Volvo XC70 – Almindelige problemer & fejl

Volvo XC70 - Almindelige problemer & fejl

Volvo XC70 er en mellemstørrelse premium stationcar, der er fremstillet af Volvo gennem to forskellige generationer. Den første generation af XC70 blev introduceret i 2000 og var i produktion indtil 2007. Den anden generation af XC70 var i produktion mellem 2007 og 2016, hvor den blev erstattet af Volvo V90.

Volvo XC70 har en fremragende pålidelighedsstatistik, da den er en af de mest pålidelige moderne Volvo-modeller. Ifølge de fleste online pålidelighedsundersøgelser og -tabeller formår XC70 at opretholde sin rekord selv årtier efter, at den blev lanceret første gang.

Det betyder dog ikke, at XC70 er perfekt, da den lider af problemer i forbindelse med førerens airbag, motorkøling, problemer med sikkerhedsseler, fejl i drivlinjen og transmissionsproblemer. Selv om manglen på problemer, som XC70 oplever, er god, er alvorligheden af nogle af disse også betydelig.

Alt i alt er XC70 en pålidelig bil. Du skal vedligeholde den, hvis du vil have den til at holde længe, da ingen bil kan holde uden vedligeholdelse, uanset hvor pålidelig den er fra starten.

Volvo XC70 – Problemer med førerairbag

Selv om Volvo er et mærke, der er kendt for sikkerhed, oplever XC70 nogle mærkelige problemer med sikkerhedssystemerne, som faktisk hæmmer dette image en smule. Mange kilder hævder, at XC70 lider under defekte føreraspiratorer, som potentielt kan skyde fragmenter af oppustningsanordningen ud, når airbaggen udløses.

Dette kan forårsage alle mulige skader på både føreren og den forreste passager. Volvo har derfor udsendt en tilbagekaldelse af XC70 med kodenavn R10136. Denne tilbagekaldelse blev først udsendt sidste år, hvilket betyder, at der er mange XC70-modeller, som stadig har defekte airbags.

  Jeep Compass - Almindelige problemer & fejl

Volvo XC70 – Problemer med motorkøling

Problemet med XC70’s kølesystem er, at systemet har en tendens til at være fyldt med kølevæskebobler, der forbliver i kølesystemet, efter at du har fyldt tanken op. Derfor vil systemet i det væsentlige mangle kølevæske, hvilket igen kan få din motor til at overophede, eller endnu værre, få hele motoren til at bryde i brand.
Volvo har også udsendt en tilbagekaldelse på grund af dette, men ligesom med det tidligere problem er der indtil videre ikke mange XC70-modeller, der er blevet repareret. Antallet af XC70-modeller, der er forbundet med disse, er ikke helt kendt, hvilket betyder, at det potentielle antal berørte biler kan være enormt.

Volvo XC70 – Problemer med sikkerhedsseler

Som med det første problem, der er nævnt i denne artikel, er Volvo-mærket ikke et mærke, der er forbundet med sikkerhedsrelaterede problemer. Det er dog kendt, at den trækstærke stålstyrke, der er en del af sikkerhedssele-systemet, mister sin stivhed med tiden, hvilket betyder, at sikkerhedsselerne muligvis ikke kan holde dig sikkert på plads.

Igen har Volvo også udsendt en tilbagekaldelse for dette problem, og XC70-modeller fremstillet mellem årene 2007 og 2016 var en del af tilbagekaldelsen. Det betyder, at langt de fleste af alle XC70-modeller derude i øjeblikket kører med potentielt defekte sikkerhedsseler.

Volvo XC70 – Problemer med drivlinen

Det værste problem, der påvirker 2007 XC70, er AWD-drivlinen, som har tendens til at forekomme i både eksemplarer med lavt og højt kilometertal. Et par undersøgelser har vist, at problemet har tendens til at gentage sig hver 80.000 km eller deromkring. Derudover er dette problem også kendt for at være ret alvorligt, da det koster mange penge at reparere.

  Almindelige Mercedes Distronic fejl og problemer

Desuden kan problemer med drivlinen potentielt endda være en betydelig sikkerhedsrisiko, især hvis de opstår under kørsel.

Volvo XC70 – Problemer med gearkassen

XC70-modellerne fra 2001-2004 er kendt for at lide af transmissionsrelaterede problemer, der har tendens til at forekomme i større omfang. Nogle kilder oplyser, at XC70 er kendt for at opleve disse hver 150.000 km eller deromkring med den tidlige 2000’er-model, mens 2003 og senere modeller oplever disse endnu tidligere.

Disse problemer er så almindelige, at mange kilder anfører, at 2003 XC70-modellen har et stort transmissionsproblem, som har tendens til at påvirke alle 2003 XC70-modeller i sidste ende. Som sådan skal du sørge for at tjekke transmissionen, især hvis du kigger på nogle af disse mere berørte modelårgange

FAQ-afsnit

Hvilken Volvo XC70 skal jeg købe?

XC70-modellerne af tredje generation (2008-2016) er dem, du bør fokusere mest på, da de ikke blot er de mest moderne, de mest kraftfulde og de mest almindelige, men også de mest pålidelige af dem alle. Det betyder dog også, at XC70-modellerne af 3. generation er de dyreste af slagsen.

Hvis du ikke kan lide tredje generation af XC70, eller hvis du simpelthen ikke vil have den, bør du kigge på modellen af 1. generation efter faceliftet, da disse har tendens til at være mere pålidelige end de oprindelige modeller. De fleste af de problemer, der er nævnt i denne artikel, er forbundet med de tidligere XC70-modeller, som bør undgås.

  Volvo V50 - Alt, hvad du behøver at vide

Hvilke Volvo XC70-modelår bør jeg undgå?

Det værste Volvo XC70-modelår er 2003-modellen, som både er det mest problematiske og har tendens til at opleve den mest alvorlige type problemer. 2001-, 2002- og 2004-modellerne er også mere problematiske og bør også undgås.

Når du overvejer at købe en brugt bil, er det en god ting at gøre at undgå de første modeller generelt, da disse har en tendens til at lide af problemer, der ikke er blevet bemærket under produktionen. Som sådan har post-facelift-modeller tendens til at løse mange af de problemer, der plager de tidligere modeller.

Er Volvo stationcars pålidelige?

Volvo er et af de mærker, der virkelig fokuserer på at gøre en stationcar så konkurrencedygtig som muligt i forhold til en sedan. Derfor har Volvo designet mange fantastiske Volvo-kombivogne gennem årene, og nogle af dem er endda kendt for at være uforgængelige som Volvo 740 med V8.

Nutidens Volvo stationcarvogne er også pålidelige, men de er ikke så forskellige fra de sedanversioner, som de er baseret på. Moderne Volvo-biler er ekstremt komplekse i deres natur, hvilket betyder, at mange ting kan gå galt.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z