Almindelige problemer med Ford F150-transmission

Ford F150 er den mest solgte bil i USA i et stykke tid nu, hvilket betyder, at F150 bogstaveligt talt er en del af den amerikanske kultur. F150 er en lastvogn, der er designet til at imødekomme både arbejdsformål, fritid og langdistancekørsel, hvilket gør F150 til en rigtig god lastvogn i det hele taget. F150 leveres med en troværdig 10-trins automatgearkasse, som lægger vægt på komfort, effektivitet, anvendelighed og pålidelighed.

Denne gearkasse er dog ikke perfekt, som det er tilfældet med stort set alle gearkasser derude. Der er nogle problemer her og der, nogle af dem er værre, nogle af dem ikke så meget. I denne artikel vil vi diskutere de mest almindelige Ford F150 transmissionsproblemer, fortælle dig, hvordan du kan løse dem, og hvordan de passer ind i resten af segmentet.

Det mest almindelige Ford F150-transmissionsproblem er forbundet med problemer med transmissionsvarmere, TTC-ventilen, uregelmæssige og grove skift, problemer med gearpositionsindikatorlyset og fejl i pumpedrevets transmissionsgear. Det er de mest almindelige problemer, hvilket betyder, at det er noget, du bør overveje, hvis du er interesseret i at købe en Ford F150.

Alt i alt er denne gearkasse rigtig god, og den burde kunne holde i ret lang tid. Du skal dog passe ordentligt på den, ikke misbruge den for meget, og så skulle du være mere end god til at leve med den i et godt stykke tid.

Ford F150 gearkasse – problemer med varmere gearkasse

Ford F150 transmissionsvarmeren er monteret direkte på transmissionshuset, hvilket gør den sårbar over for lækager af kølevæske, hvis de opstår. Disse problemer er mest udbredt i modeller efter 2018. Det er værd at nævne, at alle generationer af F150 leveres med en transmissionsvarmer, men ældre modeller har den ikke samme sted som modellerne efter 2018.

  Ford Escape hybrid problemer

Problemet her er, at efter at bilen har været ude på en lang køretur og står ubrugt hen, kan kølevæsken finde vej ind i varmelegemet og forårsage en masse problemer. Hvis du tilfældigvis støder på lækager, skal du sørge for at tage bilen til en forhandler, især hvis du oplever ujævne gearskift og rystende accelerationer.

Ford F150 transmission – TTC regulatorventilproblemer

Ford F150 leveres med en såkaldt 10R80 10-trins automatgearkasse, der blev udviklet i samarbejde med General Motors. Disse transmissioner findes også i mange andre Ford-produkter som Mustang, Expedition og Explorer, og alle disse modeller oplever de samme problemer i forbindelse med TTC.

TTC kan blive uregelmæssig på grund af, at den sætter sig fast, hvilket i nogen grad begrænser systemets evne til at fungere. Dette kan forårsage en lang række problemer med transmissionen, især hvis du ikke tager dig af det i tide nok. Hvis du desuden støder på snavs og skidt i transmissionsvæsken, er der stor sandsynlighed for, at din momentomformer også er defekt.

Ford F150-gearkasse – uregelmæssige og grove gearskift

Hvis din F150 nogle gange oplever et mere ujævnt skift, skal du ikke bekymre dig så meget, for det gør alle automatgear nogle gange. Men hvis du oplever det et par gange i løbet af en enkelt køretur, er der gode chancer for, at der er noget galt. Ford siger normalt, at grove gearskift er normale, og det er de også, når de sker sjældent. Når de sker ofte, er de langt fra normale.

Disse problemer kan løses på to forskellige måder. Den første er at omprogrammere/rekalibrere softwaresiden af tingene ved at opdatere systemet. Den anden metode er at udskifte ventilenheden. Sørg for at handle hurtigt, da du ikke ønsker at lide af flere lignende problemer senere hen.

  Er Ford Bronco Raptor en god bil?

Ford F150 transmission – problemer med indikatorlyset for gearindstilling

Ford F150 er udstyret med et par forskellige systemer til at fortælle dig, hvilket gear du er i. Det mest almindelige er vist på instrumentbrættet, hvor det hele tiden viser dig, hvilket gear du befinder dig i. Når bilen skifter gear, viser den det til dig på bilens instrumentbræt. Nogle ejere har dog klaget over, at indikatoren for gearindstilling ikke vil blive ved med at være tændt.

Nogle forsøgte at løse dette ved at omprogrammere systemet, men det ser ud til, at dette fix ikke løste problemet helt. Andre siger, at udskiftning af systemet heller ikke løser problemet hver gang. Der er sandsynligvis tale om en elektrisk fejl, som Ford snart bør rette op på.

Ford F150 transmission – Fejl i pumpen til drivhjulet

Ifølge nogle få kilder på nettet er 10R 10-trins gearkassen, der findes i F150, tilbøjelig til at opleve hvinende lyde under normal kørsel. Disse hvinende lyde er direkte forbundet med pumpen til drivhjulet, som ser ud til at være udsat for en vis belastning. Ford siger, at det ikke er et stort problem, men nogle ejere siger, at deres pumper til drivhjulene er gået i stykker kort tid efter, at de har hørt de hvinende lyde.

FAQ-afsnit

Er Ford F150-transmissionen god?

Fords 10-trins automatgearkasse er god, når den fungerer efter hensigten. Ford blev endda ramt af et stort gruppesøgsmål på grund af tilbagevendende problemer med den 10-trins gearkasse. Dette plettede billedet af den 10-trins gearkasse en del, men mange Ford-ejere mener stadig, at den 10-trins gearkasse er mere end tilfredsstillende.

  Ford Fiesta Ecoboost - Almindelige problemer & fejl

Ford er klar over, hvor speciel F150 er for det amerikanske marked, hvilket betyder, at de kun vil tilbyde den med en rigtig god gearkasse.

Hvilken Ford F150-motor er den bedste?

Der findes en hel del gode Ford F150-motorer, men den bedste af dem alle er sandsynligvis 5,0L TI-VCT V8-motoren, fordi den er et godt bud på en god værdi med nok kraft og drejningsmoment til nem bugsering. 3.5L EcoBoost, 3.3L EcoBoost og 3.0L Power Stroke Turbo Diesel er alle gode F150-motorer

Hvor pålidelig er Ford F150?

Ford F150 roses for mange ting, men pålidelighed er ikke en af disse ting. Dermed ikke sagt, at F150 ikke er pålidelig, men den er bare så populær, og det kommer med sit eget forbehold. Når der opstår et problem, som ville være relativt anonymt med en bil, der ikke er så populær som F150, betyder det for en F150 en enorm pressedækning.

Alle biler er upålidelige på den ene eller den anden måde, men hvis du vedligeholder og passer på din F150, vil den tjene dig i årtier. Det er en tovejs-forbindelse, da du simpelthen ikke kan forvente, at noget så komplekst som et motorkøretøj er pålideligt, hvis du ikke passer ordentligt på det.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z