Skoda Kodiaq VS VW Tiguan

2023 VW Tiguan

Hvis du er på udkig efter en mellemstor familie-SUV af høj kvalitet, er Skoda Kodiaq og Volkswagen Tiguan to fremragende biler at vælge imellem. Disse to SUV’er er rummelige med plads til syv personer. Men hvilken bil er bedst?

Skoda Kodiaq og Volkswagen Tiguan har Volkswagen som moderselskab. Derfor har de mange ligheder. Desuden har begge SUV’er masser af plads, og de er meget pålidelige. De er også velbyggede med en komfortabel kabine. Og så er de praktiske med masser af bagagerum.

Egenskaber ved Volkswagen Tiguan VS Skoda Kodiaq

Udseende

Begge biler ser spektakulære ud, men VW Tiguan har et mere elegant og raffineret look. Men når det kommer til interiøret, er disse biler mere eller mindre ens. De har et slankt, men alligevel konservativt design. Der er dog en kvalitetsforskel, da Volkswagen Tiguan har flere soft-touch-materialer og blanke metaleffekter end Skoda Kodiaq.

Hvis du vælger bilerne ud fra udseendet, er VW Tiguan derfor den bedste bil, da den er en smule mere raffineret end Skoda Kodiaq.

Ydeevne

Hvis du har tænkt dig at køre din SUV rundt i byen, er VW Tiguan den bedste bil. Det skyldes, at den er lidt mere kompakt og har bedre køreegenskaber. Desuden har Tiguan en høj siddeposition, der giver føreren et fantastisk udsyn over trafikken. På den anden side er Skoda Kodiaq med sin kraftige, men effektive 2,0-liters dieselmotor ideel til lange ture og offroad-kørsel.

Komfort og lastrum

Da disse biler er baseret på den samme platform, er de næsten lige store. Men Skoda Kodiaq tilbyder mere komfort og lastrum. Den fås med fem og syv sæder. Udgaven med fem sæder har mere bagagerum end den med syv sæder. Og da vores fokus er på den syvpersoners, har den et lastrum på 270 liter og 720 liter med sæderne på tredje række foldet sammen.

  Skoda Felicia - Almindelige problemer & fejl

Volkswagen Tiguan er også rummelig med rigeligt lastrum, men den er lidt mindre. Den fås både som fem- og syvpersoners. I modsætning til Skoda Kodiaq er tredje sæderække i VW Tiguan en smule mere komfortabel end tredje sæderække i Kodiaq. Den syv-personers VW Tiguan har et bagagerum på 230 liter, men det stiger til 700 liter med sæderne foldet sammen.

Så hvis du ønsker plads og komfort, er Skoda Kodiaq den bedste bil. Den er også mere praktisk.

Sikkerhed

Som forventet er begge biler sikre og udstyret med de bedste sikkerhedsfunktioner. De blev også testet og scorede fem stjerner, da de blev crashtestet af EURO NCAP. Ikke desto mindre scorede Volkswagen Tiguan bedre resultater end Kodiaq. Når det gælder beskyttelse af voksne, fik Kodiaq 92%, mens VW Tiguan fik 96%. VW Tiguan scorede også bedre for beskyttelse af børn, da den fik 84% sammenlignet med de 77%, som Kodiaq fik.

Desuden scorede VW Tiguan bedre, når det gælder sikkerhedsteknologi med 68%, sammenlignet med de 54%, som Skoda Kodiaq fik.

Brændstofeffektivitet

Når det gælder brændstoføkonomi, vinder Skoda Kodiaq, da den bruger mindre brændstof end VW Tiguan. Basismotoren i Skoda Kodiaq, dieselmodellen med 150 hk, kører 52 km/l, mens benzinversionen kører 42 km/l. Ikke desto mindre er det også vigtigt at bemærke, at de mest avancerede udgaver som vRS-modellerne har en brændstofeffektivitet på omkring 33 km/l, hvilket er ret lavt.

Som nævnt ovenfor er Volkswagen Tiguan mindre effektiv, da dens basismodel (1,5-liters benzinmotor med 150 hk) har en effektivitet på ca. 38,7 km/l. Derfor vil effektiviteten være endnu lavere, hvis du vælger high-end Volkswagen Tiguan-trim.

  Er Skoda Octavia en god bil?

Pris

Overraskende nok er Skoda Kodiaq lidt dyrere end Volkswagen Tiguan. Men når du tager alle faktorer i betragtning, vil du opdage, at Skoda Kodiaq giver mere værdi for pengene end Volkswagen Tiguan.

Basisprisen for Skoda Kodiaq er ca. 43.740 USD, men den kan stige til 57.30 USD, afhængigt af hvilket udstyr du vælger. Bemærk, at de mest avancerede udstyrsvarianter er L&K og vRS.

På den anden side koster basismodellen af Volkswagen Tiguan 43250 USD, men high-end modeller kan koste omkring 451.334 USD.

Mere information om at købe en brugt Skoda Kodiaq og de Skoda Kodiaq-årgange, du skal undgå.

FAQ

Hvilken bil er mest pålidelig – Volkswagen Tiguan eller Skoda Kodiaq?

Volkswagen laver pålidelige biler. Så Volkswagen Tiguan og Skoda Kodiaq er ingen undtagelse. Alligevel er Skoda Kodiaq en smule mere pålidelig end Volkswagen Tiguan. Det skyldes, at den ud over at registrere færre problemer også er billigere at vedligeholde.

Hvilken bil er billigst at vedligeholde – Skoda Kodiaq eller Volkswagen Tiguan?

Begge disse biler er dyrere at vedligeholde end almindelige SUV’er, men billigere at vedligeholde end high-end SUV’er. For at være præcis er Skoda Kodiaq en smule billigere at vedligeholde end VW Tiguan. Ikke desto mindre har begge dyre reservedele, og omkostningerne til service er også høje.

Har Skoda Kodiaq flere problemer end Volkswagen Tiguan?

Nej, Skoda Kodiaq har færre problemer end Volkswagen Tiguan. Det skyldes, at Volkswagen Tiguan har lidt mere avancerede funktioner end Skoda Kodiaq. Som et resultat kan flere ting gå galt i VW Tiguan end i Skoda Kodiaq.

  Er Skoda Rapid en god bil?

Mere information om problemer relateret til disse to biler:

Volkswagen Tiguan problemer.

Problemer med Skoda Kodiaq.

Hvilken bil holder længst – Volkswagen Tiguan eller Skoda Kodiaq?

Volkswagen er populær for at lave nogle af de mest holdbare biler på markedet. Så da begge disse SUV’er har VW som moderselskab, kan du forvente, at de holder længe. Ikke desto mindre vil Skoda Kodiaq holde lidt længere end VW Tiguan, da den ikke er så kompliceret.

Skoda Kodiaq har en levetid på omkring 200.000 miles, mens Volkswagen Tiguan har en levetid på omkring 180.000 miles.

Afsluttende tanker

Uanset om du vælger Skoda Kodiaq eller Volkswagen Tiguan, vil du ikke blive skuffet. Det skyldes, at begge biler er komfortable, rummelige, praktiske og pålidelige. Så det er ikke let at vælge den ene frem for den anden. Ikke desto mindre er Skoda Kodiaq ideel til dem, der leder efter en rummelig, vedligeholdelsesvenlig og mere terrængående SUV.

Omvendt er Volkswagen Tiguan bedre egnet til folk, der ønsker en mere avanceret, højtydende, flottere og sjovere bil at køre. Derudover tilbyder Tiguan den bedste oplevelse på vejen. Endelig giver Skoda Kodiaq værdi for pengene.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z