Bedste bil til nye forældre

Hvis du venter et barn, er der mange vigtige beslutninger, der skal træffes. En af dem er helt sikkert at vælge den perfekte bil. En sådan bil skal først og fremmest være sikker, men den skal også være rummelig, støjsvag, komfortabel og med masser af opbevaringsplads.

Hvad angår specifikke bilsegmenter, er en hatchback/crossover det mest populære bilvalg for nye forældre. Grunden til dette er enkel, da disse biler tilbyder masser af plads, værdi, komfort og familievenlige funktioner som f.eks. døre med bred åbning og Isofix Ankerpunkter.

Et af de mest populære familiemærker er Volvo, og Volvo XC SUV-serien har altid været et perfekt valg for yngre familier. Blandt Volvo SUV’erne finder XC60 en perfekt balance mellem størrelse og plads. Hvis du vil have et billigere alternativ, kan du vælge Kia Sportage.

Hvis du er vild med stationcarbiler, er Audi A4 Avant et godt valg for yngre familier takket være et lækkert design og en rolig køreoplevelse. Hvis du vil have et billigere alternativ, kan du vælge Ford Focus Estate. Hvad angår hatchbacks, har en VW Golf altid været en perfekt familiebil.

Volvo XC60

Volvo XC60 ligger mellem de større XC90 og de mindre XC40 SUV’er, og mellem de tre virker det som om, at XC60 er den perfekte mellemvare. Sikkerhedsmæssigt kan du ikke gå galt i byen med en Volvo, det var trods alt dem, der opfandt trepunktsselen i første omgang.

Ud over sikkerhedsaspektet formår XC60 at tilbyde et moderne design både indvendigt og udvendigt med masser af lækre materialer og en overlegen byggekvalitet. Teknologimæssigt kan XC60 udstyres med stort set alt, hvad du kan forvente af en moderne luksus-SUV.

  Hvad er den sværeste ting at reparere på en bil?

Kia Sportage

En SUV som XC60 koster mange penge, og det er ikke en god økonomisk beslutning at bruge så mange penge på et aktiv, der bliver nedskrevet, især ikke hvis du kun er ved at starte som familie. Du er måske bare bedre tjent med at købe Kia Sportage. Selv om den koster betydeligt mindre, er Sportage en gennemtænkt SUV.
En af de vigtigste grunde til, at så mange familier vælger Kia Sportage, er den overlegne pålidelighed. Hvis du parrer denne pålidelighed med en 7-årig lang Kia-garantipakke, bliver dine penge i lommen. Ud over værdien og pålideligheden er Sportage også rigeligt rummelig og sikker.

Audi A4 Avant

Der er ikke noget andet bilsegment, der skriger ”familiebil” så meget som stationcar- og stationcar-segmentet gør. De dage, hvor stationcars var kedelige og livløse, er forbi, og hvis du ikke tror det, så se Audi A4 Avant. Audi elsker stationcars. Det er ret tydeligt, så snart man ser Audi RS-flagskibet, Audi RS6

Når det er sagt, har A4 Avant alle de nødvendige funktioner, du kan ønske dig fra en familiebil. Kæmpe bagagerum, smidig kørsel, komfortable sæder med lettilgængelige Isofix Ankerpunkter, stille interiør og masser af sikkerheds- og komfortfunktioner.

Ford Focus Estate

Hvis Audi er lidt for dyr for dig, er den nyeste Ford Focus Estate også et godt alternativ. Focus passer måske endda bedre til en yngre familie, da den har indvendige paneler, der er lettere at holde rene. Dette er ekstremt vigtigt, hvis du planlægger at bruge meget tid på at køre med din nye familie.

  Er hybridbiler gode til bjergkørsel?

Rent praktisk tilbyder Focus også et stort bagagerum, som er let tilgængeligt, og den kan uden problemer rumme et par børnebuggyer. Interiøret er støjsvagt, gennemtænkt og nemt at vedligeholde. Med hensyn til pålidelighed ligger Focus også over gennemsnittet.

VW Golf

Hvis du foretrækker en hatchback, kan VW Golf lige så godt være den bedste hatchback gennem tiderne, i hvert fald i Europa. Den nye Mk8 Golf-generation har fået blandede anmeldelser, men hvis du ikke bryder dig om 8. generation, bør du bare vælge en brugt Golf af Mk7-generationen, da den alligevel tilbyder sammenlignelige funktioner.

Mk7-generationen Golf er konkurrencedygtig prissat lige nu, og du kan få et 3 år gammelt knap brugt eksemplar med masser af udstyr til en virkelig fristende pris. Golf tilbyder masser af plads, nem adgang, godt udsyn og en rimelig pålidelighed. Den er også utrolig nem at køre og vedligeholde, da der er masser af reservedele overalt.

FAQ sektion

Hvilke funktioner i bilen er vigtige for børn?

Når du køber en familiebil, og især hvis du er en ung forælder, er der nogle få specifikke funktioner, du bør gå efter. En af dem er muligheden for en bagrudeafskærmning, som skal beskytte dine børn mod solen i sommermånederne.

Store kopholdere er også ret vigtige for at holde bilen ren på længere ture. Hvis dine børn er lidt ældre, er det også godt at have USB-opladningsporte. AC på bagsædet er et must, og det samme gælder børnesikkerhedslåse til døre og vinduer.

  Hvad er den bedste SUV til en familie på 6 personer?

Hvad er de værste biler til nye forældre?

Hvis du er nybagt forælder, er en superbil ikke en god idé, da den primært begrænser dig med den indvendige plads, og støjniveauet, som en superbil normalt udsender, er alt for intenst for et barn. Udover disse ting er en superbil næsten altid alt for stiv og ubehagelig, og den tiltrækker alt for meget uønsket opmærksomhed.

Subkompakte biler, der mangler de væsentlige sikkerhedsfunktioner, bør også undgås af indlysende årsager. Du bør også undgå at købe cabrioleter, eller i det mindste bør du ikke køre med taget nedad, når du har små børn i bilen.

Skal jeg købe en brugt eller en ny bil, hvis jeg skal stifte familie?

Det koster penge at stifte familie, så det er altid en bedre idé at være fornuftig med prisen for bilkøb og afsætte flere penge til mere meningsfulde ting, der skal gøre familielivet lettere for din familie. Som sådan er det en god idé at købe en brugt bil.

Sørg dog for ikke at spare på vigtige funktioner, og køb ikke biler, der er alt for gamle, eller som mangler tilstrækkelige komfort- og sikkerhedsfunktioner. Uanset hvad du ender med at købe, så kør sikkert, og nyd familielivet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z