2022 BMW M4 vs Mercedes C63 AMG

BMW M-divisionen og Mercedes AMG-divisionen har til opgave at designe og fremstille de mest præstationsorienterede BMW- og Mercedes-modeller, hvilket betyder, at BMW M4 og C63 AMG er de allerbedste modeller fra deres sortiment.

Den nye BMW M4 fra 2022 er en relativt kontroversiel bil, fordi den anvender et ret svært slukøret design, men alligevel ser det ud til, at den kontroversielle kølergrill klarer sig lidt bedre, end de fleste af os havde forventet. På den anden side er 2022 Mercedes C63 AMG fra 2022 endnu mere kontroversiel takket være sin 4-cylindrede turbomotor.

Uanset hvad, så er både M4 og C63 nogle af de mest dynamiske og interessante kompakte sedaner på markedet, men der er en hel del forskelle mellem dem. M4 er mere et præcisionsværktøj, hvilket betyder, at den giver en meget mere fokuseret køreoplevelse, mens C63 er mere kraftfuld og ikke er så fokuseret.

C63 ser dog velsagtens pænere ud, og den byder helt sikkert på et mere højteknologisk interiør, som også vil begejstre alle. C63 tilbyder mere plads, fordi den kan fås som enten coupé eller sedan, mens M4 udelukkende kommer som coupé, mens M3 er sedanudgaven.

2022 BMW M4 – En ægte BMW M-bil

Den nye M4 blev afsløret for ikke så længe siden, men det ser ud til, at verden langsomt er ved at tage det meget omdiskuterede frontgrilldesign til sig. M4-serien starter med den 72.000 dollars dyre standard Coupe M4, der byder på en 3,0L M TwinPower Turbo-motor på 3,0L, baghjulstræk, manuel gearkasse, 472 hk og 406 lb-punkts drejningsmoment.

Hvis du er villig til at betale yderligere 3.000 dollars kan du få BMW M4 Competition, som tilbyder den samme motor, men effekten er øget til 503 hk og 479 lb-ft drejningsmoment. M4 Comp får også den 8-trins M Steptronic-gearkasse med 8 gear og RWD. Hvis du vil have en M4 Comp med xDrive, skal du betale yderligere 5.000 USD for den højeste model, M4 Competition xDrive.

  Hvordan nulstiller jeg Mercedes' klimaanlæg?

Designmæssigt ser M4’eren slående og lidt i dit ansigt ud, især hvis den fås med en mere markant lakfarve. Interiøret i M4 oser af kvalitet, og det ser ud til at anvende materialer af højere kvalitet sammenlignet med C-Klassen. Pladsen er ikke lige så generøs, men det skyldes, at M4 er en streng coupé.

Den største fordel, som M4 har i forhold til C63, er dog motoren. Selv om motoren ikke er nær så kraftig som den i C63, er motoren i M4 den motor, man forventer i en M4, mens motoren i den nye C63 ikke er det.

2022 Mercedes C63 AMG – En ny generation af en AMG-bil

Vi er tæt på endelig at få et grundigt kig på den helt nye 2022 C63, og man kan roligt sige, at de fleste er spændte på at finde ud af, hvad Mercedes har tænkt sig at gøre for at redde C63 nu, når den ikke kommer med en V8. Man kan roligt sige, at de fleste vil blive skuffede over motorvalget, så Mercedes må kompensere for det.

Det ser ud til, at de vil kompensere for nedlæggelsen af V8’eren med mere end 600 hk, helt op til 650 hk for at være helt præcis. Mercedes har officielt bekræftet, at den kommende C63 kommer til at tilbyde en 2,0L 4-cylindret turbomotor med 4-cylindret motor, som findes i A45, men M139-motoren vil også blive forstærket af en elmotor.

Batteriet vil sandsynligvis være på 25,4 kWh, og transmissionsvalget er den trofaste 9G-Tronic. C63 S AMG med topmodellen vil også få en ekstra remdrevet starter-alternator, der vil give endnu mere kraft. 4MATIC er også standard.

  Kan Mercedes køre gennem bilvasken?

Det ser ud til, at den nye C63 skulle have omkring 600-650 hk afhængigt af den pågældende model. Dette vil sandsynligvis overgå M4’eren med en del margen, men ingen ved, hvor underholdende en C63 AMG bliver uden V8’er.

Konklusion – BMW M4 er sandsynligvis en bedre bil

Vi kan ikke sige noget med sikkerhed, før den nye C63 ser dagens lys, men det vi kan sige er, at M4 er bedre end nogensinde før. Stærk kritik af tidligere M4-modeller var, at de aldrig virkede så meget mere specielle, hvis de ikke var fuldt udstyret med ekstraudstyr.

Man kan roligt sige, at den nye BMW M4 er meget mere opsigtsvækkende, især fordi det udvendige design langsomt vokser på de fleste mennesker. M4 bruger en klassisk BMW M-opskrift ved at anvende en V6, en baghjulstrukket platform og tilgængeligheden af en manuel betjening.

Dette indikerer, at BMW M stadig er solidt forankret i sin tilgang til at designe sportssedaner. På den anden side repræsenterer den nye C63 en fuldstændig afvigelse fra tidligere C63-modeller, og det er mere end sandsynligt, at den nye C63 ikke bliver lige så populær som de modeller, der kom før den.

Det skyldes, at C63 ikke fås med manuel betjening, at den udelukkende vil være AWD, og at den anvender en 4-cylindret hybrid. Det ser ud til, at emissionsbestemmelserne endelig har været i stand til at tæmme bæstet fra Affalterbach.

FAQ-afsnit

Er 2022 Mercedes C63 dyrere end BMW M4?

Det er endnu ikke klart, hvor meget den kommende C63 kommer til at koste, men de fleste estimater siger, at en fuldt udstyret version nemt skulle krydse 100.000 dollars. Det betyder, at C63 nu bliver dyrere end nogensinde før, samtidig med at den også bliver mere kedelig end nogensinde før.

  Hvad er forskellen mellem AMG og en almindelig Mercedes?

En veludrustet BMW M4 kan også nemt krydse 100.000 dollars, men C63 bliver sandsynligvis den dyrere bil.

Er 2021 Mercedes C63 AMG bedre end 2022 C63?

Mange stiller spørgsmålstegn ved, om det overhovedet giver mening at købe den nye C63, fordi den har mistet sin vigtigste festbrik, en V8. Det betyder, at den udgående C63 med sin 4,0L BiTurbo V8 snart vil stige i værdi, hvis den nye C63 ikke imponerer på andre områder.

Som sådan er den nuværende generation af C63 sandsynligvis en bedre bil, fordi den tilbyder nok kraft, et ret moderne interiør og udvendigt design samt den dejlige V8.

Har Mercedes tænkt sig at indstille V8’eren?

Det er endnu ikke klart, i hvilken retning Mercedes går, hvad angår V8’eren, men man kan roligt sige, at de langsomt er ved at afvikle den. I det øjeblik C63 mistede V8’eren, tabte AMG et vigtigt slag, hvilket betyder, at de nu er nødt til at anvende andre strategier for at sælge biler.

Det er sandsynligvis derfor, at den nye C63 bliver meget hurtigere end den tidligere. Det ser dog ikke godt ud for V8’eren.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z