forhjulstræk og biler med ratgear?

AWD-biler er normalt enten RWD-biler eller biler med forhjulstræk, fordi de for det meste tilbyder en skæv kraftoverførsel. Uanset hvad er de designet til at sende kraft til alle fire hjul, når de fornemmer, at det er nødvendigt. Det betyder, at de er hurtigere ud af kurver og mere sikre ved vinterkørsel.

I de fleste tilfælde skal du dog betale en heftig præmie for at opgradere fra en bil med forhjulstræk/RWD til en AWD-bil. Desuden er AWD-biler tungere og dermed mindre brændstoføkonomiske, hvilket ofte kan gøre dem unødvendige til de fleste formål.

Har alle biler fordel af forhjulstræk?

Forhjulstræk er ikke noget, du ønsker i en særlig stor bil, fordi det ikke er den foretrukne løsning for langt de fleste af både kunder og bilproducenter. Som sådan er det lidt underligt at købe en Volvo XC90 stor SUV med forhjulstræk.

Store SUV’er bør leveres med AWD, fordi de er højere fra jorden, hvilket gør dem sværere at styre, hvis bilen mister vejgreb. På den anden side har små hatchbacks og sedaner mest gavn af forhjulstræk, fordi det gør dem endnu billigere og mere effektive.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z