VW Arteon Gearkasse Problemer

Volkswagen Arteon Problemer

Volkswagen Arteon er en mere stilfuld, ungdommelig og sporty version af den udgående Volkswagen Passat og er i øjeblikket den bedste sedan, som VW laver. VW Arteon følger i fodsporene på den udgåede VW CC, som tog Passat og gjorde den mere interessant. Denne tendens kan ses i hele bilindustrien med Audi A6/A7, BMW 5/6-serie og Mercedes E/CLS-Klasse.

Selv om vi kunne bruge en ordentlig mængde tid på at tale om 4-dørs coupéer, vil vi faktisk fokusere på VW Arteon gearkasseproblemer, som nogle gange kan gøre det irrelevant, om bilen ser godt ud eller ej. VW Arteon bruger den velkendte DSG-gearkasse med dobbeltkobling, som du har tendens til at finde på de fleste VW-modeller i dag.

Det første problem, som vi vil nævne, er DSG-boksen, der nægter at koble bakgear/6. gear helt ind. Andre omfatter problemer med koblingen, mekatroniske problemer, eller når gearkassen bliver doven/hårdt at skifte. Det er vigtigt at huske, at et velholdt DSG er i stand til at holde længe, men hvis du ikke vedligeholder det tilstrækkeligt, vil det gå i stykker.

Hvis du er på markedet for en brugt Arteon, skal du derfor sørge for at foretage et eftersyn før købet, da det sandsynligvis vil fortælle dig, hvordan gearkassen er.

Transmissionen nægter at sætte bakgear/6. gear i gang

De fleste automatiske transmissioner er ikke fremmede for problemer med skift, da disse har været almindelige med automatiske transmissioner i årtier. Problemet er, at årsagerne til, at de opstår, har tendens til at være forskellige. Med VW DSG-gearkassen skyldes de vigtigste årsager til, at transmissionen nægter at sætte bakgearet eller det 6. gear i gang, problemer med bakgearvælgeren eller skyderen/gaflen.

  Alt om Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

Symptomerne omfatter slibende lyde, når man forsøger at sætte bakgearet i, eller fejlkoder, der viser 06293 eller 01851. For at løse disse problemer skal du skille gearkassen ad og udskifte enten lejet eller gaflen. Nogle har sagt, at disse problemer kan skyldes, at små metalstykker sidder fast i vælgeren, og hvis det er tilfældet, vil du nemt kunne løse det, når du åbner transmissionen.

Koblingsproblemer

Koblingen er det centrale punkt i enhver transmission, hvilket betyder, at en defekt kobling betyder en defekt transmission. DSG-koblingen er konstrueret af to designskiver, som er bundet sammen af en enkelt enhed. DSG-enheder er ofte berygtede for at være lidt rykkende i stop-and-go-trafik, hvilket normalt lægger ekstra pres på koblingen.

Koblingerne kan også glide og kæmpe for at bevare grebet, hvilket fører til effekttab. De værste DSG-koblingsproblemer er forbundet med, at systemet oplever et højt brag og standser motoren. For at løse disse problemer skal du for det meste udskifte koblingerne med helt nye, da det er den mest pålidelige måde at løse dette på lang sigt.

Mekatroniske problemer

De to førstnævnte problemer med VW Arteon-transmissionen er almindelige, men mekatroniske problemer kan ofte tage kagen som de mest almindelige DSG-problemer, man kan støde på. Disse omfatter transmissionslækager, som sandsynligvis vil kræve en komplet ombygning eller udskiftning af mechatronikken. Transmissionsstyringsenheden kan også fejle og vil også skulle udskiftes.

Lavtrykslækager er lige så almindelige som højtrykslækager, og begge dele er bestemt et problem. Den bedste måde at gribe løsningen af dette problem an på er at scanne bilens ECU for eventuelle fejlkoder, inden du tager gearkassen af, da der er mange mulige syndere af dette problem.

  Volkswagen Touareg - Almindelige problemer & fejl

Transmissionen er doven og hård at skifte gear

Den sidste gruppe af problemer, som vi vil nævne, er relateret til, hvordan en grov DSG-enhed har tendens til at fungere. Problemer som f.eks. at den er rykket, når du laver trepunktsving eller kører i stop-and-go-trafik, er almindelige med Arteon, og det samme er problemer, når transmissionen er virkelig hård at skifte.

Nedslidte koblingspakker er sandsynligvis årsagen til, at bilen er kantet, mens intermitterende DSG-løshed for det meste er en normal foreteelse. Hvis disse problemer fortsætter, skal du dog sørge for at kontrollere væskeniveauerne eller solenoidens tilstand, da forurening af transmissionsolien er kendt for at forårsage disse problemer.

FAQ-afsnit

Er VW DSG en god gearkasse?

Volkswagen DSG-transmissionen er en af de bedste pendlertransmissioner, du kan få på en moderne bil. DSG er typisk virkelig hurtig at reagere, effektiv og konsekvent i hele bilens omdrejningsområde. Det er en transmission, der bruges på en lang række VAG-produkter, som omfatter VW, Audi, Seat, Skoda og forskellige andre mærker.

De dårlige ting er sandsynligvis, at transmissionen er kendt for at være iboende rykkende ved manøvrering ved lave hastigheder, og at den nogle gange kan føles lidt doven, når den aktiverer kick down. De gode ting ved DSG er, at det er en ret robust enhed for en DCT, og at den er hurtig at skifte og hjælper til bilens generelle effektivitet.

  Volkswagen Caddy - Almindelige problemer & fejl

Er VW Arteon en god bil?

Volkswagen Arteon er faktisk en rigtig god bil, da den kombinerer det praktiske og anvendelige fra en VW Passat med en pakke, der er langt mere lokkende på flere måder end én. Den byder på relativt potente og sofistikerede motorer, mens det overordnede design er fantastisk både indvendigt og udvendigt.

Den føles måske ikke så sporty, som den ser ud, men VW gjorde det med vilje, fordi de ved, at de fleste, der køber VW Arteon, ønsker en føjelig, komfortabel og behagelig køreoplevelse. Hvis du vil vide mere om, hvorfor Arteon er en så god bil, kan du klikke her.

Er VW Arteon pålidelig?

VW Arteon er en ret pålidelig bil, da den formår at blive endnu bedre med den seneste faceliftede model. Alligevel lider Arteon af et par bemærkelsesværdige problemer, som kan påvirke din samlede ejeroplevelse.

Men hvis du passer ordentligt på Arteon, og du udfører alle de service- og vedligeholdelsesbehov, når det er meningen, er der ingen grund til, at Arteon ikke skulle være i stand til at holde et anstændigt stykke tid.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z