Bedste år for Audi A5

Audi A5 er en af Audi’s mest interessante sedan/coupé-modeller, fordi den er lidt længere end den til tider for kompakte Audi A4, men ikke så stor som den mellemstore Audi A6. Desuden vil 90 % af alle mennesker være enige i, at A5 ser langt bedre ud end A4, især fordi den fås i mere stilfulde varianter og med rammeløse coupé-døre.

Audi A5 synes således at være en rigtig god bil i det hele taget, og det er derfor, at A5 er ekstremt populær på brugtmarkedet over hele verden. Hvis du vil have den bedste Audi A5, som man kan købe for penge, bør du gå efter 2018 Audi A5, da 2018-modellen er en af de nyere A5-generationer, og det er også en model med en ret pålidelig track record for ikke at gå for meget i stykker.

Den næstbedste Audi A5-model, du kan købe, er den helt nye 2022-model, fordi det er den mest avancerede, mest ønskværdige og mest sofistikerede A5-model, som også ser ud til at holde stand i pålidelighedsafdelingen. Endelig er 2016 Audi A5 det sidste modelår af den 1. generation A5, som altid vil være en fantastisk bil.

2016-modellen er den model, der har færrest problemer, da den står på et chassis, der er næsten 10 år gammelt. Det betyder, at Audi inden 2016-modellen har formået at løse en masse problemer, som har plaget A5 siden den kom frem i 2000’erne.

2018 Audi A5

Audi A5 2018 synes at være det bedste valg af hele A5-serien, fordi den er virkelig pålidelig, rimeligt godt prissat og rimeligt veludstyret. 2018-modellen repræsenterer pre-facelift 2. generation af Audi A5, men Audi A5 efter faceliftet er ikke alt for forskellig fra pre-facelift-modellen, især ikke indvendigt.

  Bedste Audi A4 luftindtag

Audi 2018 synes at have gode kundetilfredshedsresultater, som helt sikkert placerer 2018 A5 højt på ønskelisten hos mange mennesker. Det udvendige design er elegant, især med den firedørs Sportback-model. Interiøret er beklædt med high-end materialer som aluminium og sort pianoplast.

Prismæssigt kan 2018 måske betragtes som en smule for dyr for mange, men 2018 A5 er nu en 4 år gammel bil, hvilket betyder, at den er blevet afskrevet en del. Det giver god mening at vente et år eller to, før disse kommer endnu mere ned. På det tidspunkt vil disse sandsynligvis blive solgt som sindssyge.

2022 Audi A5

2022 Audi A5 er den nyeste, mest avancerede og mest eftertragtede A5-model, som man kan købe for penge. Det ser også ud til at være en ret pålidelig bil også. Grunden til, at 2022 synes at være pålidelig, er, at den er baseret på en platform, der først blev introduceret næsten fem år før. Det betyder, at Audi har haft tid nok til at udjævne de fleste af de problemer, der plagede de modeller, der kom før den.

2022 repræsenterer den post-faceliftede 2. generation af A5, som vel at mærke ser betydeligt bedre ud end den pre-faceliftede 2. generation af A5. Interiøret er opdateret en smule, men der var egentlig ikke noget behov for at redesigne A5’s interiør fuldstændigt, fordi interiøret i 2. generation af A5 ser forud for sin tid ud, selv nu.

Motorerne er i topform, fordi de er kraftfulde, effektive og virkelig smidige. Det er rigtigt, at de er betydeligt dyrere end 2018-modellen. Så meget, at mange mennesker argumenterer for, om det overhovedet er nødvendigt at opgradere til 2022-modellen. Ingen kan dog benægte, at 2022-modellen er mere avanceret, mere ønskværdig og også mere pålidelig.

  Bedste 5w40 syntetisk olie til audi

2016 Audi A5

Hvis du vil have en brugt Audi A5, der giver mest mening økonomisk set, er 2016-modellen den rette at få. Grunden til hvorfor er enkel, det er en enormt pålidelig bil, der har været ude i omkring et årti. Derfor har Audi håndteret de fleste af de problemer, der plagede de modeller, der kom før den.

Det er værd at nævne, at 2016 A5 er bredt anset som en af de bedst designede Audi-modeller, der nogensinde har prydet jordens overflade. Interiøret er lidt af et svagt punkt i en 2016-model, fordi det viser sin alder meget mere end de nuværende A5-modeller.

Uanset hvad, hvis du mest er interesseret i værdiaspektet, er 2016-modellen den rette at få. Det er også det sidste 1. gen Audi A5 modelår, hvilket betyder, at disse bevarer værdien bedre end mange Audi A5 modelår, der kom før det.

FAQ sektion

Skal jeg købe en Audi A5?

Audi A5 er en af de mest populære Audi-modeller, både på brugt- og nymarkedet. Det skyldes, at A5 ligger lige i midten. Den er stor nok til at have plads til fire, men ikke for stor til at føles som en båd. Den får gode motorer, den ser godt ud, og den er et kvalitetsprodukt, der ikke står en tøddel tilbage for nogen af konkurrenterne.

Mere præstationsorienterede bilister vil dog måske synes, at A5’eren er en lille smule for klinisk. Bilen er bare så god, at den ofte føles kedelig. Hvis du som sådan ønsker en alsidig knægt, er A5 den rette at få. Hvis du derimod kan lide sportslige biler, er du bedre tjent med en BMW 4-serie.

  2022 Audi Q5 vs Jaguar F Pace

Hvilken Audi A5-model er den bedste?

Det afhænger af, hvad du ønsker af en bil. Hvis du vil have en effektiv bil, der kan klare alt, bør du vælge en af dieselvarianterne, da de er langt mere økonomiske. På den anden side er 2.0L TFSI-modellen sandsynligvis det bedste valg af alle, fordi den tilbyder stort set alt, hvad du har brug for.

Sørg også for at overveje en A5 med et Quattro AWD-system, da det er afgørende for, at bilen føles så godt som muligt. Det er også afgørende for gode køreegenskaber om vinteren.

Er Audi A5 bedre end Mercedes C-Klasse Coupé og BMW 4-serie?

BMW 4-serien er den performancebil i flokken, hvilket betyder, at de, der sætter mest pris på kørselsdynamik, bør vælge 4-serien. 4-Series er dog ikke den mest komfortable bil af de tre. På den anden side er Mercedes Benz C-Klasse Coupé den mest komfortable bil, der ikke bryder sig alt for meget om kurver.

Audi A5 ligger et sted i midten, men den hælder en smule mere til C-Klassen. Det betyder, at de alle tre er fantastiske, og din købsbeslutning vil sandsynligvis være baseret på den type køreoplevelse, du sætter mest pris på, og din mærkeloyalitet.

Video: Køb af en brugt Audi A5 – 2007-2016, Almindelige problemer, købsråd/guide

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z