Alt om 2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV repræsenterer det, som Mercedes mener, at en luksus familie-SUV i fuld størrelse bør være. EQS placerer sig helt i toppen af Mercedes EQ SUV-serien og ligner mest af alt flagskibet Mercedes EQS sedan. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om 2023 Mercedes-Benz EQS SUV, og hvorfor du potentielt bør overveje en sådan i fremtiden.

Som nævnt i starten er EQS SUV’en løst baseret på EQS sedanen. Det betyder, at disse to deler de fleste dele med hinanden, men EQS SUV’en er en syvsædetype og har generelt mere indvendig plads. Den er også højere over jorden, hvilket gør den i stand til at klare mild til moderat terrænkørsel.

Serien omfatter EQS 450+ og den mere kraftfulde EQS 580, som begge bruger samme drivlinje som EQS sedanen. Designmæssigt ligner EQS SUV’en den kompakte EQC, men dens dimensioner er betydeligt større. Interiøret er beklædt med materialer af højere kvalitet og de velkendte imponerende Mercedes-widescreen-skærme.

Køreoplevelsen er ret kølig og komfortabel, men et lavt tyngdepunkt gør EQS SUV’en mere dynamisk end GLS SUV’en. Den er måske dyr, og udseendet er måske ikke i alles smag, men EQS SUV’en er helt sikkert en gennemgående elektrisk luksus-SUV i fuld størrelse.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV – drivlinjen

EQS450+ har en enkelt elmotor med 335 hk, der driver baghjulene og gør EQS SUV’en til en baghjulstrukket SUV. Den mere kraftfulde EQS580 øger denne effekt til 536 hk og 630 lb-ft drejningsmoment takket være en ekstra motor, der driver forhjulene og dermed gør EQS580 til en AWD SUV.

  Er 2022 Mercedes AMG EQS for høje mennesker

Begge versioner leveres med det ret velkendte 108 kWh-batteri, men takket være ekstra vægt og mere luftmodstand er EQS SUV’en ikke så effektiv som EQS-sedanen. Derfor kan du forvente, at EQS450+ kan holde omkring 305 miles på en fuld opladning, mens den kraftigere EQS580 kun er god til omkring 285 miles på en fuld opladning.

Det gode er, at begge versioner understøtter en maksimal DC-snelladningshastighed på 200 kW, hvilket betyder, at du oplader batteriet fra 10 % til 80 % på ca. 30 minutter. 0-60 mph tager ca. 4,5 sekunder med EQS580, hvilket er mere end nok for et så stort køretøj.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV – Design og kørsel

Det er ret tydeligt, at EQS sedanen og EQS SUV’en deler de fleste af deres dele med hinanden, så snart du lægger dine øjne på dem. EQS SUV’en er mærkbart højere, bredere og sidder meget højere fra jorden, hvilket giver den en standard SUV-stance, mens EQS sedanen er endnu mere strømlinet og ligner en sedan.

Du kan få EQS SUV’en med specifikke SUV-elementer som f.eks. trinbrædder, plastikbeskyttelse omkring hjulene og andet mindre tilbehør. Interiøret er stort set det samme, men det er en god ting, for “Hyperscreen” giver ligesom mening i en bil så rummelig som denne. Alt er beklædt med lækkert læder, aluminium, træ eller sort pianoplast.

Når det kommer til kørsel, føles EQS SUV’en slet ikke dynamisk, det er en afslappet SUV med fantastisk lydisolering og en virkelig behagelig kørsel. Den er designet til at være et behageligt sted at være, hvilket betyder, at den på ingen måde forsøger at være en elektrisk SUV med ydeevne.

  Bedste fejlsøgning og diagnosticering GLE250d 4MATIC A/T pris

2023 Mercedes-Benz EQS SUV – Pålidelighed og almindelige problemer

Hvad angår pålidelighed, er der egentlig ikke noget vi kan sige om EQS SUV’en endnu, fordi den endnu ikke er på vejene. Vi er dog nødt til at nævne, at EQS sedanen, som denne SUV er baseret på, blev tilbagekaldt på grund af problemer med styresystemet, hvilket potentielt også kan give problemer med EQS SUV’en.

Nogle har også klaget over visse strukturelle komponenter, kollisionsforebyggelsessystemer eller den centrale infotainmentskærm. Vi bliver nødt til at vente og se, om nogen af disse problemer overføres til EQS SUV’en.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV – Værdi og funktionalitet

2023 Mercedes-Benz EQS SUV’en fra 2023 skulle starte på omkring 105.000 dollars for entry-level 450+ modellen. Den billigste EQS 580 koster 127.100 dollars, hvilket er 13.000 dollars mere end en fuldt udstyret EQS450+ Pinnacle-trim-model i EQS450+-trim-modellen. I den allerøverste ende ligger EQS580 Pinnacle-trim-modellen, som starter ved 134.000 dollars og er udstyret med alt.

Praktiskheden er virkelig god, da der er plads til op til syv personer i EQS SUV’en, hvilket er perfekt til større familier. Bagagerummet er også stort og måler 31 kubikfod bag 2. sæderække, og det rum skrumper med op til 7 kubikfod, når nogen bruger 3. sæderække.

FAQ sektion

Er Mercedes-Benz EQS SUV’en det værd?

En startpris på nord for 100.000 dollars er noget, der ikke behøver nogen introduktion, men det er ikke alle, der er solgt på, hvordan EQS SUV’en ser ud både udefra og indefra. Den maksimale rækkevidde på 305 miles er heller ikke noget perfekt. Men hvis du kan lide Mercedes EQ-seriens design, og du vil have en luksus EV SUV, kan EQS SUV’en lige så godt være dit bedste valg.

  Bedste Mercedes brugte SUV

Hvis du derimod ikke har brug for 3. sæderække, ville jeg vælge EQS sedanen, fordi den ser lidt mere acceptabel ud, og fordi den giver mere rækkevidde.

Er Mercedes EQS SUV’en udkommet endnu?

Ja, Mercedes EQS SUV’en er fuldt ud ude lige nu med alle dens drivlinemuligheder og udstyrsvarianter. Det betyder, at du kan forudbestille EQS SUV’en i dag, og de fleste kunder vil få fingrene i EQS SUV’en i slutningen af 2022 og begyndelsen af 2023.

Kan Mercedes EQS SUV’en køre sig selv?

Mercedes siger, at alle EQS-modeller kommer med autonom kørsel på niveau 3, og Mercedes tilbyder disse i Tyskland til en pris på omkring 7.000 euro. Som sådan kan EQS faktisk køre sig selv meget på samme måde som Tesla kan, men ingen bil derude er fuldautomatisk, da det er ulovligt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z