Alt om Ford F150 problemer med skifteleddet

Ford F150 er den mest populære bil i USA i årtier, fordi den kombinerer mange fordele uden at have nogen alvorlige ulemper. Den er ikke overdrevent dyr, den har alverdens plads, den leveres med kraftige og relativt effektive motorer, og den kan køre derhen, hvor de fleste biler ikke kan. Alt i alt er F150 en rigtig god bil, men ingen bil er perfekt.

For eksempel er skifteleddet i F150 kendt for at opleve forskellige problemer, der kan hæmme din samlede ejeroplevelse. Disse kan påvirke din sikkerhed på vejen, pålidelighed og endda brændstoføkonomi. Som sådan bør du uddanne dig om alle problemer med Ford F150-skifteleddet for at løse dem eller forhindre dem i at opstå helt.

Det ser ud til, at det mest almindelige problem med F150-skifteleddet er et problem, hvor skiftekabelets låseclips nægter at gribe ordentligt ind. Andre problemer omfatter en løs skifteforbindelsesbolt, problemer med bøsningerne og dårlige gearskiftevælgerkabler. Disse problemer er almindelige på både nyere og ældre F150-modeller, men ældre modeller er betydeligt værre.

Ford er begyndt at få styr på at lave relativt problemfrie linkage-systemer, men der er stadig lang vej igen, før disse kan kaldes pålidelige som helhed.

Ford F150 problemer med skifteleddet – Gearskiftekabellås kan ikke gribe ordentligt ind

Mange 2018 og 2020 Ford F150-modeller, der leveres med Fords proprietære 10-trins automatgearkasse, er blevet tilbagekaldt på grund af problemer med gearskiftekabel. Ford siger, at justeringsclipsen ikke var installeret korrekt fra fabrikken, hvilket kan medføre, at føreren kan sætte lastbilen i parkering og fjerne nøglen, men at lastbilen faktisk ikke ville være i parkering.

  Almindelige problemer med Ford 1.6 EcoBoost-motoren

Dette kan naturligvis være et stort problem, da lastbilen kan rulle af sig selv og forårsage en ulykke. Ford har også udsendt detaljerede retningslinjer for, hvordan forhandlere og servicecentre bør håndtere dette problem, så det kan undgås fuldstændigt.

Ford F150 problemer med skifteleddet – Løs skifteleddetbolt

Ifølge flere onlinekilder er 2017 Ford F150 ekstremt sårbar over for løse shift linkage-pins, der kan forhindre transmissionen i at skifte gear helt. De mest almindelige symptomer på dette problem er: Bilen bevæger sig af sig selv, et løst føles skiftegreb, advarselslampe for transmission ikke i parkering eller manglende evne til at genstarte køretøjet.

Den eneste måde, hvorpå du kan løse dette effektivt, er at tage din F150 med til en forhandler, hvor de kan fjerne transmissionsvæskebeholderen og få adgang til stiften. På dette tidspunkt bør Ford-teknikerne udskifte stiften og justere den fast, så den forbliver på plads for at sikre bilens levetid.

Ford F150 problemer med gearskiftet – Problemer med bøsninger i forbindelse med gearskiftet

En bøsning er i det væsentlige et tyndt rørlignende objekt, der har til opgave at rotere eller glide forskellige aksler for at forbedre effektiviteten og gavne den generelle jævnhed. En bøsning til gearskiftet i Fords automatiske gearkasse har til opgave at forbinde gearskiftet med gearskiftet og forbedre den samlede taktilitet og glathed af gearskiftets aktivering.

Disse bøsninger er dog sarte og kan blive slidt i løbet af lastvognens levetid. Hvis du misbruger din gearkasse, kan de desuden svigte meget tidligt, hvis du misbruger den. Hvis din gearkasse bliver ved med at hoppe i neutral og udsender underlige dunkende, knirkende og stødende lyde, er der stor sandsynlighed for, at det skyldes dine bøsninger i gearstangen. Heldigvis er en udskiftningsbøsning relativt nem at installere, og den koster ikke så mange penge.

  Ford Ranger - Almindelige problemer & fejl

Ford F150 problemer med skifteleddet – Dårlige gearskiftevælgerkabler

En gearskiftevælger er en af de vigtigste komponenter, der findes i moderne transmissioner, da den gør det muligt for dig at vælge et bestemt gear. En manuel gearkasse bruger typisk to kabler, mens en automatgearkasse har tendens til at bruge et enkelt kabel, der går hele vejen fra gearkassen til skifteaggregatet, som er placeret mellem de to forsæder.

Problemet opstår, når du slukker for din lastvogn, men gearkassen forbliver i det gear, du har valgt. Når du forsøger at starte bilen, kan du derfor ikke starte den. Den eneste måde at løse dette effektivt på er at få adgang til gearkassen og udskifte kablet fuldstændigt. Det er også værd at nævne, at disse problemer for det meste er forbeholdt ældre F150-modeller.

FAQ-afsnit

Kan jeg selv løse problemer med Ford F150-skifteleddet?

Hvis du er mekaniker, og du kender din vej rundt om en gearkasse, bør du nemt kunne reparere de fleste problemer med gearskifteforbindelser uden specialværktøj. Hvis problemet imidlertid skyldes en løs skifteforbindelsesbolt, kræver det en vis færdighed og en del finurligheder at reparere dette problem selv. Hvis du ikke er 100 % sikker i nærheden af en gearkasse, bør du overlade dette til fagfolk.

Den gode nyhed er, at Ford officielt har anerkendt de fleste af disse problemer, og at de har udgivet detaljerede vejledninger om, hvordan man løser dem. Derfor kan du altid uddanne dig selv om et specifikt problem med gearskifteforbindelsen og beslutte, om du er villig og i stand til at reparere det selv.

  Ford Mustang Mach-E - Almindelige problemer & fejl

Hvor er et gearskifteskifte placeret på en Ford F150?

Skifteleddet i Ford F150 er placeret under bilen og mellem de to forsæder. Den nemmeste måde at finde den på er at tegne en lige lodret linje fra lastbilens bakspejl til jorden, da forbindelsesleddet er placeret direkte under gearstangen.

For at være 100 % sikker kan du altid købe en Ford F150 service manual og søge efter alle serviceoplysninger der. Det er værd at nævne, at det aldrig er en god idé at rode rundt med en bils gearkasse, hvis du ikke er helt sikker på, hvad du gør.

Er det dyrt at løse problemer med Ford F150 gearskifte?

Det afhænger af problemets art, da nogle problemer er billigere at løse end andre. Du skal forvente, at reparationen koster mindst 50-75 dollars, men de fleste alvorlige problemer kan koste flere hundrede dollars at reparere.

En komplet udskiftning af gearstangen med alt arbejde inkluderet vil sandsynligvis koste dig mellem $200 og $400 afhængigt af modellen, produktionsåret, og om der er tale om en manuel eller automatisk gearkasse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z