Audi S8 – Almindelige problemer & fejl

Audi S8 - Almindelige problemer & fejl

Audi S8 er den hurtigste og mest kraftfulde version af den største og mest komfortable Audi-sedan, som man kan købe for penge. Det betyder, at Audi S8 er en ægte flagskibsbil, der lover overlegenhed, når det gælder luksus, komfort, teknologi og ydeevne. S8 er dog underspillet og stilfuld, hvilket betyder, at den ikke skriger performancebil.

Biler så komplekse som S8 er et mareridt at eje, hvis du ikke vedligeholder dem godt nok, hvilket betyder, at manglende vedligeholdelse har en tendens til at løbe op i årene. Biler som disse bliver typisk købt af folk, der bruger meget tid på vejen, og dem, der ikke rigtig er interesseret i at udskifte deres bil hvert år eller to.

Så S8 er en pålidelig bil, men kun hvis du hele tiden holder styr på alle de nødvendige vedligeholdelsesforanstaltninger. Hvis du ikke vedligeholder S8 tilstrækkeligt, kommer den til at fejle. De mest almindelige Audi S8-problemer er relateret til bilens affjedringssystem, motoren, transmissionen, elektriciteten og noget af udstyret.

De fleste af disse kan der tages hånd om med forebyggende vedligeholdelse, hvilket faktisk er en god ting. Alt i alt, hvis du vil have en Audi S8, skal du sørge for kun at få kun at få kun, der er blevet holdt i god stand, ellers giver det ingen mening at få en, fordi det kommer til at skade din bankkonto.

Audi S8 – Problemer med affjedringssystemet

Audi S8 leveres med et avanceret affjedringssystem kaldet predictive active air suspension, som er designet til at overvåge vejen foran dig og justere affjedringen for at klare ujævnheder, efterhånden som de kommer. Et så komplekst system som dette vil dog nødvendigvis blive et mareridt at reparere på et tidspunkt, men indtil videre ser det ud til at holde.

  BMW M235I - Almindelige problemer & fejl

Ældre Audi S8-modeller er desværre meget mere problematiske, da affjedringsbøsninger er kendt for at blive slidt op, og det samme kan multilinks, som forårsager ujævnt dækslid. Disse problemer er dog næsten altid direkte knyttet til manglende vedligeholdelse, hvilket betyder, at du altid bør være opmærksom på bilens affjedringssystem, da de, der findes i Audi S8-modeller, er dyre.

Audi S8 – Problemer med motoren

Den nyeste Audi S8 kommer med en stor og kraftig V8-motor, der ser ud til at være rimelig pålidelig, bortset fra et øget niveau af brændt olie og potentielle olielækager. De virkelige problemer opstår dog med ældre Audi S8-modeller som V10-motoren, der er et kendt mareridt at holde i gang efter et stykke tid.

Ældre V8-enheder er kendt for at lide af kuldeaflejringer på indsugningsmanifolden, som skal rengøres. Hvis du undlader at rense dem, vil de forårsage problemer med din motor, og det er ikke den type motorproblemer, som nogen ønsker at opleve.

Audi S8 – Problemer med gearkassen

Audi S8 får en 8-trins momentomformergearkasse, der passer fint til S8’s karakter. Selvfølgelig er Tiptronic måske ikke lige så hurtig og responsiv som S-Tronic DSG, men den er meget mere jævn og komfortabel. Tiptronic-boksen lider dog af olielækager fra transmissionens udgangsakselforseglinger, hvilket kan beskadige transmissionen, hvis der ikke bliver taget hånd om det.

Drejningsmomentomformeren kan også svigte, især på tidligere generationer af S8-modeller, hvilket har en tendens til at fremkalde en kontrollampe for motoren. Andre transmissionsproblemer omfatter de sædvanlige problemer, som vi møder med enkeltkoblingsenheder, og det er en relativt langsom reaktionstid for en performancebil som Audi S8.

  Hyppige problemer med Audi Q5

Audi S8 – Elektriske problemer

Audi S8 lider også af forskellige elektriske problemer, men heldigvis er ingen af dem direkte forbundet med motoren. De alvorligste elektriske problemer er forbundet med batteriet, som tidligt kan korrodere eller endda blive udtømt for tidligt. Andre mindre alvorlige problemer omfatter problemer med MMI-systemet, bakkameraet og mange andre interiørkontakter.

Start-stop-systemet er et kendt problem med mange moderne Audi-modeller, og det ser ud til, at S8 ikke er anderledes. S8 leveres med en lang række avancerede førerassistentsystemer som f.eks. automatisk nødbremsning, som kan være lidt for påtrængende. Det samme gælder også for lane keep assist-systemet.

Audi S8 – Udstyrsproblemer

Ifølge mange online-kilder har Audi S8 tendens til at lide af vandindtrængning, hvilket normalt sker på grund af tilstoppede afløb. Hvis du renser disse afløb, især dem omkring soltaget, vil du sandsynligvis ikke opleve disse problemer. Alt i alt er S8 en ret pålidelig bil, og Audi har sørget for, at de fleste mekaniske komponenter er pålidelige og langtidsholdbare.

FAQ-afsnit

Er Audi S8 det værd?

Hvis du er ude efter en hurtig, slank og underspillet performance full-size sedan, er S8 et godt valg. Den underbyder S63 AMG og især M760 LI, hvilket betyder, at den er en mere logisk prissat top-of-the-line performance-sedan til en mere logisk pris.

S8’s troværdighed er blevet bevist gang på gang, da der simpelthen ikke er ret mange motorvejskryddere, der er lige så dygtige som S8, især når det gælder prisen. S8 er en fantastisk bil, og hvis du har midlerne til at købe den, vil du ikke blive skuffet.

  Audi A6 - Alt, hvad du behøver at vide

Laver Audi en Audi RS8?

Den øverste A8-model er S8, og der har aldrig været en bil, der hed Audi RS8. Audi kommer sandsynligvis aldrig til at tilbyde RS8, hvilket betyder, at S8 sandsynligvis forbliver Audi A8-flagskibet i en overskuelig fremtid.

I betragtning af, at bilerne bevæger sig mod elektrisk drevne biler, kommer vi sandsynligvis heller aldrig til at se en kraftigere RS8-version af A8’eren.

Er Audi S8 en sportsvogn?

Nej, Audi S8 er ikke en sportsvogn. Det er klart, at S8 er en komfortabel bil, der er designet til dem, der ønsker lidt mere spænding fra en ellers klinisk Audi A8. S8 kører stadig godt, og den ofrer ikke komfort i præstationens navn, da alle ved, at en A8 købes for komfort og ikke for præstation.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z