Er Audi TTS en god bil?

Er Audi TTS en god bil?

Audi TTS er en 2-sæders kompakt luksusbil/roadster, der er lavet til dem, der kan lide Audi TT, men som ønsker en lidt mere spændende bil. TTS placerer sig mellem Audi TT på begynderniveau og Audi TT RS på topniveau med sin fantastiske 5-cylindrede motor. Så er Audi TTS en god bil? Kort sagt, ja, Audi TTS er en god bil. Hvis du vil have et langt svar, skal du læse denne artikel.

Til at starte med får TTS en 2,0L 4-cylindret turbomotor med 4-cylindret motor med tilstrækkelig trækkraft. Denne motor er koblet til en DCT-gearkasse og et AWD-system, som gør bilen ret hurtig. TTS ser også mere spændende ud end den almindelige TT, da den får masser af designopgraderinger både indvendigt og udvendigt, som adskiller den fra den almindelige TT.

TTS’s chassis og affjedringstuning ligger et sted mellem ydeevne og komfort, hvilket betyder, at den kan køre rigtig godt i sving og samtidig bevare en forholdsvis komfortabel kørsel. Pålideligheden er også anstændig, men der er nogle problemer, der er værd at tale om.

Værdierne er ikke helt stabile, men det er tilfældet med stort set alle TT-modeller. Praktiskheden er heller ikke den bedste, da TT kun tilbyder 2 sæder, 2 døre og et ret betroet bagagerumsområde.

Audi TTS – drivlinjen

Audi TTS får en 2,0L turboladet 4-cylindret motor med 2,0L turboladet 4-cylindret motor med 320 hk og 295 lb-punkts drejningsmoment. Det er nok til at drive bilen fra 0 til 60 mph på blot 4,5 sekunder. Topfarten er begrænset til 155 mph, og kvart-mile-tiden ligger i midten af 13 sekunder, hvilket også er ret prisværdigt for en kompakt sportsvogn på begynderniveau.

  Almindelige problemer med Audi A1

Denne motor er koblet til en S-Tronic 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse med 7 gear og Audis berømte Quattro AWD-system, som formår at holde dig sikker under stort set alle forhold. Brændstoføkonomien er ikke perfekt, da TTS kun kan køre omkring 20-25MPG, hvilket ikke er det bedste, fordi de nyeste 2,0L 4-cylindrede enheder fra konkurrenterne yder bedre og samtidig giver bedre resultater med hensyn til brændstoføkonomi.

Audi TTS – Design og chassis

Audi TTS fås enten som coupé eller cabriolet, alt efter hvad du foretrækker. Begge får en mere aggressiv udvendig styling, flottere hjul, større bremser og en lavere kørehøjde, hvilket adskiller dem fra de almindelige TT-modeller. Interiøret i TT er også rigtig flot, da det er beklædt med Alcantara, aluminium og kulfiber, hvis du er villig til at betale for det.

Chassiset på TTS er velafbalanceret, hvilket betyder, at TTS’en opfører sig godt i sving. Affjedringen er stiv, men ikke overdrevent stiv, hvilket betyder, at bilen ikke er straffende. Den bygger bro mellem de komfortable TT-modeller og TT RS rigtig godt.

Audi TTS – Pålidelighed og almindelige problemer

Når det kommer til pålidelighed, kan vi sige, at TT S kan holde sig rigtig godt. Nyere TT S-modeller er milevidt bedre end ældre modeller, men de er ikke helt fri for problemer. De mest almindelige TT S-problemer er relateret til bilens elektronik, udstyret, styresystemet, vandpumpen og et højere olieforbrug.

De fleste af disse kan løses med forebyggende vedligeholdelse, mens andre simpelthen ikke kan undgås. Uanset hvad bør TT S holde længe, hvis du passer ordentligt på den. Hvis ikke, vil bilen på et tidspunkt gå i stykker, som det er tilfældet med alle biler derude.

  Audi S3 - Almindelige problemer & fejl

Audi TTS – Værdi og praktisk anvendelighed

Den almindelige Audi TT starter på omkring 50.000 dollars, hvilket bestemt er mange penge. Den næste i rækken er Audi TT S, der starter ved ca. 60.000 dollars, mens den højeste model TT RS starter ved ca. 75.000 dollars. Dette får TTS til at virke som et rigtig godt køb, men disse biler taber notorisk meget i værdi og er bedre at købe på brugtbilsmarkedet.

Praktisk set er TTS lige så god som alle andre TT-modeller. Det betyder, at den kun har 2 sæder, kun 2 døre og et relativt begrænset bagagerum. Bilen er kompakt, men den kan alligevel rumme førere på op til 1,80 meter i yderste grænse.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Audi TTS?

Hvis du er interesseret i kompakte sportsvogne med 2 sæder, der ikke er for belastende for din ryg, dine ører og din bankkonto, kan TTS være et rigtig godt valg. TTS ser rigtig godt ud både indvendigt og udvendigt takket være flotte designberøringer overalt. Nogle mener endda, at den er en baby R8, hvilket bestemt er et kompliment til TT og ikke omvendt.

På den anden side, hvis du ikke kan lide små biler, og du er ligeglad med 2-sæders biler, bør TTS undgås for enhver pris. TTS er gået på kompromis i præstationens navn, og det er noget, der ikke kan gå ubemærket hen, især ikke for dem, der ikke engang bekymrer sig om præstationer.

  Audi Q8 Pålidelighed

Er Audi TTS på vej ud af produktion?

Det ser ud til, at Audi TTS snart udgår af produktion, fordi Audi har besluttet at erstatte den med noget mere følelsesladet og muligvis med fire døre. Som sådan udgår TTS i år eller næste år, og der er ingen tegn på, at Audi nogensinde vil bringe den tilbage.

Dobbeltsædede kompakte sportsvogne med to sæder var det i 90’erne og 2000’erne, men det er de simpelthen ikke længere, da SUV’er og crossovers dominerer markederne i hele verden. Hvis man også tilføjer EV’er til spillet, har Audi simpelthen ingen grund til at fortsætte med at lave TTS, da der er mere presserende biler, der bør udgives og bygges.

Er Audi TTS bedre end TTRS?

Nej, det er den ikke. Audi TTRS er et helt andet bæst takket være sin 5-cylindrede motor, der føles og lyder som en V10 fra R8. TTRS er meget hurtigere og mere spændende at køre, fordi den er mere fokuseret, den ser mere aggressiv ud, og den leveres med meget mere udstyr fra fabrikken.

Det koster måske omkring 15.000 dollars mere at få TTRS, men det er det hele værd takket være den dejlige 2,5L turbo 5-cylindrede motor.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z