Audi TTS – Almindelige problemer & fejl

Audi TTS - Almindelige problemer & fejl

Audi TTS er den mellemste version af Audi TT, hvilket betyder, at den ligger mellem TT-modellerne på begynderniveau og TT RS-modellen, som er den højeste model i rækken. TTS er lavet til folk, der kan lide TT som helhed, men som også ønsker en oplevelse, der ikke kun handler om udseende. De vil have substans, men er ikke i stand til eller villige til at betale Audi TT RS-penge.

Som sådan opfylder TTS en markedsniche, der er tilgængelig med stort set alle Audi-modeller. Audi S Sport-modeller er i princippet almindelige Audi-modeller, men er normalt lidt mere præstationsorienterede. Det betyder, at biler som disse kan gøre alle de almindelige Audi-ting, samtidig med at de kan konkurrere med visse sportsvogne og endda ældre superbiler.

TTS er en relativt pålidelig model i dag, fordi Audi har lavet TT i mere end 2 årtier. De mest almindelige Audi TTS-problemer er dog relateret til elektronikken, øget olieforbrug, problemer med udstyret, problemer med vandpumpen og problemer med styresystemet.

Nogle af disse kan der tages hånd om med regelmæssig og rettidig vedligeholdelse, mens andre sandsynligvis vil forårsage problemer, uanset hvad du gør. Uanset hvad, er TTS en fed bil, men den er bestemt ikke perfekt.

Audi TTS – Elektriske problemer

Elektriske problemer er til stede på både den nyere og ældre TTS. Instrumentklyngen kan nogle gange fryse eller lave fejl på nyere Virtual Cockpit TT-modeller, mens ældre klassiske instrumenter er kendt for ofte at give dig forkerte informationer. Andre elektriske problemer omfatter problemer med udvendig belysning, som kan gå ud efter et stykke tid.

  Hyppige problemer med Audi Q5

De elektroniske vindueskontakter er kendt for at fejle regelmæssigt på ældre TT-modeller, og det samme gælder for TTS’eren. Nogle af de indvendige kontaktgear kan svigte, baklyset kan svigte, og de indvendige lamper kan også svigte. Ældre TT-modeller er betydeligt værre i denne henseende, men nye TTS-modeller er stadig ikke fremmede for elektriske problemer.

Audi TTS – Problemer med olieforbrug

Audi TTS får en 2.0L 4-cylindret motor med ca. 320 hk og 295 lb-of drejningsmoment. Denne motor er mere eller mindre en opstrammet version af den 4-cylindrede indgangsmotor, hvilket betyder, at de to deler de fleste af deres dele sammen. Denne motor, og mange andre Audi-motorer, er kendt for at forbrænde motorolie med alarmerende hastighed.

Nogle siger, at dette er helt normalt, men det er ikke tilfældet, da mange high-end performance biler med tre gange så meget effekt som TTS ikke lider under olieforbrænding. Sørg derfor for altid at fylde motorolie på, når det er nødvendigt, da mangel på motorolie bogstaveligt talt kan ødelægge hele motoren på ingen tid.

Audi TTS – Udstyrsproblemer

TTS fås enten som coupé eller cabriolet, og begge har deres egne niggles. Coupéen kan ofte lide af problemer i forbindelse med bagspoileren, mens cabriolet kan have alvorlige problemer med tagmekanismen. Nogle ejere har også rapporteret, at bilen lider af, at håndtaget til åbning af bagagerummet foran knækker.

Andre problemer med TTS-udstyret omfatter slappe sæder, som kan se 20 år gamle ud efter få tusinde kilometer. Dette problem synes at irritere mange TTS-ejere på nettet, fordi en så førsteklasses bil ikke burde have problemer, der får bilen til at virke som om, den koster tre gange mindre, end den i virkeligheden gør.

  Er Audi TT en god bil?

Audi TTS – Problemer med vandpumpen

VAG-biler er kendt for at have problemer med defekte vandpumper, og TTS’en er meget lig med den samme historie. Nogle siger, at vandpumpen på TTS har en levetid på ca. 60k miles, hvilket betyder, at en ejer sandsynligvis vil skulle udskifte pumpen 2-4 gange i løbet af bilens levetid.

Desværre er dette en historie for mange Audi-modeller, og en defekt vandpumpe er ikke et lille problem. Din motor kan overophede, og det kan føre til katastrofale konsekvenser. Nogle ejere har rapporteret, at bilen endda er gået i brand på grund af vandpumpebetingede problemer.

Audi TTS – Problemer med styresystemet

Hvis du hører bankende lyde, mens du styrer, er det sandsynligvis din tandstang, der er skyld i det. Disse er mest mærkbare, når du drejer skarpt, og kan nogle gange endda gå i stykker og få dig til at miste kontrollen. Heldigvis kan disse problemer bemærkes ret tidligt og repareres i tide, så alt bliver normalt igen.

FAQ-afsnit

Er Audi TTS en sportsvogn?

Mange mennesker er i tvivl om, hvorvidt Audi TT kan kaldes en sportsvogn, og det kan jeg godt være enig i. TTS er dog netop designet til de mennesker, der ønsker en sportsvogn, men som anser den almindelige TT for ikke at være en sportsvogn. TTS er meget mere fokuseret end entry-level TT-modellerne er, hvilket er tydeligt i det øjeblik, du sætter dig bag rattet i TTS.

  Volkswagen T-Cross - Almindelige problemer & fejl

Den højeste model, TT RS, er en helt anden sag, da den bil er så hurtig som den kan blive. Men hvis du ikke er til at bruge store summer på TT RS, kan du vælge TTS og tune den til 400 hk for ikke så mange penge.

Er Audi TTS god for høje mennesker?

Audi TT er en to-sæders bil, hvilket betyder, at selv om den ser kompakt ud, er den i virkeligheden ikke så kompakt for en to-sæders bil. Som sådan kan TTS rumme større personer, men det er ofte en strækning, hvis du er en person over 1,80 meter og 5 tommer.

Hvis du er kortere end det, bør du ikke have nogen problemer. Hvis du er lige så høj eller mere, er TT ikke en bil for dig.

Hvor hurtig er Audi TTS?

Audi TTS kan nå 60 mph fra stilstand på ca. 4,5 sekunder og nå en begrænset topfart på 155 mph. Roadsteren er ca. 0,3 sekunder langsommere end det. Kvart-mile-tiden for Audi TTS er ca. 13,5 sekunder, hvilket er okay for en sportsvogn på begynderniveau.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z